EXI.60 Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 nefunguje mi ABS.auto jinak brzdí.bude to závada na STK?jde mi o to že jí uvidí psanou v tech.průkazu. Citovat
AnotherOne Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Podľa mňa nie, všade sa píše že pri poruche ABS zostáva normálna činnosť bŕzd zachovaná. Je to nadštandardná výbava a vyhláška to nevyžaduje. [upravil dne 29.4.2008 AnotherOne] Citovat
oni Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 ja si myslim,ze mozna pyskovat budou... a jak si prisel ze nefunguje? Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2008 Autor Odesláno 29. duben 2008 Kontrolka mě zasvítí když zapnu kliček pak po startu zhasne.Přišel jsem na to jednoduše:jedu 40-60 a natvrdo šlápnu na brzdový pedál a letí celé auto smykem.ani jedno kolo se nepřeruší ani na okamžik.s pár auty s ABS jsem jel.tak vím co to dělá.jinak na diagnostice mi řekli,že jednotka abs je tam ze 406ky.někdo to tam asi už přede mnou mastil.já ABS nepotřebuju,jsem zastáncem klasickych brzd.akorát ta STK mě trápí. Citovat
AnotherOne Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Aspoň kontrolka sa ti správa normálne STK reptať nebude, ABS netestujú. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Podľa mňa nie, všade sa píše že pri poruche ABS zostáva normálna činnosť bŕzd zachovaná. Je to nadštandardná výbava a vyhláška to nevyžaduje. [upravil dne 29.4.2008 AnotherOne] Pri tomto prispevku chcem len podotknut, ze i ked je to nadstandardna vybava, je to vybava auta a ma fungovat. Znamy tak nepresiel kvoli HMLOVKAM, a tie si tam sam dorabal. Proste na aute su, maju fungovat. To iste ABS, ked tam je, ma fungovat. Druha otazka je, ci ABS meraju. Osobne si myslim, ze nie, takze si myslim STKackou prejdes. Citovat
AnotherOne Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 No s hmlovkami je to trochu špecifické, tie testujú kvôli tomu aby si neoslňoval a tiež či svietia len vtedy keď majú tj. len so stretávacími resp. obrysovými svetlami nie bez nich a nie s diaľkovými. STK je na dorábky zvlášť citlivá. Nechcem zachádzať do extrémov, ale to by potom museli kontrolovať aj autorádio keď je výbavou auta a má fungovať. [upravil dne 30.4.2008 AnotherOne] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Bavime sa o vybave, ktora prispieva k vedeniu auta, a k jeho chovaniu na ceste. Radio k tomu nepatri, nepatri k tomu ani klima, ele okna, atd atd. Ale ABS je sucastou brzdneho systemu auta, ktory je pre prevadzku dost dolezity Hovoril si o hmlovkach, len ja som nehovoril ze jeho hmlovky oslnovali alebo tak, len ich mal proste odpojene, nefungovali mu. A ked nefunguju tak neoslnuju nikoho ze ? A ked su neni standarnou vybavou tiez by tam nemuseli byt ze ? A je vlasnte jedno ci su tam nefunkcne hmlovky alebo zaslepky na hmlovky nie ? tak preco nepresiel STK Nechcem sa vadit, len proste viem, ze co je sucastou vybavy auta a suvisi s jeho jazdnymi vlastnostami ma fungovat. A moj nazor je len taky, ze ABS sa na STK netestuje ... Citovat
AnotherOne Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 OK, rádio bol extrém pripúšťam. Príklad s hmlovkami a ABS nie je úplne porovnateľný. Technikovi je jedno či nefungujú lebo ich máš odpojené alebo preto že nemáš žiarovky. Proste nemôže overiť, že keď fungujú tak potom tak ako majú. Čo keď vyjdeš spoza brány spojíš dva drôty pod sedadlom a budeš svietiť ako vianočný stromček niekoho oslníš a ten to trafí do stroma. Potom technik ťažko vysvetlí ako si prešiel s odpojenými hmlovkami. Iný príklad - snímače tlaku v pneu či už origo alebo dorobené. Prispieva to ku vedeniu a auta a bezpečnosti, chovaniu na ceste atď? Vyhodia ťa keď to nefunguje? Citovat
oddie Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Co se takhle místo matlání dohadů a fantazírování raději podívat do seznamu závad, co? Brzdová soustava, závada 225 - závada typu B. Osvědčení se vydá na měsíc, poté opakovaná, kdy již musí být závada odstraněna. Jestli to technik ve skutečnosti bude či nebude zkoumat je otázka, ale v seznamu kontrolovaných věcí to prostě JE, a je to hodnoceno B - tudíž závada VÁŽNÁ. Jinak seznam závad je k nahlédnutí třeba zde: http://www.stknepomucka.cz/zavady.php Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 tak to ano a dostali sme oba cez hubu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.