klumir Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 sám ty opravy asi nezvládneš,tvé znalosti jsou zaměřené jiným směrem-s toho si nic nedělej.buď to dej nějakému kamarádovi,co tomu rozumí ať se v tom pošťourá,nebo to prodej dál(jak píše oddie) a nebo jezdi tak jak to je,za opravy do toho napumpuješ hafo tisícovek-to si je raději nechej jako kredit na benzín.... PS:pokud se budeš dívat po nějakém jiném přibližovadle-kup si raději třeba favorita-tam tě takové pasti nepotkají a veškeré opravy jsou za pusu....a nebo klesnou ještě níž-za 10 litrů máš fakt pěknou Š 120 třeba i na LPG Citovat
subin Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: subin Měl jsem na mysli tohle,ale nejdřív bych řešil jiné věci,napadlo mě to jenom proto jak jsi psal o bordelu co šel do motoru EDIT Hafity byl rychlejší [upravil dne 19/4/08 subin] To jak jsi naznačil na obrázku by mohlo být zanesené? jako vyčistit tu hadičku myslíš? Můžeš mi to prosím rozvést, děkuji. To jeto poslední v řadě co bys měl řešit-řeš tlaky,lambdu a seřízení motoru včetně kontroly teplotního čidla.Zanešení je normální úplně běžná věc,ale laika jako jseš ty to může zmást´. Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Původně zaslal: CZBios takže pro shrnutí, začíná mse ztrácet: nejlepší postup následující. Ano / ne? 1) diagnostika motoru v servisu 2) zkusit načerno získat emise, zjistit jako moc kouří 3) zkusit seřídit střiky, motor 4) zjistit, zdali je lambda v pořádku (jak to zjistím, kolik to stojí? uf uf, ještě nevím) Je to tak správně? děkuji.. Pro začátek to zjednoduš: změřit tlaky a změřit čidlo teploty chladící kapaliny pro řídící jednotku. Dobře, takže takto? 1) změřit tlaky a čidlo chladící kapaliny 2) diagnostika motoru v servisu 3) zkusit načerno získat emise, zjistit jako moc kouří 4) zkusit seřídit střiky, motor 5) zjistit, zdali je lambda v pořádku (jak to zjistím, kolik to stojí? uf uf, ještě nevím) Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: subin Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: subin Měl jsem na mysli tohle,ale nejdřív bych řešil jiné věci,napadlo mě to jenom proto jak jsi psal o bordelu co šel do motoru EDIT Hafity byl rychlejší [upravil dne 19/4/08 subin] To jak jsi naznačil na obrázku by mohlo být zanesené? jako vyčistit tu hadičku myslíš? Můžeš mi to prosím rozvést, děkuji. To jeto poslední v řadě co bys měl řešit-řeš tlaky,lambdu a seřízení motoru včetně kontroly teplotního čidla.Zanešení je normální úplně běžná věc,ale laika jako jseš ty to může zmást´. dobře, budu se ted shánět po někom kdo mi pomůže změřit tlaky- to by mohlo být levné, seřízení motoru ale bude balík, že? Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Prosímtě, nech udělat bod 1 a dej vědět. Podle výsledku budeš postupovat dál. Tvůj motor má jen jeden vstřik. Na tomhle motoru seřídíš tak maximálně vůli lanka plynu.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Prosímtě, nech udělat bod 1 a dej vědět. Podle výsledku budeš postupovat dál. Tvůj motor má jen jeden vstřik. Na tomhle motoru seřídíš tak maximálně vůli lanka plynu.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] o.k., děkuji. Jseš z chomutova stejně jako já, nevíš o někom, kdo mi v CV nebo KDN pomůžeš změřit ty tlaky? Děkuji .. Citovat
aaischa Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: klumir sám ty opravy asi nezvládneš,tvé znalosti jsou zaměřené jiným směrem-s toho si nic nedělej.buď to dej nějakému kamarádovi,co tomu rozumí ať se v tom pošťourá,nebo to prodej dál(jak píše oddie) a nebo jezdi tak jak to je,za opravy do toho napumpuješ hafo tisícovek-to si je raději nechej jako kredit na benzín.... PS:pokud se budeš dívat po nějakém jiném přibližovadle-kup si raději třeba favorita-tam tě takové pasti nepotkají a veškeré opravy jsou za pusu....a nebo klesnou ještě níž-za 10 litrů máš fakt pěknou Š 120 třeba i na LPG Š120 bych nebral jako klesnou níž, je to dobrá volba, když na to nekdo jukne aby to bylo vazne bomba v pohode vsecky zkoušky atd, tak to neni nijak spatny na chate jí znamy maj a maka to dosti pěkně, případně fáčko na plyn se dá taky často mít za dobrej peníz, pozdadat nekoho kdo se vyzná, ne jako nekteri kery si popisoval ze to vzaly rovnou od boku bez měřeni i kdybys jim za to mel dast flasku nebo je pozvat na pivko Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Měřák na tlaky by měli mít v každý i malý dílničce. Je to základní diagnostika. Možná bych ještě nějakej měřák našel.... Multimetr bych našel určitě. No a s časem a chutí to už bude horší.... Citovat
subin Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Prosímtě, nech udělat bod 1 a dej vědět. Podle výsledku budeš postupovat dál. Tvůj motor má jen jeden vstřik. Na tomhle motoru seřídíš tak maximálně vůli lanka plynu.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] A taky vůle ventilů jestli se nepletu:myslim Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Měřák na tlaky by měli mít v každý i malý dílničce. Je to základní diagnostika. Možná bych ještě nějakej měřák našel.... Multimetr bych našel určitě. No a s časem a chutí to už bude horší.... Jak bych ti mohl čas a chuť přivodit? ) Možná bych se někde v KDN zeptal jestli někdo má měřák na tlaky, už jsem se pta na foru kadaňském, kde jsou nějaké malé servisy. Ale s měření čidla bych potřeboval pomoci..Rád tě obdaruji nějakým alkoholem nebo pozvu na pivko. Stačilo by mi půjčit multimetr a já bych s ním někam zajel na změřenou. Multimetr zvládnu, konec konců teď mám na průmce maturovat z elektroměření, multimetr mám v každé úloze skoro... Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: subin Původně zaslal: Hafity Prosímtě, nech udělat bod 1 a dej vědět. Podle výsledku budeš postupovat dál. Tvůj motor má jen jeden vstřik. Na tomhle motoru seřídíš tak maximálně vůli lanka plynu.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] A taky vůle ventilů jestli se nepletu:myslim Samozřejmě máš pravdu! Už jsem z týhle lajny poněkud unavenej.... Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Původně zaslal: subin Původně zaslal: Hafity Prosímtě, nech udělat bod 1 a dej vědět. Podle výsledku budeš postupovat dál. Tvůj motor má jen jeden vstřik. Na tomhle motoru seřídíš tak maximálně vůli lanka plynu.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] A taky vůle ventilů jestli se nepletu:myslim Samozřejmě máš pravdu! Už jsem z týhle lajny poněkud unavenej.... to ano, všem ještě jednou děkuji za odpovědi. Moc jste mi pomohli. Citovat
aaischa Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 multimetr i jako teoreticky \"chudší student\" ale stejne vydelavajici si spis kup sám takovej ten oranzovej bezne do 200 casto v akci i za 99 sezenes, baumax atd.. mam ho v autě v náradicku a kolikrát se mi už šiknul vážně se hodi mnohokratá takze urcite doporucuju zakoupit Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: Hafity Měřák na tlaky by měli mít v každý i malý dílničce. Je to základní diagnostika. Možná bych ještě nějakej měřák našel.... Multimetr bych našel určitě. No a s časem a chutí to už bude horší.... Jak bych ti mohl čas a chuť přivodit? ) Možná bych se někde v KDN zeptal jestli někdo má měřák na tlaky, už jsem se pta na foru kadaňském, kde jsou nějaké malé servisy. Ale s měření čidla bych potřeboval pomoci..Rád tě obdaruji nějakým alkoholem nebo pozvu na pivko. Stačilo by mi půjčit multimetr a já bych s ním někam zajel na změřenou. Multimetr zvládnu, konec konců teď mám na průmce maturovat z elektroměření, multimetr mám v každé úloze skoro... Ve středu by mělo být známo, jako náladu budu míti do příští středy.... A piju jen 12V pivo.... Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: Hafity Měřák na tlaky by měli mít v každý i malý dílničce. Je to základní diagnostika. Možná bych ještě nějakej měřák našel.... Multimetr bych našel určitě. No a s časem a chutí to už bude horší.... Jak bych ti mohl čas a chuť přivodit? ) Možná bych se někde v KDN zeptal jestli někdo má měřák na tlaky, už jsem se pta na foru kadaňském, kde jsou nějaké malé servisy. Ale s měření čidla bych potřeboval pomoci..Rád tě obdaruji nějakým alkoholem nebo pozvu na pivko. Stačilo by mi půjčit multimetr a já bych s ním někam zajel na změřenou. Multimetr zvládnu, konec konců teď mám na průmce maturovat z elektroměření, multimetr mám v každé úloze skoro... Ve středu by mělo být známo, jako náladu budu míti do příští středy.... A piju jen 12V pivo.... Super děkuji, když se tě tedy ve středu optám, mohli bychom se domluvit kdy a jak? děkuji. Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: aaischa multimetr i jako teoreticky \"chudší student\" ale stejne vydelavajici si spis kup sám takovej ten oranzovej bezne do 200 casto v akci i za 99 sezenes, baumax atd.. mam ho v autě v náradicku a kolikrát se mi už šiknul vážně se hodi mnohokratá takze urcite doporucuju zakoupit 99 kč... to jsem ani netušil, tak sand výheldově so po něm někde podívám a zakoupím, díky za tip.. Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Howgh! Pro dnešek šmytec! Už mi padaj poklopy.... Ve středu napiš SZ, jinak jsem schopnej na to zapomenout.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Hafity Howgh! Pro dnešek šmytec! Už mi padaj poklopy.... Ve středu napiš SZ, jinak jsem schopnej na to zapomenout.... [upravil dne 19/4/2008 Hafity] o.k., děkuji. Citovat
Mišak Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 nebylo by lepší kdyby si začal jezdit vlakem či busem? Jestli chceš fakt superně levnej servis zajeď někde na školu kde se učí automechanici:) Nebude tě to stat tisice ani víc jak sto korun. Ale stejně to nechapu tohle je tvoje první auto? Citovat
CZBios Odesláno 19. duben 2008 Autor Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: Mišak nebylo by lepší kdyby si začal jezdit vlakem či busem? Jestli chceš fakt superně levnej servis zajeď někde na školu kde se učí automechanici:) Nebude tě to stat tisice ani víc jak sto korun. Ale stejně to nechapu tohle je tvoje první auto? ano je. Na druhou stranu jsem rád, že je to takhle, protože navzory mé lenosti mě to nutí se toho naučit, trošku být manuálně zručnej a to při sezení u kompu nezískám. Takže asi tak. Je to můj první vůz a naučení to měl být staší vůz. Snad to nějak vyřeším. Tu spotřebu bych snad snad nějak zvládnul, ale jednička mi musí řadit a stejně tak to nemoc nastartování je také blbé. [upravil dne 19.4.2008 CZBios] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.