Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dopadol som následovne. Krycí list mi odmietol dať, že to je len vraj v prípade havarijnej poistky (Allianz), škodu našťastie posúdil na výmenu nárazníka. Mám to zacvakať zo svojho a predložiť im faktúru na preplatenie. Na môj dotaz, či to uhradia celé mi bolo povedané, že vraj v prípade 2-3 ročného auta nie je žiadna amortizácia a malo by to byť celé, ale to záleží od likvidátora ako to posúdi, mám dohliadnuť aby v servise zbytočne nenavyšovali cenu. Dal som do zápisu aj poškodenie cúvacieho senzoru aj keď v skutočnosti s ním nebolo nič, možno trochu preliačený. Výmenu senzora neschválil iba dal súhlas na prekontrolovanie. V servise som objednal výmenu nárazníka, ubezpečili ma, že cena nebude premrštená (cca 20k), pretože vedia, že poisťovne sledujú ich cenníky aby potom nebol problém s preplatením. Uvidím o tie 4 týždne koľko mi preplatia. Nárazník bude budúcu stredu.

Odesláno

No podla mna s tebou celkom vybabral. Kryci list vystavili tatkov v CESKEJ POISTOVNI SLOVENSKO, mne v KOMUNALNEJ POISTOVNI, a znamemu sa to podarilo aj v KOOPERATIVE.

Takze aspom som si spravil nazor na alianz. Je to celko huste vyvalit s vrecka 20 litrov a cakat mesiac na peniaze. Likvidatory si davaju na cas.

To mas ale od poistovne... Najlepsie to tusim islo v komunlanej poistovny, tam to likvidatorom slapalo. Do 3 tyzdnov som mal peniaze na ucte.

V servise si nemal hovorit nic. Mal si povedat ze to si si nabural sam. Vtedy by si mal cenu najnizsiu :roker

A nemaju ty davat ziadne odhady, musia presne vediet co to bude stat. Tj cenu naraznika, cenu lakovania a nastreku a nakonec samotne nasadenie na auto. To im nemoze trvat viac nez hodinu.

Tj cenu naraznika poznaku, cenu lakovacich prac na urcity diel tiez poznaju a pracu vedia aku maju sadzbu na hodinu, pripadne dve ak by sa vyskytla komplikacia.

Len pre porovnanie, tatkovi na 2 tyzdenom aute jebla popka do zadneho naraznika. Mal ho sice len oskrkany, ale cely isiel dole, vybrus, nastriekanie, nalakovanie do metalizy a naspet. V autorizovanom servise Hyundai (nakolko tatko ma HYUNDAI) mu to spravili za 1750. A to nema mali naraznik, ma ho obli a vypukli, dost velky.

Robota 100 percent. Tj otazne je, ci naraznik stoji 16 litrov... Na 306 ku predny naraznik stal v ortiginal peugeot 5600Sk s DPH. Jasne ze 407 je ine, ale predsa je 16 litrov dost (ked si predstavym ze za 2000 sk lakuju, a za 2000Sk max robota)

Odesláno

To mi povedal len odhad vonku pri aute na presnú cenu som sa nepýtal. Nemohol som povedať, že som si to spravil sám, jednak mi to poznačkoval obhliadač nožíkom (krížik) a aj v servise sa pýtal na oznámenie od poisťovne a hneď si to online niekde kontroloval - asi že do akých prác sa majú pustiť. Potom keď videl značku na nárazníku potvrdil že to je výmena, hoci to oznámenie ešte nebolo na internete či kde to kontroloval. Vedel som však že s Allianzom sú problémy ako nakoniec s každou monopolnou firmou.

Odesláno

No neviem, v ceskej ani v komunalnej mi krizik nerobili :D

Len jedna sa o to ze fakturu ktoru ty daju, ked povies ze si si to spravil sam, a fakturu ktoru ty daju, ked povies ze to hradi poistovna su rovnake. Obe faktury su rovnake, lisit sa mozu akurat v cene, nakolko do nich pri poistnej udalosti nebudes hucat ze ako moc je to predrazene. Stal je to pravoplatny doklad.

Takisto keby si priniesol doklad od Fera s dolnej hornej, ktory by to robil na zivnost, tiez by to platilo...

Odesláno

Je viem, že to je rovnaký doklad a si myslím že aj na rovnakú sumu. Pochybujem, že by ma ľutovali a na niečom zľavili. Ak chcú zarobiť tak im je jedno či na poisťovni alebo majiteľovi. Ešte skôr obtiahnu majiteľa, ako poisťovňu, ktorá má prehľad o cenách v servise väčší ako majiteľ, ktorý ide do servisu raz za x rokov.

Odesláno

... hmm, doufám, že mě nebudete lynčovat.

Auto mám sice obouchaný ze všech stran, ale když mi ten seschlej Feliciář ohobloval bok, tak jsem radostí vískal, že se nic nestalo, bo jsme jel asi 120 km/h (někteří Feliciáři holt neumí používat zpětná zrcátka)

To ovšem nic nemění na tom, že s vámi nesoucítím.

P.S.: CESKEJ POISTOVNI SLOVENSKO ... to zní dost drsně !!:D

Odesláno

Tak to ano :D Nazov je kruty. Este mame CSOB, to je ceskoslovenska obchodna banka :D

AnotherOne, ver mi, riesil som uz nejednu nehodu... :) Pokial servis vie, ze to ide cez poistku, spravy to drahsie.

Pokial by som zobral tvoje auto, a dosiel tam, ze som ho praskol. A ze co bude stat vymena, a nechal by som si presnu sumu vypocitat, tak ver ze by zbadali ze mi zalezi na peniazoch :)

Potom sa tam uz zbytocne polozky nenachadzaju. Poistovne servise kontroluju, ale ti likvidatory su len ludia, ktory nakladaju s cudzimi peniazmi (tj ked daju o 2000SK viacej za opravu, nejde to z ich vlastneho vrecka)

Zato ty si clovek, ktory naraba s vlastnymi peniazmi, a myslim ze napriklad 2000 cky su neni nikdy na zahodenie... :)

Ale uz s tym nic nespravis, potom napis kolko platis :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak teda zaktualizujem stav vecí. Dnes mi po troch týždňoch čakania vymenili nárazník. Celková cena 23196Sk, pôvodný odhad poisťovne čosi cez 25000Sk. S výmenou som spokojný, našiel som síce chybku - dve zrnká prachu, ale čakal som že to bude horšie celkovo zodpovedá stavu pred búračkou. Zajtra nesiem faktúru do poisťovne a začína odpočet dní do vrátenia peňazí.:D

Odesláno

Tak mi dnes spadla sánka, na účet mi prišli peniaze z poisťovne - celá suma do koruny. Na opravu som teda čakal tri týždne, na peniaze týždeň. Allianz sa blysol. Likvidátor mi síce v priebehu týždňa volal - mal pochybnosti lebo obe nahlášky boli rovnakým písmom (vypisoval som aj za dedka - bez okuliarov nevidel), ale nakoniec to teda dopadlo dobre.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...