Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte mám 306sedan 1.9d r.95 tiež mám problém s búchaním pri brzdení pozriem sa tiež na ten výfuk ale nedal by som na to ja mám auto jeden rok a hneď po kúpe som musel urobiť výfuk lebo bol zle zvarený a dymil mi pod nárazník a mám pocit že som ho urobil dobre a nieje tam niečo o čo by búchal ak je na všetkých úchytoch. Mám problém dopracovať sa vyriešeniu búchania. Podľa mňa buď sú to brzdy alebo tlmič alebo je niekde vôľa (náboj, náprava). Takže tiež prosím o radu ! Napíšte niekto kto vie a poradil si.

Odesláno

Přední silentbloky, ty větší (případně i ty zadní malé). Klasický problém u 306, ZX a Xsary. Pajcrem se žádná vůle nezjistí, ale stejně bouchají. Blbý je, že jeden stojí 1500, takže se to docela prodraží...

Odesláno

Taky sem si do nedávna myslel,že mám něco se zadní nápravou,tak sem dovez žabičku k doktorovi,a zjistil,že to bouchání de ze předku,a byly to tyčky ,sou vyměněný a je klid:super:)

TADYsem psal kolik co stálo a sou tam i ty tyčky

[upravil dne 1.5.2008 vendi.stejskal]

Odesláno

Bohužel, nedá se to zkontrolovat, jen prostě vyměnit. Je to k vzteku, ale nepozná se to na nich. Ani když jsem ty vadné vyndal, nebylo na nich nic poznat. Poznat se to dá jen na těch zadních kostičkách, ty se utrhnou, tam je to jasné, ale ty přední jsou uvnitř do kříže, ty se neutrhnou a nerozpadnou, \"jen\" bouchají.

Jinak pro určení, odkud zvuk jde, doporučuji usednou na místo spolujezdce a nechat se povozit. Já jednu 306-ku řešil asi napodesáté, než jsem všechno našel, na zadní nápravě bylo vyměněné všechno, a stejně se z místa řidiče zdálo, že to tluče zezadu. Od spolujezdce ale bylo jasně poznat, že to je přímo pod nohama. Takže pokud nemáte zdroj bouchání přesně lokalizován, je dobré nechat se povozit a sedat si všude po autě, z každého místa to zní malinko jinak

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Bohužel, nedá se to zkontrolovat, jen prostě vyměnit. Je to k vzteku, ale nepozná se to na nich. Ani když jsem ty vadné vyndal, nebylo na nich nic poznat. Poznat se to dá jen na těch zadních kostičkách, ty se utrhnou, tam je to jasné, ale ty přední jsou uvnitř do kříže, ty se neutrhnou a nerozpadnou, \"jen\" bouchají.

Jinak pro určení, odkud zvuk jde, doporučuji usednou na místo spolujezdce a nechat se povozit. Já jednu 306-ku řešil asi napodesáté, než jsem všechno našel, na zadní nápravě bylo vyměněné všechno, a stejně se z místa řidiče zdálo, že to tluče zezadu. Od spolujezdce ale bylo jasně poznat, že to je přímo pod nohama. Takže pokud nemáte zdroj bouchání přesně lokalizován, je dobré nechat se povozit a sedat si všude po autě, z každého místa to zní malinko jinak

Jj,souhlas,taky sem tvrdil doktorovi,že to de zezadu,a vono to tak nebylo

Odesláno

tak ďík dám sa do práce lebo mi to pri jazde dosť vadí

a k určeniu miesta som sa dal hneď povoziť na každom mieste v aute a stačilo zložiť zadné operadlo a počúvať zvuk z kufra a bolo to jasné

ináč ja mám už 12rokou LADU 2105 a na nej som sa naučil počúvať každý zvuk!

Odesláno

Mě nakonec vypeklo uložení předního stabilizátoru. A to jsem zadek měl udělaný celý, takže ten jsem rovnou vyloučil. Ale klepalo to furt, tak jsem se vrhnul na předek, a prošel všechny čepy. Měnil jsem dokonce řízení, protože mělo vpravo vůli v uložení hřebene. Jenže to klepalo pořád. Tak zadní uložení předního ramene, stále totéž. Tak jsem dal i přední lůžko, i když bylo v pohodě - stejně dál. Tak jsem nakonec zcela sundal pravou kost stabilizátoru - teprve potom se projevila vůle v uložení stabilizační tyče. Předtím jsem to pajcrem zkoušel několikrát, ale přes kosti se ta vůle dokázala natolik vymezit, že to nebylo poznat. Mrcha jedna, na té jsem si dal... všechno stovkové záležitosti, ale rozebíral jsem to asi šestkrát.

Odesláno

noo mne sa nakoniec stalo že to išlo spredu ale mne sa zdalo ako keby zozadu a pri tom to v predu bol ten dlhy kub buchnutí alebo niečo s ním stačí dať auto na dvihák a pomaly točiť kolesom či to bude vydávať nejaky zvuk a druhy nech ho pozera zo spodu je to silne buchanie ako keby vám išlo odtrhnúť koleso a buchot v karoserii riadny odporúčam s týmto nejazdiť môže sa stať že vám to zadre a pri najlepšom vás to iba zabrzdí :) toľko odo mna

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak pánové pustil som sa do toho búchania nápravy. V prvom rade je dôležité identifikácia miesta a spôsobu búchania zadnej!!!! nápravy . Ja tu popisujem búchanie hlavne pri brzdení a to rýchle a opakujúce sa proste trtrtrtrtr! Pomáhajú tomu aj terénne nerovnosti. Brzdový pedál nekope nieje sú to ani jednotlivé buchnutia ani nič pri točení volantu. Sú to tupé nárazy v rýchlom slede pri trochu prudkom brzdení.

Ako tu bolo spomenuté (oddie) problém je na zadnej náprave predný silentblok proste je zlý. Zistil som že sa to dá aj skontrolovať urobil som pár foto tak sa to pokúsim sem pridať. Keď som dal pajser na správne miesto a prudko zapáčiš počuješ ten správny zvuk ktorí hľadáš. Musíš sa proste pokúsiť ťahať nápravu pod tým silentblokom smerom nadol od karosérie a priamo v silentbloku počuješ tupé nárazy. Pri jazde sa to prejavuje tak že keď brzdíš tak predok nápravy vibruje hore dole priamo v silentbloku (po našom je proste vyťatý). Ide o to že pri plynulej jazde karoséria stále tlačí na nápravu tak to nepočuť lenže pri brzdení koleso-brzda majú tendenciu tlačiť predok nápravy nadol a tam sa prejaví spomínaná vôľa a BÚCHA SI BÚCHA!!!!!!

Takže páni najprv o čo ide a potom riešiť. Vymenil som a nebúcha a o cene sú drahé pravda.

Odesláno

Ano, ano aj mne to búchalo len na nerovnostiach a pri brzdení. Ked som vymenil už spomenuté silembloky o zadnej náprave ani neviem, že tam je.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...