Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Objavil sa mi tento problém. Po prezutí na letné gumy a pri vonkajšej teplote nad 20 C ( podľa telotného čidla vonkajšej teploty auta ) mi pri druhom naštartovaní ( ráno všetko OK ) automaticky vypína ABS a ESP. V Peugeote KE to diagnostikovali ako vadné čidlo ABS v predu u spolujazdca. Tak som to dal vymeniť, ale objednali zadné, takže z toho nič. Čaká ma cesta do Loun, takže ho dám vymeniť v Peugeote v Moste. Mňa však zaujíma, prečo sa mi ABS a ESP vypína len pri \"vyšších\" teplotách ( ráno pri prvom štarte kontrolky ABS a ESP preblikávajú - už som to tu riešil ). Nestretol sa niekto s týmto problémom? P307SW, 2,0 HDI 110k FAP, 2002

Odesláno

Závada je asi odstranená, vyzerá to, že to bol blbý kontakt niekde v konektore, lebo už mi systém nevypína ABS a ESP ani pri vyšších teplotách okolia ako 20 stupňov a čidlo som nechal pôvodné.

Odesláno

mně se třeba vypíná esp když mám málo benzínu. Zhruba na rezervu. Třeba si na to zvyknout... :D Je to Francouz, ne? :D:D:D

Proto ty auta máme tak rádi. :bacha:bacha:bacha

Odesláno

Našiel som asi ďaľšiu vec, prečo mi asi vypínalo ABS a ESP. Keďže som kupoval auto z AAA, pri ich bleskovej prehliadke auta a skúšobnej jazde, ma nenapadlo sa pozrieť pod všetky kryty v motorovom priestore ( ďaľšia skúsenosť na vlastnej koži ), tak až teraz som zistil, že bola pravdepodobne menená jednotka ABS a ten ču..ak, čo ju menil, tak povylamoval zaisťovacie spony konektorov a jeden zväzok káblov bol napnutý. Som viac ako presvedčený, že po nahriati sa motorového priestoru slnkom, sa vplyvom tepla trošičku uvolnili plastové konektory a prerušil sa kontakt. Tak som ich poprichycoval, a zatiaľ je kľud. Prečo však na túto chybu neprišli v \"autorizovanom\" servise, to je :myslimmimo hraníc chápania.:myslim:myslim

• O 4 týdny později...
Odesláno

mě taky vypíná ESP, ale jen při prudším rozjezdu (neprotočí se kola aby muselo zasáhnout do toho ESP) nebo při rychlejším průjezdu zatáčkou... ale není to pravidelně! mohlo by to být třeba taky tím konektorem?

Odesláno
Původně zaslal: xavier

Našiel som asi ďaľšiu vec, prečo mi asi vypínalo ABS a ESP. Keďže som kupoval auto z AAA, pri ich bleskovej prehliadke auta a skúšobnej jazde, ma nenapadlo sa pozrieť pod všetky kryty v motorovom priestore ( ďaľšia skúsenosť na vlastnej koži ), tak až teraz som zistil, že bola pravdepodobne menená jednotka ABS a ten ču..ak, čo ju menil, tak povylamoval zaisťovacie spony konektorov a jeden zväzok káblov bol napnutý. Som viac ako presvedčený, že po nahriati sa motorového priestoru slnkom, sa vplyvom tepla trošičku uvolnili plastové konektory a prerušil sa kontakt. Tak som ich poprichycoval, a zatiaľ je kľud. Prečo však na túto chybu neprišli v \"autorizovanom\" servise, to je :myslimmimo hraníc chápania.:myslim:myslim

Protože jim na počítači neukáže ulomený držák ABS :D Mám podobnou zkušenost z autorizovaného peugeotu. :D Ale všichni nejsou stejný - je to v lidech

Odesláno
Původně zaslal: Danisimo

:papazdravím zároveň prosím o radu,když nemám označen cuplík na ESP,je jím auto vůbec vybaveno?

kdyz se ti rozsviti pri startu kontrolka ESP vpravo dole, tak jo

[taky nemam cudlitko ale esp jo]

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Wawra

mě taky vypíná ESP, ale jen při prudším rozjezdu (neprotočí se kola aby muselo zasáhnout do toho ESP) nebo při rychlejším průjezdu zatáčkou... ale není to pravidelně! mohlo by to být třeba taky tím konektorem?

to si jistě děláš srandu že :)

Odesláno
Původně zaslal: FrenkV

Původně zaslal: Wawra

to si jistě děláš srandu že :)

Taktéž jsem z toho voľaký zmetěný...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...