aaischa Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 ahoj, pri rozsirovani z a1 na ao oboje jina autoskola od minula sem byl ucenej spojku poustet pomalu cca proste vterinu nebo tak, odjezdil autoskolu a jezdil doted takhle v pohode bez problemu na 125 ccm 8kW MOTO.. Ted mi bylo receno, ze je potreba poustet spojku tak aby se clovek vyhnul klouzani, je to tak? Nejspis to delam blbe samo ja ale ptam se, minulej instruktor tohle nechtel hlavne na tom jednovalci to bylo strasne cejtit.. To ty spojce vazne tak skodi.. A klouze pak treba este dosti dlouho? Dik moc Citovat
Ticcino Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Já teda motorku nemám, ale IMO je spojka od toho, aby se při řazení sklouzla. Samozřejmě, čím víc klouže, tím víc se opotřebovává. Asi instruktor tu svou spojku šetří. Na druhou stranu je lepší výkon tahat přes spojenou spojku než mezi rychlostma klouzat. Prostě, viděl bych to stejně jako u auta. Při běžném řazení je sekunda možná zbytečně dlouhá, ale že by to byl nějakej problém, to se mi teda nezdá. Citovat
Lentilka Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 já ti nevím ale já radši spojku pouštím pomalu než abych šel na záda a to mám simáka... Citovat
Lentilka Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 aha ono to asi bylo myšleno už při jízdě, tak to ji pouštím co nejrychleji:) Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 hlavně to byl nářez, prvni jizda na necem silnejsim, 350ka mela bud pichlou nebo smeknutou gumu, tak sme jeli na nějaký 500ce, 44kW tak to byla strašná změna, z línýho 125ccm 4taktu ... na ni sem pri jizde poustel podobne... problem bude v otm ze me minulej instruktor ucil ze spojku poustim tak aby se vyrovnaly rychlosti kol a motoru... Citovat
Lentilka Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 no ja zatím jezdím na simáku a mustangu obě jsou to 50ccm a jednou jsem jel na jawe 350 a to už byl pro mě rozdíl a ještě něco novějšího to musí být větší masakr:) už se těším na suzuki gsx-r 750:P [upravil dne 30.4.2008 Lentilka] Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Lentilka no ja zatím jezdím na simáku a mustangu obě jsou to 50ccm a jednou jsem jel na jawe 350 a to už byl pro mě rozdíl a ještě něco novějšího to musí být větší masakr:) už se těším na suzuki gsx-r 750:P [upravil dne 30.4.2008 Lentilka] bylo uzasny fakt masíčko Citovat
Hadra Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 No, na své mašině používám spojku stejně jako v autě, tj na rozjezd do bodu záběru, potom podržím a pomalu pouštím a mezi kvaltama už rychle. Rozdíl mezi Simsonem, 350tkou a 90ti koňovým Hornetem je fakt ku....kej, nehledě na to, že ten 4takt se úplně jinak chová, při podřazování ti nebrzdí motor, každý otočení plynem je znát. Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Hadra No, na své mašině používám spojku stejně jako v autě, tj na rozjezd do bodu záběru, potom podržím a pomalu pouštím a mezi kvaltama už rychle. Rozdíl mezi Simsonem, 350tkou a 90ti koňovým Hornetem je fakt ku....kej, nehledě na to, že ten 4takt se úplně jinak chová, při podřazování ti nebrzdí motor, každý otočení plynem je znát. ale moc si mi neporadil ikdyz bys urcite vedel jak je to s tim razenim ju a mi bylo este receno abych to nenechaval tak moc brzdit motorem... ze to spojka ? neudrzi ? nebo ze ji to nedela dobre.. ? ptám se neslysel sem o tom ale sam se dost divim, v minuly skole sem mel vic \"volnosti\" brzdi metr nebo jeden a pul z autem to je na tobe, ale tedy kdyz brzdim treba jindy nebo tak tak uz brzdi za mě Citovat
Hadra Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 No a nechceš se zeptat ma motorkari.cz ? já si teda myslím, že spojce nedělá dobře když je zmáčknutá, tj když oddaluje ( odtlačuje ) hnací kolo, laicky řečeno. Proto přece spojka zasmrdí, když ji máš tak, že napůl zabírá a napůl ne. Jak ji můžeš kazit bržděním motorem to nevím, kdybys třeba při tom škodil klice nebo něčemu v motoru, tak to mi přijde logičtější, ale zrovna spojce? No rozjedeš se přece tak, že pouštíš spojku, ona začne zabírat, vozidlo se dá do pohybu a zvolna pouštíš spojku a přidáváš plyn až do úplného puštění spojky. Ale co je na tomhle divného? A mezi 1-2 je to to samo a u vyšších kvaltů je to jen rychlejší a se spojkou si tak nehraješ. Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Hadra No a nechceš se zeptat ma motorkari.cz ? já si teda myslím, že spojce nedělá dobře když je zmáčknutá, tj když oddaluje ( odtlačuje ) hnací kolo, laicky řečeno. Proto přece spojka zasmrdí, když ji máš tak, že napůl zabírá a napůl ne. Jak ji můžeš kazit bržděním motorem to nevím, kdybys třeba při tom škodil klice nebo něčemu v motoru, tak to mi přijde logičtější, ale zrovna spojce? No rozjedeš se přece tak, že pouštíš spojku, ona začne zabírat, vozidlo se dá do pohybu a zvolna pouštíš spojku a přidáváš plyn až do úplného puštění spojky. Ale co je na tomhle divného? A mezi 1-2 je to to samo a u vyšších kvaltů je to jen rychlejší a se spojkou si tak nehraješ. no takhle sem to dycky delal... tak jak pises problem nevidim, samo ji nedrzim jentak , proste jenom tak jak je nutny pro klidnej rozjezd atd zadny trapeni,, pri rozjezdu prej do pousteni spojky nepridavat plyn \" plyn si prece jednou natavis a pak jenom poustis spojku teprve pak pridavas... najezdil sem tak nekolik tisic km, a nikdy problem nebyl spojka je v oleji, nikdy se nijak extra enhřála nebo tak i ruku bych na ty strane udrzel... [upravil dne 30.4.2008 aaischa] Citovat
Hadra Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 No nepřidávat plyn---to budeš na mašině vypadat jak osel, kterej z toho má strach, nebo na tom sedí poprvé. Tak jak v autě ---taky při rozjezdu přidáváš plyn a když ho dáš moc, tak třeba i hrábneš a ona mašina taky hrábne. Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Hadra No nepřidávat plyn---to budeš na mašině vypadat jak osel, kterej z toho má strach, nebo na tom sedí poprvé. Tak jak v autě ---taky při rozjezdu přidáváš plyn a když ho dáš moc, tak třeba i hrábneš a ona mašina taky hrábne. jasny, uvidim az na tom budu sedet castejc, ale priste me ceka jawa 350 na kery bych to mel vsecko odjezdit tak to snad bude na nauceni jednodussi ... tohle melo silene citlivej plyn, Citovat
Mila_S Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Hadra No nepřidávat plyn---to budeš na mašině vypadat jak osel, kterej z toho má strach, nebo na tom sedí poprvé. Tak jak v autě ---taky při rozjezdu přidáváš plyn a když ho dáš moc, tak třeba i hrábneš a ona mašina taky hrábne. jasny, uvidim az na tom budu sedet castejc, ale priste me ceka jawa 350 na kery bych to mel vsecko odjezdit tak to snad bude na nauceni jednodussi ... tohle melo silene citlivej plyn, No, přiznám se, já mám motorku s obsahem 883 ccm, čtyřtakt, a pouštění spojky jsem jaktěživo neřešil - je to v podstatě stejný jako v autě - zmáčkneš spojku, zařadíš kvalt a pak současně s pouštěním spojky přidáváš plyn až do úplnýho uvolnění spojkový páky. Ale řešit, jestli má nebo nemá spojka klouzat? Dokud spojkovou páku úplně nepustíš, tak ti spojka klouže vždycky, to už tu bylo psaný a to je taky princip spojky. Takže, buďto jsi dělal něco blbě a nebo jsi instruktora špatně pochopil. Jiná možnost je (ale málo pravděpodobná ), že je instruktor vůůůůl .... :D:D:D:D:D:D Jo a bacha - Jawa 350 je dvoutakt, takže ti to pojede trochu jinak ... Citovat
Berkoff Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Hadra No nepřidávat plyn---to budeš na mašině vypadat jak osel, kterej z toho má strach, nebo na tom sedí poprvé. Tak jak v autě ---taky při rozjezdu přidáváš plyn a když ho dáš moc, tak třeba i hrábneš a ona mašina taky hrábne. Nebo de na zadni, dyz je to litr a vic Ja bych si z toho hlavu nedelal, proste normal rozjezd, ono treba u 350ky ta spojka tolik nestoji a hlavne na J350 od v 632 se da rozjizdet i drzenim radici paky ale to bych sem neplet Citovat
aaischa Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Berkoff Původně zaslal: Hadra No nepřidávat plyn---to budeš na mašině vypadat jak osel, kterej z toho má strach, nebo na tom sedí poprvé. Tak jak v autě ---taky při rozjezdu přidáváš plyn a když ho dáš moc, tak třeba i hrábneš a ona mašina taky hrábne. Nebo de na zadni, dyz je to litr a vic Ja bych si z toho hlavu nedelal, proste normal rozjezd, ono treba u 350ky ta spojka tolik nestoji a hlavne na J350 od v 632 se da rozjizdet i drzenim radici paky ale to bych sem neplet u ty 350 uplne nechapu ten \"poloautomat\" Citovat
Ticcino Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 ju a mi bylo este receno abych to nenechaval tak moc brzdit motorem... ze to spojka ? neudrzi ? nebo ze ji to nedela dobre.. ? No todle je teda pěkná blbost. A jak to asi máš dělat? Jet furt pod plynem, aby to nebrzdilo motorem a brzdit brzdama? Ten instruktor by to měl přestat hulit. Pokud je spojka v pořádku, tak nebude klouzat ani při prudké akceleraci a už vůbec ne při brždění motorem. Co měl kamarád motorku, tak měnil vytahanej řetěz, gumu a nechal stáčet kotouče. O spojce v životě nic neříkal a to jezdí už hodně dlouho. Citovat
subin Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 Hlavně u moto ti spojka nezasmradí jako u auta,běží totiž v olejové lázni(vyjímka jsou některé motorky do krosu ty mají suchou spojku),jinak ji používej jak ti to vyhovuje.Jen při zastavení na semaforech si vyřaď a zařaď,až těsně před rozjetím.U 350-tky si pohybem řadící páky uvedl v činost mechanizmus který ti přes tyčku rozepl spojku Citovat
Berkoff Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 jawa 350, ackoli meli to uz i CZ175 ale jen nekde to fakcilo, takle: sednes, nastartujes, a zaradis jednicku, tak ze nemackas spojku, a jen seslapnes paku DOLU, a DRZIS, a dyz ji poustis tak se masina pomaaaalu rozjede.... tj nepotrebujes ruku na spojce ... ale musis poustet pomalu, stejne funguje dalsi razeni 2,3,4, a zpet je to horsi, protoze ta fce musi byt naprosto v poradku, a podrazovat az na rychlostech ktery sou adekvatni, jinak des pres riditka pokud nemas cvik ... Citovat
aaischa Odesláno 1. květen 2008 Autor Odesláno 1. květen 2008 dekuju za odpovedi dozvedel sem se to co sem potrnboval :) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.