faget1 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 kua robozv a to kde si nabral taku spotrebu :o:o tak ja tiež chodím na prepnutý palubak na okamžitu a snažim sa to korigovať ale toto su hodnoty ktore dosahujem a to mam uplne lahku nohu tak mi to nejde do hlavy prečo mi ta kára tolko žerie???? ni nič asi budemmuset zmeniít mechanika alebo čo ja viem dam pretesniť hlavu a ešte raz vymenim olej lebo mi tam dal neaku sračku to viem a toto sa mi nepači lebo mi to tolko až nežralo odkedy som to mal v servise....hm niekd bude zrada teda a to ma teda sakra štve hlavne ked teraz beham moc km denne je to kvantum penazi za týžden.. Citovat
faget1 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Presne tak, tie spotreby co pises su hrozne... tak to takto nemožem nehat... skus sa mi spýtat toho tvojho znameho za kolko by mi vymenil tesnenie pod hlavu a vymenil olej ja si donesiem svoj olej Castrol magnatec 5W40 myslim že nieje zla volba... Citovat
robozv Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 bol som na vykend u rodicov v Leviciach cca 80km tam dialnica 110km/h + nejake behanice + 80 km spat a priemerka 6,1l / tam dialnica rychlost 110 a priemerka 5,6l/ hovorim spotreba ako naftak. PS: na jesen som bol na garancke menili mi olej za MOBIL 1 5W 50 motor je zvukovo cvendzavejsi ale o moc zivsi!! Citovat
faget1 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: robozv bol som na vykend u rodicov v Leviciach cca 80km tam dialnica 110km/h + nejake behanice + 80 km spat a priemerka 6,1l / tam dialnica rychlost 110 a priemerka 5,6l/ hovorim spotreba ako naftak. PS: na jesen som bol na garancke menili mi olej za MOBIL 1 5W 50 motor je zvukovo cvendzavejsi ale o moc zivsi!! :myslim hm 5W50 to robiš naschval ma chceš tou spotrebou ešte viac podraždiť kua tolko mi to žere ked idem na 5-kvalt zaradeny a cca 70Km/h :bacha:aut:D:D:D no nič ja som už rozhodnutý že to dam urobiť lebo :bacha:bacha Citovat
Fakir Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 5W50 je podle mně už zbytečně drahý olej. Normálně se do toho leje Quartz 7000 (10W40), teď testuju Quartz 9000 (5W40), se kterým to akorát líp startuje, jinak je to úplně to samý. Vlastnosti oleje se SAE 5W50 využijou tak možná vysokootáčkový žaponci, ale rozhodně né pežot. Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 za ten olej MOBIL1 5W 50 nemozem supli ho tam na garancke po 30 000km motor sa spraval uplne inak ako so starym olejom /omnoho lepsie/ po cca 3 dnoch som tam zasiel a primaci technik ma ubezpečoval ze je to super olej a ze ho davaju do Peugeotov uz 5 rokov a doporucuje ho aj mercedes no neviem ale servis u nas vo Zvolene musi nejak spolupracovat lebo aj striekat davaju vsetko do mercedrsu. Asi pred 2 mesiacmi som bol v B. Bystrici tam mi na temu olej povedali ze oni maju zmluvu s VALVOLINE /TOTAL sa len doporucuje vyrobcom/ a davaju ho do aut alebo ked niekto chce iny alebo si ho donesie tak mu ho tam daju. Myslim si ze co servis to iny nazor na vecy ohladom auta. Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: robozv bol som na vykend u rodicov v Leviciach cca 80km tam dialnica 110km/h + nejake behanice + 80 km spat a priemerka 6,1l / tam dialnica rychlost 110 a priemerka 5,6l/ hovorim spotreba ako naftak. PS: na jesen som bol na garancke menili mi olej za MOBIL 1 5W 50 motor je zvukovo cvendzavejsi ale o moc zivsi!! :myslim hm 5W50 to robiš naschval ma chceš tou spotrebou ešte viac podraždiť kua tolko mi to žere ked idem na 5-kvalt zaradeny a cca 70Km/h :bacha:aut:D:D:D no nič ja som už rozhodnutý že to dam urobiť lebo :bacha:bacha myslis to tesnenie pod hlavou? myslis ze to moze byt v tom? manzelkin stryko ma tiez ten isty motor ako ja no presnejsie to iste co ty myslim model este pred faceliftom iba tmavomodru farbu na najazdene 75 000 km a poviem ked to porovnam s mojim je to ako keby som porovnaval 1,4 s 1,6 no poviem moje je omnoho zivsie no niesom mechanik nevysvetlim to ale je to takci to moze byt zabehnutim no neviem on tiez vravel ze moje je zivsie preco? na to by odpovedal odbornik [upravil dne 12.5.2008 robozv] Citovat
faget1 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: robozv Původně zaslal: faget1 Původně zaslal: robozv bol som na vykend u rodicov v Leviciach cca 80km tam dialnica 110km/h + nejake behanice + 80 km spat a priemerka 6,1l / tam dialnica rychlost 110 a priemerka 5,6l/ hovorim spotreba ako naftak. PS: na jesen som bol na garancke menili mi olej za MOBIL 1 5W 50 motor je zvukovo cvendzavejsi ale o moc zivsi!! :myslim hm 5W50 to robiš naschval ma chceš tou spotrebou ešte viac podraždiť kua tolko mi to žere ked idem na 5-kvalt zaradeny a cca 70Km/h :bacha:aut:D:D:D no nič ja som už rozhodnutý že to dam urobiť lebo :bacha:bacha myslis to tesnenie pod hlavou? myslis ze to moze byt v tom? manzelkin stryko ma tiez ten isty motor ako ja no presnejsie to iste co ty myslim model este pred faceliftom iba tmavomodru farbu na najazdene 75 000 km a poviem ked to porovnam s mojim je to ako keby som porovnaval 1,4 s 1,6 no poviem moje je omnoho zivsie no niesom mechanik nevysvetlim to ale je to takci to moze byt zabehnutim no neviem on tiez vravel ze moje je zivsie preco? na to by odpovedal odbornik [upravil dne 12.5.2008 robozv] tak v jednej veci suhlasit možem tým zabehnutim je to celkom m ožne lebo 16Ventil vraj treba trošku aj sem tam točit a toto mala žena predomnou čím nechcem povedať že zlý šofer ale teda jazdila hlavne na spotrebu teda žiadne otačky a to od novoty trošku som mal problem ked so to začal po 3r točit ale už si to trošku sada všetko inak ale mrtve je to to je citit 3 kvalt je uplne zabytý ale to si už nepomo,žem skor ma žerie ta spotreba neviem či to može byt tým tesnením a teda aj olej mi tam dalneaky TEXAS kanada či čo to ja neviem vraj je to jedno že je to dobry olej ja neviem nechcem sa hadať ale asi niečo v poriadku uplne nebude... Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 skus sa a niekym poradit co to spravy ked trebarz vymenis olej, sviecky no neporadim ti nie som mechanik a striedanie roznych olejov je este horsie ako mat tam stale ten isty no neviem skus to s niekym skonzultovat Citovat
Fakir Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 faget1: já svůj 16tiventil točím dost, při předjíždění i 6000... červenou mám přece až od 6200... :D Citovat
faget1 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: Fakir faget1: já svůj 16tiventil točím dost, při předjíždění i 6000... červenou mám přece až od 6200... :D jo mne tzo niekto poradil že aj z lenocha sa da vychovať chytrouš a mam ho vraj sema tam točit do max otačok a celkom sa mi to pači a teda tiež ho vetram vo červené poličko :D celkom to jede v tedy len spotreba okamžita ti kolko vyleti v takych otačkach by ma zaujimalo :D:D:D:D mne aj na 23-25litrou okamžita :D:D:D Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 tocit ako tocit ja ho nechavam obcas plavat medzi 3000 a 4000 ale viac ho tocim iba pri predbiehani obcas ked idem 90-100 nedavam 5ku ale drzim ho na 4ke preventivne aby som ho drzal v tempe. Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 pocuj faget1 nejak sme rozvetvili toto vlakno co? len by sa zisla nejaka pomoc od niekoho znaleho nemyslis? Citovat
faget1 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 noo točit ako točit to je pravda ja mam teraz na mysli ak som dobre vtedy pochopil to točenie tak asi v takom zmysle že zaradiť napr dvojku chytý sa motor aby som ho nezahltil a vtedy zošlapnem pedal a vytočim ho do maxima šupnem trojku a ideš do maxima a 4 už ani nestihme dat lebo povečšie som v meste a už je križovatka a na tachometri mam 110km :D:D ale asiv takom zmysle som to neako pochopil že by sa mal zle zabehnuty motor trošku ako spametam a postupne by mohol byt trošku živši samozrejme nerobim to zo studenym motorom a ozaj len občas nechem ho zase rozbit kvoli tomu že je lenivy inak ho tiež tošim max do 3000 otačok a tak ako si hovoril ty asi rovnako... Citovat
robozv Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: faget1 noo točit ako točit to je pravda ja mam teraz na mysli ak som dobre vtedy pochopil to točenie tak asi v takom zmysle že zaradiť napr dvojku chytý sa motor aby som ho nezahltil a vtedy zošlapnem pedal a vytočim ho do maxima šupnem trojku a ideš do maxima a 4 už ani nestihme dat lebo povečšie som v meste a už je križovatka a na tachometri mam 110km :D:D ale asiv takom zmysle som to neako pochopil že by sa mal zle zabehnuty motor trošku ako spametam a postupne by mohol byt trošku živši samozrejme nerobim to zo studenym motorom a ozaj len občas nechem ho zase rozbit kvoli tomu že je lenivy inak ho tiež tošim max do 3000 otačok a tak ako si hovoril ty asi rovnako... tocit podla mna pri rozbiehani motor do nepricetnosti je blbost ako voda v kosi a motor ti odide skor ako sa nazdas ale myslel som drzat ho v otackach pri plynulej jazde medi 3000 a 4000 ot ale to by poradil nejaky mechanik ci je to spravne Citovat
Fakir Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 faget: já to takhle točím zpravidla při předjíždění (řadím 5 -> 3 ), pak jsem schopnej předjet fakt na velmi krátké vzdálenosti. Okamžitou spotřebu umím i přes 30 l/100. 90 jezdím na pětku jen když vím, že to pojedu delší dobu, nebo když se flákám a nikam nespěchám. Pokud jedu naloženej, nebo vím, že budu předjíždět, tak tam nechávám čtyřku, otáčky jsou v pohodě. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Faget1 - Olej kanada texas :D Lol Ked uz pojdes dat vymenit to tesnenie pod hlavou, daj si tam aj normalny olej. Napr TOTAL, ja mam osobne este velmi rad SELENIU, tu predpisuje fiat a alfa romeo, ale su to uzasne oleje. Popripade nejaky shell helix.. Daj si hned vymenit aj sviecky, neviem ci si menil, ale myslim ze si pisal ze mas okolo 60 tis, km. To uz je najvyssi cas. Stacia ty obycajne jedno polove. Tie ostatne poli su ti k hovnu. Sviecky kup nejake klasicke BOSCH alebo CHAMPION .... Nekupuj smejdy s tesca. BOSCHKY som kupil tusim 6 kil sada. Auto sa stisilo a lepsie taha. Bolo to citit, no nie nejaky brutal zatah A hned vymenaj olej filter. Neviem ako si na tom s vymenou oleja, ale texas kanada je picovina : D: D Citovat
daja535 Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 ahoj , mám 307 1,6 16V a jezdím průměr 6,4 po vesnici a sem tam město , tak to nechápů co s těmi auty děláte. Auto jmám od novoti a najet cca 22 000 km daja 535 Citovat
MartinR Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 No, ono to po vesnici jede pod 5,0l okamžitá, takže vcelku logicky je i průměr nižší.Nicméně ten motor je třeba občas taky protáhnout. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.