Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak přátelé, projel jsem toto fórum a podstatná věc: \"štítek\" nebo chtete-li \"štítky\". Kolegové tady v jiných sekcích už cosi málo napsali o údajích na štítku. Jen pro zajímavost, nafotil jsem 4 štítky z motorového prostoru 307 SW HDi 1,6 rok 2004.

Ze štítků jsem vyčetl info o vozidle, hmotnosti atd... ALE !!! Například na štítku i VIN je číslice 2001 !!!!

Ať jsem hledal zde a i na Service.boxu, nikde jsem nenarazil na info k těmto údajům. Možná jsem to přehlédla, ale protože u svého PC málem spím, asi pochybuji.

Ví některý ze zdejších odborníků_laiků co tyhle štítky znamenají?

[upravil dne 28/4/08 G.Rast]

post-0-14109600330416_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: G.Rast

Tak přátelé, projel jsem toto fórum a podstatná věc: \"štítek\" nebo chtete-li \"štítky\". Kolegové tady v jiných sekcích už cosi málo napsali o údajích na štítku. Jen pro zajímavost, nafotil jsem 4 štítky z motorového prostoru 307 SW HDi 1,6 rok 2004.

Ze štítků jsem vyčetl info o vozidle, hmotnosti atd... ALE !!! Například na štítku i VIN je číslice 2001 !!!!

Ať jsem hledal zde a i na Service.boxu, nikde jsem nenarazil na info k těmto údajům. Možná jsem to přehlédla, ale protože u svého PC málem spím, asi pochybuji.

post-0-1410960033054_thumb.jpg

Odesláno

post-0-14109600330637_thumb.jpg

Odesláno

post-0-14109600330715_thumb.jpg

Guest minimaxa
Odesláno

tohle jsou identifikátory jednotlivých součástí vozu a s identifikací vozu jako celku nemají nic společného. Snad až na obrázek č.3 který vypadá skoro jako identifikační štítek karoserie. ;) obrázek č.2 je jen označení homologace na světlometu nebo jiném elektrospotřebiči. Jednoduše řečeno, vyfotil jsi vcelku nepodstatné nesmysly :D:D

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

.... Jednoduše řečeno, vyfotil jsi vcelku nepodstatné nesmysly :D:D

vcera jsem chtel napsat neco podobneho :D

Jinak pokud chces zjistit presne datum vyroby, tak se to da zjistit z tzv ORGA nebo take DAM cisla, ktere je uvedene nekde na stitku na dverich ridice nekde vedle kodu barvy

Popr. se da DAM kod zjistit v serviceboxu po zadani VIN kodu v sekci Charakteristiky jako Č. APV/PR napr. 06939 89 4 0102

6939 je DAM kod, 89 je kod vyrobniho zavodu ( Sochaux Francie )

DAM kod se pak dekoduje treba zde http://www.cats-citroen.net/citroen/organumber.html a vypadne presny datum vyroby auta

[upravil dne 29/4/08 Ferry]

Odesláno

minimaxa

jo, tak nějak jsem si to také myslel. Nejde mi ani tak o identifikaci vozu - byl jsem z profesního důvodu svědkem, jak se nechá \"vyrobit\" naprosto precizně nová identita vozu ... Samozřejmě že vím, kde je štítek VIN - ale čistě teoreticky (a o tom všem se tady bavíme) mne právě zajímají ty údaje. Nejsem zase až takový znalec, ale pokud bude na gumové hadici vylisované nějaké označení, je mi jasné že to souvisí s výrobou a výrobkem. Ale pokud tam bude nalepen \"štítek\" ... no? Asi by mne zajímalo proč ho tam výrobce lepí. Ta homologace - jo, to mi nedošlo, ale i tak dík za reakci.

Guest minimaxa
Odesláno

minimaxa

jo, tak nějak jsem si to také myslel. Nejde mi ani tak o identifikaci vozu - byl jsem z profesního důvodu svědkem, jak se nechá \"vyrobit\" naprosto precizně nová identita vozu ... Samozřejmě že vím, kde je štítek VIN - ale čistě teoreticky (a o tom všem se tady bavíme) mne právě zajímají ty údaje. Nejsem zase až takový znalec, ale pokud bude na gumové hadici vylisované nějaké označení, je mi jasné že to souvisí s výrobou a výrobkem. Ale pokud tam bude nalepen \"štítek\" ... no? Asi by mne zajímalo proč ho tam výrobce lepí. Ta homologace - jo, to mi nedošlo, ale i tak dík za reakci.

lepení štítků je zcela normální postup, kdy je potřeba zajistit, aby na stejném - totožném výrobku byl odpovídající štítek identifikující tento výrobek v té či oné zemi podle té či oné normy. a neplatí to jen u aut, ale všeobecně ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...