Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podľa mňa nie, všade sa píše že pri poruche ABS zostáva normálna činnosť bŕzd zachovaná. Je to nadštandardná výbava a vyhláška to nevyžaduje.

[upravil dne 29.4.2008 AnotherOne]

Odesláno

Kontrolka mě zasvítí když zapnu kliček pak po startu zhasne.Přišel jsem na to jednoduše:jedu 40-60 a natvrdo šlápnu na brzdový pedál a letí celé auto smykem.ani jedno kolo se nepřeruší ani na okamžik.s pár auty s ABS jsem jel.tak vím co to dělá.jinak na diagnostice mi řekli,že jednotka abs je tam ze 406ky.někdo to tam asi už přede mnou mastil.já ABS nepotřebuju,jsem zastáncem klasickych brzd.akorát ta STK mě trápí.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Podľa mňa nie, všade sa píše že pri poruche ABS zostáva normálna činnosť bŕzd zachovaná. Je to nadštandardná výbava a vyhláška to nevyžaduje.

[upravil dne 29.4.2008 AnotherOne]

Pri tomto prispevku chcem len podotknut, ze i ked je to nadstandardna vybava, je to vybava auta a ma fungovat. Znamy tak nepresiel kvoli HMLOVKAM, a tie si tam sam dorabal. Proste na aute su, maju fungovat. To iste ABS, ked tam je, ma fungovat. Druha otazka je, ci ABS meraju. Osobne si myslim, ze nie, takze si myslim STKackou prejdes.

Odesláno

No s hmlovkami je to trochu špecifické, tie testujú kvôli tomu aby si neoslňoval a tiež či svietia len vtedy keď majú tj. len so stretávacími resp. obrysovými svetlami nie bez nich a nie s diaľkovými. STK je na dorábky zvlášť citlivá. Nechcem zachádzať do extrémov, ale to by potom museli kontrolovať aj autorádio keď je výbavou auta a má fungovať.

[upravil dne 30.4.2008 AnotherOne]

Odesláno

:) Bavime sa o vybave, ktora prispieva k vedeniu auta, a k jeho chovaniu na ceste. Radio k tomu nepatri, nepatri k tomu ani klima, ele okna, atd atd.

Ale ABS je sucastou brzdneho systemu auta, ktory je pre prevadzku dost dolezity :) Hovoril si o hmlovkach, len ja som nehovoril ze jeho hmlovky oslnovali alebo tak, len ich mal proste odpojene, nefungovali mu.

A ked nefunguju tak neoslnuju nikoho ze ? A ked su neni standarnou vybavou tiez by tam nemuseli byt ze ? A je vlasnte jedno ci su tam nefunkcne hmlovky alebo zaslepky na hmlovky nie ? tak preco nepresiel STK :) Nechcem sa vadit, len proste viem, ze co je sucastou vybavy auta a suvisi s jeho jazdnymi vlastnostami ma fungovat.

A moj nazor je len taky, ze ABS sa na STK netestuje ...

Odesláno

OK, rádio bol extrém pripúšťam. Príklad s hmlovkami a ABS nie je úplne porovnateľný. Technikovi je jedno či nefungujú lebo ich máš odpojené alebo preto že nemáš žiarovky. Proste nemôže overiť, že keď fungujú tak potom tak ako majú. Čo keď vyjdeš spoza brány spojíš dva drôty pod sedadlom a budeš svietiť ako vianočný stromček niekoho oslníš a ten to trafí do stroma. Potom technik ťažko vysvetlí ako si prešiel s odpojenými hmlovkami.

Iný príklad - snímače tlaku v pneu či už origo alebo dorobené. Prispieva to ku vedeniu a auta a bezpečnosti, chovaniu na ceste atď? Vyhodia ťa keď to nefunguje?

Odesláno

Co se takhle místo matlání dohadů a fantazírování raději podívat do seznamu závad, co?

Brzdová soustava, závada 225 - závada typu B. Osvědčení se vydá na měsíc, poté opakovaná, kdy již musí být závada odstraněna. Jestli to technik ve skutečnosti bude či nebude zkoumat je otázka, ale v seznamu kontrolovaných věcí to prostě JE, a je to hodnoceno B - tudíž závada VÁŽNÁ.

Jinak seznam závad je k nahlédnutí třeba zde:

http://www.stknepomucka.cz/zavady.php

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...