marisw Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: stanisko Původně zaslal: Bohumil O dodatečné montáži alarmů do 307ček se tu napsalo habakuk. Ale moc se to nedoporučuje. Taky jse si to chtěl nechat namontovat, ale hodně autoelektrikářů řeklo, že raději ne. Kde vžít potřebné vžvody nevím. [upravil dne 6/5/08 Bohumil] nevidim v tom ziaden problem....... uz ich mam za sebou asi tucet.....a este sa nikto neprisiel stazovat ze nieco nejde alebo blbne....nuz kto umi ten um i a kto neumi ten čumí... tak porad chlapcovi vševedko:P Citovat
pastorek Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Mám pocit že na tej schéme je chyba. Všetko v modrom rámčeku by malo byť vo dverách. Podľa toho by kontakty 6 a 1 boli zvedené do jedného. Jeden (1) je z dverného spínača a druhý (6) je výstup z prepínača motorčeka centrálneho. V takomto zapojení by sa pri otvorení dverí aktivoval centrál alebo po odomknutí či zamknutí by stále oznamovalo otvorené dvere či svietilo vnútorné osvetlenie. Možno sa mýlim, v tom prípade ma opravte, ale je to tam tak nakreslené. Myslím, že tie kontakty centrálu nie sú trvalo v niektorej z polôh a normálny stav je rozpnuté obe kontakty. Povel na zamknutie alebo odomknutie dávaš len krátkym prepnutím do polohy 4 alebo 6. Keď sú dvere zatvorené a zamknuté logicky ich nemôžeš otvoriť a teda zopnúť kontakt 1 čo by simulovalo odomknutie centrálu. A zas keď sú dvere otvorené mechanicky ti zámok nedovolí zamknúť centrálom a možno je to aj elektricky vyriešené tak, že zopnutý kontakt 1 teda aj vlastne 6 pre centrál \"má prednosť\" aj keby si to prepol centrálom do polohy 4 a nezamkne sa. [upravil dne 12.5.2008 AnotherOne] Práve v tom je ten problém. Kontakty v motorčeku nemajú nulovú polohu. Vždy je jeden spojený lebo prepínač je machanicky spojený s tiahlom motorčeka. Keď zoberiem situáciu že je odomknuté a zatvorené dvere, akonáhle ich otvorím tak dám povel centrálu na zamknutie. Keď je situácia že zavriem dvere a zamknem tak dám prúd na lampičku a bude stále svietiť. Pozeral som to vo všetkách schémach ktoré mám a nikde nieje dverný spínač spojený s centrálnym zamykaním. Určite majú byť tie dva kontakty zapojené inak. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Mám pocit že na tej schéme je chyba. Všetko v modrom rámčeku by malo byť vo dverách. Podľa toho by kontakty 6 a 1 boli zvedené do jedného. Jeden (1) je z dverného spínača a druhý (6) je výstup z prepínača motorčeka centrálneho. V takomto zapojení by sa pri otvorení dverí aktivoval centrál alebo po odomknutí či zamknutí by stále oznamovalo otvorené dvere či svietilo vnútorné osvetlenie. Možno sa mýlim, v tom prípade ma opravte, ale je to tam tak nakreslené. Myslím, že tie kontakty centrálu nie sú trvalo v niektorej z polôh a normálny stav je rozpnuté obe kontakty. Povel na zamknutie alebo odomknutie dávaš len krátkym prepnutím do polohy 4 alebo 6. Keď sú dvere zatvorené a zamknuté logicky ich nemôžeš otvoriť a teda zopnúť kontakt 1 čo by simulovalo odomknutie centrálu. A zas keď sú dvere otvorené mechanicky ti zámok nedovolí zamknúť centrálom a možno je to aj elektricky vyriešené tak, že zopnutý kontakt 1 teda aj vlastne 6 pre centrál \"má prednosť\" aj keby si to prepol centrálom do polohy 4 a nezamkne sa. [upravil dne 12.5.2008 AnotherOne] Práve v tom je ten problém. Kontakty v motorčeku nemajú nulovú polohu. Vždy je jeden spojený lebo prepínač je machanicky spojený s tiahlom motorčeka. Keď zoberiem situáciu že je odomknuté a zatvorené dvere, akonáhle ich otvorím tak dám povel centrálu na zamknutie. Keď je situácia že zavriem dvere a zamknem tak dám prúd na lampičku a bude stále svietiť. Pozeral som to vo všetkách schémach ktoré mám a nikde nieje dverný spínač spojený s centrálnym zamykaním. Určite majú byť tie dva kontakty zapojené inak. Skôr mi potom pasuje poloha 6 na odomknutie a 4 na zamknutie, čiže na obrázku je znázornené zatvorené dvere a zamknuté. Ale aj tak to má muchy - odomkneš dvere rozsvieti sa (možno nejaký stmievač po chvíli vypne svetlo). Následné otvorenie dverí ale už nerozsvieti. Niečo na tej schéme smrdí Citovat
pastorek Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Mám pocit že na tej schéme je chyba. Všetko v modrom rámčeku by malo byť vo dverách. Podľa toho by kontakty 6 a 1 boli zvedené do jedného. Jeden (1) je z dverného spínača a druhý (6) je výstup z prepínača motorčeka centrálneho. V takomto zapojení by sa pri otvorení dverí aktivoval centrál alebo po odomknutí či zamknutí by stále oznamovalo otvorené dvere či svietilo vnútorné osvetlenie. Možno sa mýlim, v tom prípade ma opravte, ale je to tam tak nakreslené. Myslím, že tie kontakty centrálu nie sú trvalo v niektorej z polôh a normálny stav je rozpnuté obe kontakty. Povel na zamknutie alebo odomknutie dávaš len krátkym prepnutím do polohy 4 alebo 6. Keď sú dvere zatvorené a zamknuté logicky ich nemôžeš otvoriť a teda zopnúť kontakt 1 čo by simulovalo odomknutie centrálu. A zas keď sú dvere otvorené mechanicky ti zámok nedovolí zamknúť centrálom a možno je to aj elektricky vyriešené tak, že zopnutý kontakt 1 teda aj vlastne 6 pre centrál \"má prednosť\" aj keby si to prepol centrálom do polohy 4 a nezamkne sa. [upravil dne 12.5.2008 AnotherOne] Práve v tom je ten problém. Kontakty v motorčeku nemajú nulovú polohu. Vždy je jeden spojený lebo prepínač je machanicky spojený s tiahlom motorčeka. Keď zoberiem situáciu že je odomknuté a zatvorené dvere, akonáhle ich otvorím tak dám povel centrálu na zamknutie. Keď je situácia že zavriem dvere a zamknem tak dám prúd na lampičku a bude stále svietiť. Pozeral som to vo všetkách schémach ktoré mám a nikde nieje dverný spínač spojený s centrálnym zamykaním. Určite majú byť tie dva kontakty zapojené inak. Skôr mi potom pasuje poloha 6 na odomknutie a 4 na zamknutie, čiže na obrázku je znázornené zatvorené dvere a zamknuté. Ale aj tak to má muchy - odomkneš dvere rozsvieti sa (možno nejaký stmievač po chvíli vypne svetlo). Následné otvorenie dverí ale už nerozsvieti. Niečo na tej schéme smrdí Tie kontakty 4 6 1 by mali priamo pokračovať do BSI. Tak by to malo logiku. Citovat
PEUGEOTIK307 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: stanisko a kam ti to mam poslat.... [upravil dne 10.5.2008 stanisko] felicia1600@post.sk Ďakujem! Citovat
Guest stanisko Odesláno 18. květen 2008 Odesláno 18. květen 2008 NOVINKA OD JABLOTRONU : MCB-01 - Modul CAN BUS - prevodník * Prevodník slúži na pripojenie autoalarmov JABLOTRON na CAN BUS zbernicu najnovších typov vozidiel. Výrazne uľahčuje inštaláciu autoalarmu a použiteľnosť modulu sa pravidelne rozširuje o množstvo nových vozidiel. Modul je natoľko univerzálny, že je ho možné použiť pri drvivej väčšine značiek vozidiel, pôsobiacich na slovenskom trhu (pozri aktuálny zoznam podporovaných vozidiel nižšie). Prevodník obsahuje potrebné výstupy pre autoalarmy ATHOS, AKCENT, a FOX: - otvorenie dverí vozidla - otvorenie batožinového priestoru - otvorenie motorového priestoru - zapnutie kľúča zapaľovania - výstup informácie o uzamknutí vozidla - výstup informácie o odomknutí vozidla takze je po probleme....ide to ako original a hlavne rychlo ... Citovat
Guest stanisko Odesláno 18. květen 2008 Odesláno 18. květen 2008 http://e-shop.jablotron.sk/download/170408zoznampodporovanychvozidielMCB01.pdf Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Moje autí tam stejně není :-) Citovat
Guest stanisko Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Původně zaslal: Georginho_cz406 Moje autí tam stejně není :-) CAN-BUS maju az novsie vozy...406-ka ide este po staru...+a- 12V...vsetko zmerias skusackou a je to... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.