jankinho7 Odesláno 19. květen 2008 Autor Odesláno 19. květen 2008 Konecne nekdo s podobnym nazorem... A myslis ze by se ta chyba dala nejak ukecat i kdyz sem az druhej majitel,kterej si toho vsiml...? Toho spatnyho oznaceni,misto 1,9td jen d,ze mi tam zapomneli napsat T.... A de vsechno davali sme motor z octavie 1,8 do skody 120 a jak audiny cumely,kdyz je honila sadina a technicka stala 3000 a prosla ,i motor z tatrovky se tam vejde,ale to uz bylo na plechace-znamej... Me akorat zajimalo o kolik to jede lip,jestli to ma cenu a jestli to de nak takhle posefovat... [upravil dne 19.5.2008 jankinho7] Citovat
Neon Odesláno 19. květen 2008 Odesláno 19. květen 2008 Nelegálně jde vošéfovat všechno, to snad víš i sám, ne, když píšeš, jak jsi dal do šáde ochcávku ... A o kolik líp to pojede?? 50kw / 66kw?? porovnej sám ... stejně ta TD neni na dlouhý honění, spíš na klidnou jízdu ku 120ti, aby Ti nějakou dobu vydrželo, když tak hodně najezdíš ... Osobně bych se na to vyprdnul, jezdil v D, anebo v nouzi časem koupil TD. Anebo běž prostě do tý AUDIny za 100K :roker Citovat
Capy Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 tak tam rovnou nacpi 2,7 hdi voee pojede to a nebude to tak žrát ne. I přestavba samotnýho motoru z d na td je napřesdržku:bacha třeba brzdy a podvozek na to už si nevzpomeneš vid? a co neubrzdíš to nevokecáš. nehledě na to že tyhle motory nemaj rádi honění ale co komu není rady tomu není pomoci docela smutný vid Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 No skusim sa vyjadrit ja Pred dvoma rokmi to kamarat legalne vyminil. Jednalo so o Peugeot 406, stary model vo vybave executive, koza komplet. V papieroch mal 1.9 TD, a vymenil ho hlavne kvoli vykonu za 2.1 (SVDT ci jak sa to pise) 80 KW verziu. Bolo okolo toho kopec papierovaciek, ale dalo sa to. Musel ist na inspektorat, kde sedi policajt, ktory schvaluje alebo zamieta taketo vynimky. Tomu predlozil povodny doklady od auta, typ noveho motoru, doklad o tom ze ho legalne kupil a ze pochadza tiez z peugeota 406. Nie som isty, musis sa ho opytat, ale to potvrdenie ze pasuje do toho auta mal myslim priamo s autorizovaneho servisu. Schavlili mu to a hotovo. Dostal novy technicky s 2.1 motorom a bez problemov... Papierovacky ho vysli komplet do 5 tisic... Robil to preto, lebo nechcel prist o tak pekneho peugeota s tak peknou vybavou... A motor sa mu naskytol za dobru cenu... Co sa tyka TDcka a Dcka. TD cko budes mat sviznejsie, ale aj bude viacej ZRAT. Nikdy nebude mat spotrebu ako D... A ako niekto spominal, viac poruchove. Deckove motory od peugeotu su ako tanky, s tym mozes jazdit a jazdit... K MEDVEDOVI, ak chces auto co ide ako vitr a zere malo, tak kup KOREJCA Tatko ma hyundaia a ma motor 1,5 CRDI VGT 16V. Auto ma len nejakych 1100KG, a vykon 81 KW - 110PS. Motor je absolutne tichy, kulturny, asi najtichsi diesel aky som pocul. Od 1700 ot. cca ma super tah, ide fakt genialne... A spotreba pisana v technickom ( 5,8l/100km v meste, mimo mesta 4l/100km, kombinovana 4.7 l/100km) Realna najviac co sme videli este pri nezabehnutom motore 6.6 litra /100Km s klimou. Real do 6 litrov hocijako po zabehnuti Citovat
ajsik Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 Původně zaslal: jankinho7 Konecne nekdo s podobnym nazorem... A myslis ze by se ta chyba dala nejak ukecat i kdyz sem az druhej majitel,kterej si toho vsiml...? Toho spatnyho oznaceni,misto 1,9td jen d,ze mi tam zapomneli napsat T.... A de vsechno davali sme motor z octavie 1,8 do skody 120 a jak audiny cumely,kdyz je honila sadina a technicka stala 3000 a prosla ,i motor z tatrovky se tam vejde,ale to uz bylo na plechace-znamej... Me akorat zajimalo o kolik to jede lip,jestli to ma cenu a jestli to de nak takhle posefovat... [upravil dne 19.5.2008 jankinho7] no napsani T pred D, je hloupost, musi sedet typ motoru ... ale co jsem byl na technicke tak na typove cislo nikdy nehledel ... takze kdyz to reknu jednoduse koukne co mas za typ tj. D, TD, HDi a podle toho nastavi emisni parametry apod... nezazil jsem ze by neco cistil od oleje a hledal typove oznaceni a nebo to lustil z VINu ... ale verim ze jedna dusledna prohlidka na hranicich resp. od pohranicnich cajtu a mas po prdeli... a to ze by ti nekdo z PCR poznal ze dle VINu tam ma byt neco jineho, kdyz sedi oznaceni motorizace v TP nepredpokladam ... horsi pak prodeji, popripade proplaceni pojistne skody ... ale na to uz staci mit jiny typ pneu takze bych to nehrotil ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. květen 2008 Odesláno 20. květen 2008 No hlavne ten predaj, malokto kupi auto ktore ma v technickom pisane nieco ine ako ma v motori. Osobne by som radsej za podobnu cenu kupil auto ktore to ma v TP v poriadku, ako to co to nema... Citovat
Capy Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 U nás teda ny typ motoru koukaj při každý stk. štítek je sice nejtovanej tak neni problem přeohdit ale stejně každej pozná že to neni atmosféra ale turbína a máš po pr...... jinak když to nebude v pořádku tak to neprodáš protože neuděláš evidenci Citovat
pastorek Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne Myslím, že sa dá vymeniť aj typ motora. Ale je potrebné vyjadrenie importéra resp. výrobcu a platí pravidlo, že slabší motor ti dovolia dať (ak vôbec), ale silnejší nie. Takže asi máš smolu. [upravil dne 19.5.2008 AnotherOne] Zhodou okolností som bol dnes na STK a bavil som sa o tom s technikom. Údajne nieje legálna cesta ako vymeniť v aute motor za iný typ iba oficiálna prestavba vozidla. Je to riešenie byrokraticky, finančne i časovo náročné. Schodnejšia cesta je výmena auta. Celkom ma prekvapilo že číslo motora ho nezaujímalo iba typ či korešponduje s dokladmi. Takže výmena motora rovnakého typu sa už neeviduje. Neviem ako sa presne vybavuje prestavba, možno u importéra ako píšeš. Neviem. [upravil dne 19/5/08 pastorek] 1. To o čem píšeš, s evidencí typu motoru a neevidencí jeho čísla v ČR platí už min. 5 let, a v SK mám dojem též (dobré ráno ). Byl to nanejvýš logický krok, protože jinde se číslo motoru neevidovalo v TP nikdy, a byly s tím dost problémy při dovozech (zvlášť z francouzského TP se moc dobře získávají údaje). S tým dobrým ránom to nebude až tak úplne pravda keď pri prepise auta pred dvomi rokmi policajt kontroloval i číslo motora ktoré bolo treba uviesť v žiadosti o prepis. Citovat
slavco25 Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 Původně zaslal: jankinho7 Kdyz kazdej den nalitam nejmin 150km po celkem dobry silnici,tak mi de o spotrebu,ale i o to,aby mi jelo svizne a nesralo se to a moc to nestalo... Rikal sem si ze by 306 byla idealni lehka a pomerne silnej jednoduchej motor,navic predkomurka... Ale zjistil jsem ze s turbem by to melo jet svizneji za stejny prachy... A jestli to de prehodit... Ale to vi prazsti pepici nepochopite... Nez dalsiho linyho nevykonyho diesela,tak radsi vezmu od znamyho Audinu a6 2,5tdi za 100000 a budu mit to co chci,skoda,ze nebyla k mani driv... tak \"za stejny prachy\" asi nie, pretoze len ta prestavba by ta stala dost penazi + problemy s STK atd.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 + spotreba, nikdy nebude taka aku u hladkeho dieslu... Citovat
jankinho7 Odesláno 21. květen 2008 Autor Odesláno 21. květen 2008 Kdyz se mirne navysi spotreba,to jeste nak zkousnu, motor a prevodovku bych taky mel v poho sehnal od znamyho...ale to papirovani... Me prave zajimalo jestli to uz nekdo takhle zkousel... A ja to nechci na litani,me de o pohodu 120...klidek,akorat me na atmosfere stve to predjizdeni,aby i pri tech dejme tomu 120 to bylo schopny trochu akcelerovat...A to jak sem psal s tema 160 to sem myslel tak ze 1,9TD ma jiny prevod. pomery kdyz me to da pri stejnejch ot. min nez jemu...urcite tak nelitam porad,ono nez se to takhle vysplha tak uz zastavuju... To se mi povedlo jednou. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2008 Odesláno 21. květen 2008 No tak ako som pisal, kamaratovi sa to na slovensku podarilo. Neviem ake mate zakony u vas, ale myslim ze by to mohlo ist. V kazdom pripade sa niekedy prevez na dopravny inspektorat. Mal by tam sedet clovek co taketo veci schvaluje. Len nanho nezacni prosimta recami ze hladky diesel mi nestaci, chcem nieco silnejsieho. Musis povedat ze stary motor mas rozbity, ze si ho zadrel, rozbil alebo nieco. Ze proste motor musis menit, a ze sa ty naskytol za normalnu cenu TD. On ty povie ci sa to bude dat, ci ty to povoli, a ked ano co vsetko k tomu treba... Tuto na foru su to len dohady, treba sa ist priamo spytat, za to nic nedas ... Citovat
pysta1 Odesláno 24. květen 2008 Odesláno 24. květen 2008 LUBKO--- to by som v žiadnom prípade nerobil!!! JANKINHO7---ak tam chceš TD tak si ho tam daj a hotovo, všetko sa dá vybaviť! Nebudeš prvý ani posledný čo to spravil... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. květen 2008 Odesláno 26. květen 2008 Preco by to nemal robit ? Pytal sa ci existuje aj legalna moznost, a ja som mu odpovedal. Ja osobne by som s motorom na cierno nejazdil. Mohli by byt s toho pekne problemy. Samozrejme ze sanca je mala, ale nahoda je blbec. A pokial ano, mohlo by ho to vyjit na hodne draho, trebars aj drahsie ako nova 306 ka s TDckom... Citovat
Capy Odesláno 26. květen 2008 Odesláno 26. květen 2008 legálně to udělat jde ale toho papírování a těch peněz:bojim musíš do peugeota aby dali vyjádření zda to auto vydrží což dají protože se tam dával. musíš doložit původ nových dílů.zzajít na inspektorát a stk kde ti dají požehnání a řeknou zda to povolí.namontuješ motor. zajedeš do zkušebny kde to zkontrolují udělají testy na brzdy což může být problém jsou jen z diesela. zváží auto pokud nemáš péra z td tak ti třeba uberou jedno místo k sezení. pukud tím to projdeš znovu puddeš na stk na technickou s doklady ze zkušebny. dostaneš stk a zajdeš na inspektorát kde už vystaví nový tp. tak že to jde jenže tim dáš práci cca 8mi úředníkům které musíš zaplatit. takže tě tahle sranda vyjde na 30-40 tis.korunek a to se vyplatí ne.nehledě na čas s tím strávenej. pokud se tedy nebojíš hurá do toho Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. květen 2008 Odesláno 26. květen 2008 Takze aby to bolo kompletne, pytal som sa na podobne naklady toho znameho. Vystavenie potvrdenia zda se to muze do toho auta dat, stalo u nas v Peugeote 500SK Povod novych dielov dolozis bez financnej straty, popripade s overenym tlacivom od notara co je cca 50 - 60SK U nas sa islo teda iba na inspektorat, kde za odobrenie, ci to pojde alebo nie neplatil nic, ved mu este len informativne povedali po predlozeni dokladov - tj 0SK Namontujes motor - to uz je otazka druha, to uz si zaplati kazdy sam, bud si to vymeni sam alebo znamy, alebo si to zacvaka v servise, kazdopadne to nedavam do poplatkov ktore dany clovek platy za vybavenie papierovych zalezitosti. Neviem ako u Vas, ale u Nas je jedna STK, ktora robi aj emisne, aj kontroli originality a aj tieto kontroly co sa tyka motora. Tj zajel tam, tam mu cele auto zkontrolovali (kedze prechadzal s 1.9 TD 66 KW na 2.1 TD 80KW) sa nejak rapidne vaha nezmenila. Vlasnte mu urobili len klasicku STKacku, len sa trocha viac zamerali na motor. Zaplatil za tuto kontrolu a toto povolenie 2000SK, toto potvrdenie zaroven aj sluzilo ako STK. (vysvetlim na konci) Dalej uz len isiel na inspektorat, kde zaplatil spravny poplatok vo vyske 1500SK, preukazal sa dokladom s STK, technik mu mrkol na auto. Vystavili mu novy technicky preukaz uz s novym motorom. Vratil sa do mototechny kde robia aj STK, preukazal sa tym papierom a novym TP. Zaplatil este poplatok za vydanie karticky STK a nalepky 350 SK. Vysledna suma my vysla 4410 SK s DPH. Ako som pisal pred tym, vyslo to na nejakych skoro 5000SK. Nebolo to moc zlozite, nakolko staci vybehnut do peugeotu, vysvetlit problem, dostanes papier pokial je tam kompetentna osoba, to moze trvat tak cca 30 - 60 Min. Pokial by bolo ist treba notarovi a spisat s clovekom co predava motor a s clovekom co kupuje motor kupno predajnu zmluvu, zabere to zase ale hodinu casu. Na inspektrate je to uz horsie, mozu vas vybavit za 30 min, mozu za 2 hodiny. STK s tou kontrolou mas za hodku hotovu ked sa objednas. Inspektorat potom zase, podla nalady policistku. Takze nevidel by som to vobec na nejak dlho, a duplom nie na 30 - 40 tisic. Neviem kam si isiel na tuto sumu... A neverim ze by sa to za ten cas co to on robil tolko zmenilo, a ze by ste mali v cesku az take drahe sumy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.