G.Rast Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Tak přátelé, projel jsem toto fórum a podstatná věc: \"štítek\" nebo chtete-li \"štítky\". Kolegové tady v jiných sekcích už cosi málo napsali o údajích na štítku. Jen pro zajímavost, nafotil jsem 4 štítky z motorového prostoru 307 SW HDi 1,6 rok 2004. Ze štítků jsem vyčetl info o vozidle, hmotnosti atd... ALE !!! Například na štítku i VIN je číslice 2001 !!!! Ať jsem hledal zde a i na Service.boxu, nikde jsem nenarazil na info k těmto údajům. Možná jsem to přehlédla, ale protože u svého PC málem spím, asi pochybuji. Ví některý ze zdejších odborníků_laiků co tyhle štítky znamenají? [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] Citovat
G.Rast Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: G.Rast Tak přátelé, projel jsem toto fórum a podstatná věc: \"štítek\" nebo chtete-li \"štítky\". Kolegové tady v jiných sekcích už cosi málo napsali o údajích na štítku. Jen pro zajímavost, nafotil jsem 4 štítky z motorového prostoru 307 SW HDi 1,6 rok 2004. Ze štítků jsem vyčetl info o vozidle, hmotnosti atd... ALE !!! Například na štítku i VIN je číslice 2001 !!!! Ať jsem hledal zde a i na Service.boxu, nikde jsem nenarazil na info k těmto údajům. Možná jsem to přehlédla, ale protože u svého PC málem spím, asi pochybuji. Ví některý ze zdejších odborníků_laiků co tyhle štítky znamenají? [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] Citovat
G.Rast Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: G.Rast Tak přátelé, projel jsem toto fórum a podstatná věc: \"štítek\" nebo chtete-li \"štítky\". Kolegové tady v jiných sekcích už cosi málo napsali o údajích na štítku. Jen pro zajímavost, nafotil jsem 4 štítky z motorového prostoru 307 SW HDi 1,6 rok 2004. Ze štítků jsem vyčetl info o vozidle, hmotnosti atd... ALE !!! Například na štítku i VIN je číslice 2001 !!!! Ať jsem hledal zde a i na Service.boxu, nikde jsem nenarazil na info k těmto údajům. Možná jsem to přehlédla, ale protože u svého PC málem spím, asi pochybuji. Ví některý ze zdejších odborníků_laiků co tyhle štítky znamenají? [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] [upravil dne 28/4/08 G.Rast] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 tohle jsou identifikátory jednotlivých součástí vozu a s identifikací vozu jako celku nemají nic společného. Snad až na obrázek č.3 který vypadá skoro jako identifikační štítek karoserie. obrázek č.2 je jen označení homologace na světlometu nebo jiném elektrospotřebiči. Jednoduše řečeno, vyfotil jsi vcelku nepodstatné nesmysly :D Citovat
Ferry Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: minimaxa .... Jednoduše řečeno, vyfotil jsi vcelku nepodstatné nesmysly :D vcera jsem chtel napsat neco podobneho Jinak pokud chces zjistit presne datum vyroby, tak se to da zjistit z tzv ORGA nebo take DAM cisla, ktere je uvedene nekde na stitku na dverich ridice nekde vedle kodu barvy Popr. se da DAM kod zjistit v serviceboxu po zadani VIN kodu v sekci Charakteristiky jako Č. APV/PR napr. 06939 89 4 0102 6939 je DAM kod, 89 je kod vyrobniho zavodu ( Sochaux Francie ) DAM kod se pak dekoduje treba zde http://www.cats-citroen.net/citroen/organumber.html a vypadne presny datum vyroby auta [upravil dne 29/4/08 Ferry] Citovat
G.Rast Odesláno 29. duben 2008 Autor Odesláno 29. duben 2008 minimaxa jo, tak nějak jsem si to také myslel. Nejde mi ani tak o identifikaci vozu - byl jsem z profesního důvodu svědkem, jak se nechá \"vyrobit\" naprosto precizně nová identita vozu ... Samozřejmě že vím, kde je štítek VIN - ale čistě teoreticky (a o tom všem se tady bavíme) mne právě zajímají ty údaje. Nejsem zase až takový znalec, ale pokud bude na gumové hadici vylisované nějaké označení, je mi jasné že to souvisí s výrobou a výrobkem. Ale pokud tam bude nalepen \"štítek\" ... no? Asi by mne zajímalo proč ho tam výrobce lepí. Ta homologace - jo, to mi nedošlo, ale i tak dík za reakci. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: G.Rast minimaxa jo, tak nějak jsem si to také myslel. Nejde mi ani tak o identifikaci vozu - byl jsem z profesního důvodu svědkem, jak se nechá \"vyrobit\" naprosto precizně nová identita vozu ... Samozřejmě že vím, kde je štítek VIN - ale čistě teoreticky (a o tom všem se tady bavíme) mne právě zajímají ty údaje. Nejsem zase až takový znalec, ale pokud bude na gumové hadici vylisované nějaké označení, je mi jasné že to souvisí s výrobou a výrobkem. Ale pokud tam bude nalepen \"štítek\" ... no? Asi by mne zajímalo proč ho tam výrobce lepí. Ta homologace - jo, to mi nedošlo, ale i tak dík za reakci. lepení štítků je zcela normální postup, kdy je potřeba zajistit, aby na stejném - totožném výrobku byl odpovídající štítek identifikující tento výrobek v té či oné zemi podle té či oné normy. a neplatí to jen u aut, ale všeobecně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.