Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 - audio (zadne repro)

Recommended Posts

Odesláno

Zdravimm.

Taaakze skor nez rozbombardujem cele auto kvoli 4 kablom, skusim sa opytat tu :)

Chcem konecne dorobyt dozadu repro a nejake pekne drevene plato...

Mam len jeden problem. Ked som kupil auto, malo original radio a vpredu original repro. Radio som vymenil a predne repro prednedavnom tiez (radio kenwood a repro MAGNAT). Ked som zapajal radio, vsimol som si na ISO konektore ktory pripaja reproduktory, ze je tam vsetkych 8 kablov. To znamena 2 pari pre predne repro a 2 pari pre zadne.

Vzadu original repro vsak vobec zidne neboli, a v kufru ani okolo plata som ziadne volne kable nenasiel :myslim:myslim

Ale to je ta sranda, z ISO konektoru idu, ale vzadu nikde nekoncia. Bol by som celkom rad keby som ich tam niekde nasiel, lebo sa mi nechce tahat 2 kable pravo stranou od radia okolo dveri az do kufra a to iste aj na druhej strane :(

Nemali ste niekto podobny problem ? Mam sedan, ale myslim, ze by to nemalo byt rapidne ine ako u hatchbacku...

A hladat kde koncia original kable iduce s konektoru by sa robilo len tazko nakolko za radiom som spaskovane do jedneho tucneho zvezku :(

Vopred dakujem.

Odesláno

306 měly repro v zadním platě podle výbavy.V kufru na levé bočnici byl konektor kterým jsi to při potřebě vyjmutí plata odpojil a mohl vyndat.Možná to budeš mít u sedanu taky tam někde.A nebo frantíci udělali chybu a kabely ti končí někde ve svazku pod volantem jako to bylo zvykem ve xsaře.Nejjednoduší asi natahnout nové kabely.

Odesláno

Máš dve možnosti:

1- pootvárať všetky čalúnenia v kufri, plato a hladať konektor

2- nesrať sa s tým a natiahnuť dve dvojlinky od rádia do kufra. Môže to ísť jednou stranou, minieš o meter viac kábla ale ušetríš si robotu.

Takéto drobnosti sa robia poobede, medzi dezertom a kávou, pri tretej marlborke. :D :D

[upravil dne 25/4/08 pastorek]

Odesláno

Já myslím že ty kabely vedou někde pod zadní sedačkou. Protože mám taky sedana a zadní repro tam mám orignál od výroby a když sem překopával centrál a měnil sem řídící jednotku centrálu, tak tam byly nějaké kabely navíc.

Odesláno

Jo dakujem, hned co ma prejde ta opica zo vcerajska sa pustim do hladania konektora :) Myslel som si ze v kufri to nenajdem lebo som mal odkryteho pol kufra - ale pravu stranu :D

Takze pohladam konektor, popripade sedacky, dam vedet. Dik moc.

Odesláno

Natiahol by som ich, len ich nemam doma, a kym zas ja pridem doobchodu, a kym to sa na to odhodlam :D Ja viem, je to so mnou strasne :D Raci by som nasiel existujuce :D

Odesláno

Serem na to, cely kufor som mal hore nohami. Konektor ziadny. konciace kable ziadne ...

Inac v ten konektor som moc nedufal, nakolko mam sedan a plato pod zadnym oknom je tam napevno...

Tj nepripada do uvahy aby ho niekto daval dole. Ach francuzy a ich bordel s kablami... :bacha:bacha:bacha

Odesláno

Takze zase si sem prispievam asi len sa, ale uvidim ci nejaka dobra dusa :D

Takze nemam rad francuzsku elektriku :roker:grr:roker:grr:roker:grr:roker

Dnes som roobral asi pol auta. Zacal som autoradiom, skontrolovac som ISO konektory. Bordel, s konektoru pre repro idu dva pary fialovych, bielych, sedych a zelenych kablov a tie idu do spolocneho konektora, odkial idu len zlte, oranzove a cervene. Ten konektor je tak vzadu, ze sa k nemu uz poriadne nedostanem, a nezistim ktore kable vznikli zo spominanych farieb.

Kufrove tapaciri som dal von vsetky, aj prave, aj lave, kable nikde. Pod platom mam plech, v nom je namontovane osvetlenie. Aj tam som sa dostal, nasiel som ta kable k osvetleniu, k vyhrievaniu skla a nejaky kabel ktory je tam zaslepeny (je to trojkabel, a nakonci ma zaslepku), ked som ho meral tak je tam +12 V, tj nic s radia (v buducnosti asi vyuzijem, je dobre mat volnych +12 pre auido :D )

Dal som dole aj sedacky, musel som srobovat, pod nimi samozrejme len veka k nadrzi a to je vsetko.

Najviac ma sere, ze ked pozeram spolujazdcovu stranu, tak pri bocnych prahoch ide zvezok kabel, ked pozrem na dvere za spolujazdcom, tak ten zvezok tam tiez najdem, a najdem ho aj v plastoch a za sedackami, tj krasne vidim kde konci. Ked pozrem na stranu vodica, tak vydim hruby zvezok, este hrubsi ako na spolujazdcovej strane, chcem ho pozret pri dverach za vodicom a NIC. Stratil sa, neviem kde je ani kade ide :bojim:bojim:bojim

Strielal by som.

Odesláno

Podľa schémy je pre P 306 od 4/1997 tákéto farebné značenie káblov.

ľavý predný : červený + žltý

pravý predný: biely + žltý

ľavý zadný: béžový + žltý

pravý zadný: béžový + červený

Tieto káble by mali začínať pri rádiu v 8 pólovom bielom konektore.

Konektory pre repráky by mali byť dvojpólové žlté.

Našiel som dve prevedenia zadných reprákov. V plate alebo v zadných dverách. Porzi tie káble či nejdú zo zväzku pri vodičových dverách do stĺpika a do dverí.

[upravil dne 26/4/08 pastorek]

Odesláno

Dakujeeeem, farby mi dost pomohly... Kable na predne repro sedia, maju take farby a aj zlte konektory sedia , odcvakaval som ich :D

Ale neviem ci predstavit, kde v zadnych dvarach by tie repro mohly byt... Neni tam na to ziadna diere ...

Neva, dnes pozrem, thx

Odesláno

No takze ako som hovoril, do zadnych dveri nic :grr

Idu tam len dva kable a tie idu k motorceku centralu ... ... V stlpikoch tiez nic nekonci ... ... Este raz som pozeral ten kufor, ale nic.

Aspom si robim reviziu :D Premazal som zamok, vsetky sroby, zafarbil odreniny, ponatieral gumy :D :D :D Aspom k niecomu je to dobre :P

Nemas nahodou schemy kade by tie kable mali ist ? Na punte som mal normal schcemu priamo v manuali, a bolo ukazane kade kable cez auto idu ...

[upravil dne 27/4/08 Lubk0]

Odesláno

NO kable s konektoru idu :) 2 krat som to pozeral, raz ked som daval nove radio (to som sa potesil ze hura nemusim tahat :bacha:bacha:bacha a druhy krat vcera, lebo uz som si myslel ze som debil... Ale definitivne som to vzdal, mozem to okaslat, cez tyzden pojdem kupit nove kable a natiahnem si ich, len este neviem ako :D

A co sa tyka plata, dole som ho nemal, lebo som sa dostal medzi neho a ten plech. Ale bude to vcelku huste dat ho dole :D

Ale viem asi ako. Sklop si zadne sedacky, tam mas 3 take cierne stupliky co ty drzia plato v kabine. Potom musis povytahovat gumu okolo zadnych dveri za vodicom a spolujazdcom. Musis dat dole plasty na stlpikoch nad platom, take bezove :P Na to si daj zvlast pozor lebo oni su tam neni nijak prisrobovane, len su tam naskocene na takych uchytkach. A bacha aby si ich nepotiahol cez okno, prerusis si tym pasiky co ty vyhrievaju okno. No a potom mozes dat samotne plato dole :P

Vela zdaru, bude to piplacka :D

Ked ho budes davat dole, napis, na nieco sa ta opytam. Pod platom idu kable, jeden ide do osvetlenia kufra, a ja tam mam dalsi zaslepeny. Je na nom iba konektor. Idu donho tri kable, a nameral som tam +12 V. Len chcem ci ho tam ty nemas niekde zapojeny, respketive na co tam je. V buducnosti ho chcem vyuzit na napajanie zosilovaca :D

Odesláno

Ja som tam kable mal, dokonca aj na vechsler a natiahol som radsej nove (tie hrube s bezkyslikatej medi) spolu so zdrojovym a datovym kablom na subwoofer... a islo to vcelku vpohode, stacilo dat trochu nabok koberec a ostatne som prestrcil pod miesto na nohy vzadu a vyslo to rovno do kufra

Odesláno

No ja si neviem celkom predstavit ako budem tahat kable s palubky po ten prvy koberec pri spolujazdcovich dveroch :D Ale sak hadam..

Ako pozeram, tiez trnava, a tiez 306 , dobree :D

Odesláno

Zdravím tě,

měl jsem úplně ten samý problém. Řešení jsem hledal cca 14 dní.Dokonce jsem měl i schéma zapojení reproduktorů.

Nakonec jsem zjistil, že kabely natažené na zadní repro nejsou.

Přišel jsem alespoň na to, že přední reproduktory maj hlavní \"rozvaděcí svorkovnici\" u řidiče hned za pojistkovou skříní. Na zadní repro musíš najít také \"svorkovnici\" . Já ji měl v prostoru pod nohama spolujezdce. Respektive sundáš ten \"papundeklík\" co tam je a \"svorkovnice\" se ti odkreje. Značení kabelu si už nevzpomenu, ale každopádně, když koukneš na označení u ISO konektoru, tak koresponduje i s označením kabelů u té svorkovnice. Od této svorkovnice jsem si natáhl kabely dozadu do kufru pod koberečkem. Snad ti to pomůže.

Odesláno

Fuuuha, to znie celkom dobre, celkom by to vyriesilo zahadu zo stratenymi kabelmi ktore idu s ISO konektoru ale nikde nekoncia :D

Zajtra robim poobede, ale stredu najneskor stvrtok (je volno) sa na to pozrem. Keby tam bola svorkovnica, tak by to bola bomba. Odtial by sa tahali kable urcite lahsie :)

A kade pod kobercekmi ? Myslis asi popri dverach kade idu ostatne kable :)

Ked ano, tak mi este skus napisat ci sa lahko dostanem cez tunel co ide popod spolujazdcovu sedacku :D THX

Odesláno

Ano kabely jsem vedl podél již vedených kabelů u prahu.Natažení trvalo cca 20 minut. Musel jsem demontovat bezpačnostní pás, respektive pouze matku vedle sedačky, nevypadalo by to jinak dobře. Jinak pokud se chceš dostat k tunelu musel bys vyndat sedačky, abys kobereček dokázal vyhnout natolik, aby ses k tunelu dostal.

Teda aspoň podle mě ;) , nezkoušel jsem to.

Odesláno

Jaaaj takze ty si neisiel cez tunel ? No dobre, pas v pohom, ten som mal pred tyzdnom vonku na spodu tiez uvolneny :)

Ok najneskro stvrtok sa na to pozrem, potom napisem co som nasiel :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...