Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, i přes dlouhé hledání jsem zde nenašel dostatečnou opověď na můj problém. Chtěl bych se zeptat, jak přesně (kde a jak) se seřizuje spojka u 306 2.0 HDI, rok 2000. Jestli to teda u tohoto r.v. jde,nebo se to šteluje sama. Zdá se mi, že spojka zabírá až moc nahoře, zhruba tak ve 3/4 (od chvíle kdy spojka zabere zbývá do konce dráhy spojky tak 2-3 cm).

Jinak si nemyslím, že by už byla na výměnu, nijak v ní nerachtá. Auto má najeto 95 000 km.

Nebo si myslíte něco že s tím něco je, když zabírá až tak nahoře,nebo je to normální? Jde mi o to, že je to oproti jinejm autům docela nezvyk.

Díky všem za odpovědi.

Odesláno

no a je teda 100%-ní, že tady taky bude to samoštelování? Já právě vůbec nevím kde se to hledá, tak jestli by mohl někdo poradit... nebo to ukončení toho lanka u spojky vypadá (fotku atd.) Díky

Odesláno

Tak sem zjistil, že tady ten samostav taky je (na konci lanka v motoru je jen takovej váleček).

Takže s toho plyne, že to nijak štelovat nejde? nebo se to ještě dá udělat nějak u pedálu uvnitř auta? Mě tam teda ještě nic necvaklo (viz Davidf):P

Odesláno
Původně zaslal: Michal_Paty

Tak sem zjistil, že tady ten samostav taky je (na konci lanka v motoru je jen takovej váleček).

Takže s toho plyne, že to nijak štelovat nejde? nebo se to ještě dá udělat nějak u pedálu uvnitř auta? Mě tam teda ještě nic necvaklo (viz Davidf):P

Pri pedáli sa nedá urobiť nič. Skús trochu pobúchať po tom valčeku, možno sa ten samoštel uvoľní a poskočí. Ak nie, tak jedine nové lanko.

Odesláno

tak mam taky podobnej dotaz, mam 1,9TD z 95 a u motoru zadnej valecek na samoserizovani asi nemam, a tak se ptam, jak to mam seridit ja? Taky mi bere skoro nahore... diky za rady;)

jo a jeste neco, ten pedal spojky ma docela dost tvrdej chod... jako ze je strasne tvrdej... da se s tim neco udelat?

[upravil dne 27/4/08 BUTCHER306TD]

Odesláno
Původně zaslal: BUTCHER306TD

tak mam taky podobnej dotaz, mam 1,9TD z 95 a u motoru zadnej valecek na samoserizovani asi nemam, a tak se ptam, jak to mam seridit ja? Taky mi bere skoro nahore... diky za rady;)

jo a jeste neco, ten pedal spojky ma docela dost tvrdej chod... jako ze je strasne tvrdej... da se s tim neco udelat?

[upravil dne 27/4/08 BUTCHER306TD]

Keď nemáš samoštel tak sa nastavuje skrutkou na konci lanka. Záleží i na tom kde vypína. Ak vypína tesne dole a zaberá až hore, tak tam nič moc nenastavíš a je unavená pružina spojky. V takom prípade rátaj s výmenou celej spojkovej sady.

Ak chodí spojka ťažko tak jedine premazať vypínaciu páku priamo na prevodovke, prípadne lanko.

Odesláno

Aj mne spojka zabera dost vysoko, a mal by som mat ties samonastavovaciu, ale nejako sa nechce sama nastavit, tak ak na to nepridem tak asi mi ostava jedine servis :(

Odesláno

samostav by měl seřídit tak,že spojka(pedál) bere u vrchu.mě se občas stalo,že mi pedál zůstal na podlaze-prdel v křižovatce...honit pedál na podlaze a tahat ho nohou nahoru.obědnal sem lanko ze samostavem v autokelly a když mi volali že jim dorazilo,tak to bylo klasický se štelováním a tvrdili mě že má samostav.

Odesláno

ahoj

uz delsi dobu mame problem na nasi 306. za jizdy pri seslapnuti spojky se jakoby zacne spojka rozpojovat, ale pak v tom praskne/lupne/bouchne, pedal se propadne a prevodovka zustane spojena s motorem. koukal jsem na vysouvaci paku v motoru a ta zustane normalne v poloze neseslapnute spojky.

kdyz se to stane, tak pomuze jen se sklonit a pedal vytahnout rukou, pak uz zas zacne fungovat, nebo zase zapadne.

nedela to vzdy. treba je den klid a pak behem pul hodky to zapadne 3x.

pri jizde mimomesto se to da, pac jde radit bez spojky. ale treba pri dobrzdovani na krizovatce to je horor, jedina moznost je slapnout na plyn a vyradit a zase zacit brzdit. mno horor.

ja si myslim, ze problem by mohl byt bud v samostelu (jestli ho takhle stare auto vubec ma) nebo proste nekde na prepazce motor/interier.

co si o tom myslite vy? a co myslite, ze bych mel zkontrolovat.

btw v servise to bylo a bud se na to vys..aly, nebo tam jsou tupci. :grr

Odesláno

ja na vse 306tce - od zacatku co sem ji koupil - mam spojku velmi mekkou.. kazdej at sebezkusenejsi ridit s ni ma problemy.. ma lehky chod jak dolu tka nahoru takze to vetsine lidem co v tom sedeli nekolikrat chcipne nez si zvyknout.. osobne s tim samozrejem po vic jak roce problemy nemam.. nicmene jsme to take u jineho auta nezazil.. zabira velmi nahore.. a je opravdu vlemi mekoucka - nicmene vetsi problem s ni nemam a ani me zatim nenapadlo to resit..

Odesláno

No ja tam mam samostel, ale vobec mi nezabera az hore. To je podla mna somarina ze dobra spojka ma zaberat az tak hore, ze 2-3 cm od vrchu. Mne zabera skoro presne v polovici...

Odesláno

Tak asi de fakt jenom o zvyk... Dneska jsem jel s Roomsterem Scout 1.9TDI, měl najeto necelejch 18 000 km a spojka brala taky fest nahoře. Sice to bylo služební auto, ale i tak si myslím, že za tak málo ujetejch kilometrů se to nemohlo zas tak moc zrušit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...