Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám nasledovný problém s ventiláciou (klímou), aj keď je regulátor teploty v modrom pásme, teda v pásme chladenia, tak mi fúka teplý vzduch... Keď ho však pootočím na väčšie chladenie, tak už začne fúkať studený vzduch, no aj tak sa mi zdá, že to ide nejako slabo, teda prúd vzduchu. Nedávno mi rozoberali panel, kde sú tie regulátory na klímu, nemohli mi náhodou pootočiť s regulátorom? Alebo čo tomu môže byť?

Odesláno

Modré pásmo ešte neznamená chladenie. Záleží od teploty v interiéri. Ak sa ti zdá že je slabý prúd vzduch tak si skontroluj kabínový filter. Môže byť zanesený.

Odesláno
Původně zaslal: standa

Nejsem si zcela jist jestli 306 pylový filtr má. Do roku 98 určitě ne.

Je možné že nemá ale skontroluje vstup vzduchu do kúrenia. Ak tam bude mať zabudnutú handru s poslednej opravy tak ju odloží. :D:D Každopádne nenapísal aké má auto. Podľa zaradenia príspevku by to mala byť 306ka ale vôbec to nieje isté.

Odesláno

Handra tam nie je:) Inak je to 306 kombi rok výroby 1999, bez filtrov. Viem, že modrá nie je vždy chladenie, ale vháňanie horúceho vzduchu, keď je v kabíne cca 20 stupňov asi nebude normálne... Ja som len \"užívateľ\" auta, žiadny automechanik, tak privítam každú dobrú radu...

Odesláno

To s tou handrou ber ako žart.

Ak to mal niekto rozobrané tak to mohol \"rozštelovať\". Mal by to byť klíma ktorá je ovládaná mechanicky - bowdenmi. Je možné že je posunuté ukotvenie tých bowdenov na ovládací panel alebo pri klapkách. Najrozumnejšie by bolo znova to otvoriť a skontrolovať.

Tomuto by zodpovedalo nastavenie teploty i slabý prúd vzduchu.

[upravil dne 18/5/08 pastorek]

Odesláno

Zdravicko pridam svuj dotaz sem.

Mam automatickou klimu a zda se mi ze klima porad bezi. Porad sviti kontrolni dioda na A/C a nejde zadnym zpusobem vypnout. Je jedno do jake polohy dam jakekoliv regulacni clanky, dam na zimu na teplo foukani okna nohy kamkoliv porad je klima sepla a porad bezi (je i slyslet kompesor jak bezi a nevypina). Samozrejmne kdyz dam studeny fouka studeny, kdyz dam teply fouka teply ale klimakompresor jedu furt.

netusite jestli to tak ma byt (ze porad bezi) nebo je nekde chyba?

Diky

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Mohol by to byť vadný vypínač A/C na ovládacom paneli. Teoreticky i \"zlepené\" relé ale to záleží od auta.

V tom pripade jakym zpusobem se daji vypinace vyndat? (neskousel jsem zatim je nasilim vypacit).

Odesláno
Původně zaslal: Kovis

Mohol by to byť vadný vypínač A/C na ovládacom paneli. Teoreticky i \"zlepené\" relé ale to záleží od auta.

V tom pripade jakym zpusobem se daji vypinace vyndat? (neskousel jsem zatim je nasilim vypacit).

Aké máš auto? Ak si dáš túto informáciu do popisu, tak každý bude vedieť o čom sa chceš baviť.

Odesláno

Původně zaslal: Kovis

Aké máš auto? Ak si dáš túto informáciu do popisu, tak každý bude vedieť o čom sa chceš baviť.

306 Break 1.6i rv 2001 (predpokladal jsem ze kdyz jsem v topicu pro 306 tak to bude jasne... ok dam do podpisu.)

Odesláno

Je lepšie ak to v tom popise máš, lebo sa často stáva že sa prispievatelia pripoja i do debaty v inom topicu. Neber to ako výtku, to bola iba praktická rada.

Teraz k veci. Ovládacie páčky sa dajú vytiahnuť, sú len nasunuté. Ten panel pod nimi pojde dole iba po demontáži krytu celého panela. Potom by mal byť prístup k tomu vypínaču. Ako samotný diel sa to nedodáva ale možno pomôže premazanie. Inak jedine výmena celého ovládacieho panela.

Skôr než to celé rozoberieš by bolo dobré skúsiť to relé. Malo by byť niekde v motorovom priestore. Presne kde, neviem. Prinajhoršom skús všetky vytiahnuť a dať späť. Skúsim nájsť schému elektriky s klímou a upresniť.

[upravil dne 19/5/08 pastorek]

Odesláno

Je lepšie ak to v tom popise máš, lebo sa často stáva že sa prispievatelia pripoja i do debaty v inom topicu. Neber to ako výtku, to bola iba praktická rada.

Teraz k veci. Ovládacie páčky sa dajú vytiahnuť, sú len nasunuté. Ten panel pod nimi pojde dole iba po demontáži krytu celého panela. Potom by mal byť prístup k tomu vypínaču. Ako samotný diel sa to nedodáva ale možno pomôže premazanie. Inak jedine výmena celého ovládacieho panela.

Skôr než to celé rozoberieš by bolo dobré skúsiť to relé. Malo by byť niekde v motorovom priestore. Presne kde, neviem. Prinajhoršom skús všetky vytiahnuť a dať späť. Skúsim nájsť schému elektriky s klímou a upresniť.

[upravil dne 19/5/08 pastorek]

Mam tento panel.

Ovladani 4, 2 , 3 funguje tak jak ma.

Problem je s 1. Stale viti. Vyndanim jsi mylel ze tento mali spinac je pouze nasunuty amel by jit \"vyloubnout\"?

Jinak jsem zjistil ze spinac 5 se mi pri zmacknuti nerosviti, takze envim jestli vnitrniokruh funguje neb ne. Vypada to ze se v om nekdo vrtal bo mam spinace 1 a 5 prehozene mezi sebou. (pravdepodobne jen knofliky ne mechanizmus)

post-0-14109600673947_thumb.jpg

Odesláno

Neviem či to pôjde iba vylúpnuť ale možné to je. Ak sú prehodené tak to možno pôjde. Ja by som to rozobral a tie vypínače preveril. Možno iba nechodia správne.

Zitra to zkusim vsechno vyloupat, nejaky jednoduchy navod na rozebrani celeho panelu?

Odesláno

Vyloupnout jde pouze krytka spínače , na spínač se dostaneš až po demontáži celého krytu . Prvně opatrně vyloupni kryt hodin , potom vyndej radio a po stranách v otvoru radia jsou (myslím) na každé straně jeden šroubek co drží krytku ventilace a další šroubky jsou dole u hodin. Potom se dostaneš v klidu na ovládací panel ventilace. ( pokud si to dobře pamatuji:myslim)

Odesláno

Tak jsem si dneska nasel chvilku a rozebral to.

Slo to celkem hladce a komplet rozebrat panel zabralo asi 15 minut. Odhalil jsem i chybu proc klima bezela porad. Perko jednoho z ovladacu (vnitrni okruh) bylo zasekle pod mikrospinacem. Takze jsem vse vycistil, perka nandal tak jak patri a vse chodi tak jak ma. Klima se pusti kdyz ji pustim :) to same vnitrni okruh.

Diky vsem za rady jak rozebrat panel.

Kovis

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...