xavier Odesláno 2. květen 2008 Odesláno 2. květen 2008 Zdravím. Objavil sa mi tento problém. Po prezutí na letné gumy a pri vonkajšej teplote nad 20 C ( podľa telotného čidla vonkajšej teploty auta ) mi pri druhom naštartovaní ( ráno všetko OK ) automaticky vypína ABS a ESP. V Peugeote KE to diagnostikovali ako vadné čidlo ABS v predu u spolujazdca. Tak som to dal vymeniť, ale objednali zadné, takže z toho nič. Čaká ma cesta do Loun, takže ho dám vymeniť v Peugeote v Moste. Mňa však zaujíma, prečo sa mi ABS a ESP vypína len pri \"vyšších\" teplotách ( ráno pri prvom štarte kontrolky ABS a ESP preblikávajú - už som to tu riešil ). Nestretol sa niekto s týmto problémom? P307SW, 2,0 HDI 110k FAP, 2002 Citovat
xavier Odesláno 9. květen 2008 Autor Odesláno 9. květen 2008 Závada je asi odstranená, vyzerá to, že to bol blbý kontakt niekde v konektore, lebo už mi systém nevypína ABS a ESP ani pri vyšších teplotách okolia ako 20 stupňov a čidlo som nechal pôvodné. Citovat
jaudax Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 mně se třeba vypíná esp když mám málo benzínu. Zhruba na rezervu. Třeba si na to zvyknout... Je to Francouz, ne? :D:D Proto ty auta máme tak rádi. :bacha:bacha Citovat
xavier Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Našiel som asi ďaľšiu vec, prečo mi asi vypínalo ABS a ESP. Keďže som kupoval auto z AAA, pri ich bleskovej prehliadke auta a skúšobnej jazde, ma nenapadlo sa pozrieť pod všetky kryty v motorovom priestore ( ďaľšia skúsenosť na vlastnej koži ), tak až teraz som zistil, že bola pravdepodobne menená jednotka ABS a ten ču..ak, čo ju menil, tak povylamoval zaisťovacie spony konektorov a jeden zväzok káblov bol napnutý. Som viac ako presvedčený, že po nahriati sa motorového priestoru slnkom, sa vplyvom tepla trošičku uvolnili plastové konektory a prerušil sa kontakt. Tak som ich poprichycoval, a zatiaľ je kľud. Prečo však na túto chybu neprišli v \"autorizovanom\" servise, to je :myslimmimo hraníc chápania.:myslim Citovat
Danisimo Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 :papazdravím zároveň prosím o radu,když nemám označen cuplík na ESP,je jím auto vůbec vybaveno? Citovat
Wawra Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 mě taky vypíná ESP, ale jen při prudším rozjezdu (neprotočí se kola aby muselo zasáhnout do toho ESP) nebo při rychlejším průjezdu zatáčkou... ale není to pravidelně! mohlo by to být třeba taky tím konektorem? Citovat
jaudax Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Původně zaslal: xavier Našiel som asi ďaľšiu vec, prečo mi asi vypínalo ABS a ESP. Keďže som kupoval auto z AAA, pri ich bleskovej prehliadke auta a skúšobnej jazde, ma nenapadlo sa pozrieť pod všetky kryty v motorovom priestore ( ďaľšia skúsenosť na vlastnej koži ), tak až teraz som zistil, že bola pravdepodobne menená jednotka ABS a ten ču..ak, čo ju menil, tak povylamoval zaisťovacie spony konektorov a jeden zväzok káblov bol napnutý. Som viac ako presvedčený, že po nahriati sa motorového priestoru slnkom, sa vplyvom tepla trošičku uvolnili plastové konektory a prerušil sa kontakt. Tak som ich poprichycoval, a zatiaľ je kľud. Prečo však na túto chybu neprišli v \"autorizovanom\" servise, to je :myslimmimo hraníc chápania.:myslim Protože jim na počítači neukáže ulomený držák ABS Mám podobnou zkušenost z autorizovaného peugeotu. Ale všichni nejsou stejný - je to v lidech Citovat
pxcz Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Původně zaslal: Danisimo :papazdravím zároveň prosím o radu,když nemám označen cuplík na ESP,je jím auto vůbec vybaveno? kdyz se ti rozsviti pri startu kontrolka ESP vpravo dole, tak jo [taky nemam cudlitko ale esp jo] Citovat
FrenkV Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: Wawra mě taky vypíná ESP, ale jen při prudším rozjezdu (neprotočí se kola aby muselo zasáhnout do toho ESP) nebo při rychlejším průjezdu zatáčkou... ale není to pravidelně! mohlo by to být třeba taky tím konektorem? to si jistě děláš srandu že Citovat
Ticcino Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: FrenkV Původně zaslal: Wawra mě taky vypíná ESP, ale jen při prudším rozjezdu (neprotočí se kola aby muselo zasáhnout do toho ESP) nebo při rychlejším průjezdu zatáčkou... ale není to pravidelně! mohlo by to být třeba taky tím konektorem? to si jistě děláš srandu že Taktéž jsem z toho voľaký zmetěný... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.