Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cvakání z pravé zadní strany na sedanu už řeším asi tři měsíce. Našel jsem na webu http://www.peugeotlogic.com/workshop/base/workshop.htm pod záložkou \"Body\" návod na odstranění tohoto cvakání. Zkusil jsem to provést provizorně - místo bodových svárů jsem použil samořezné šrouby. Chvíli to přestalo, ale pak to začalo zase znova. Podívejte se někdo na to a zkuste to posoudit.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Cvakání z pravé zadní strany na sedanu už řeším asi tři měsíce. Našel jsem na webu http://www.peugeotlogic.com/workshop/base/workshop.htm pod záložkou \"Body\" návod na odstranění tohoto cvakání. Zkusil jsem to provést provizorně - místo bodových svárů jsem použil samořezné šrouby. Chvíli to přestalo, ale pak to začalo zase znova. Podívejte se někdo na to a zkuste to posoudit.

Tak ja to riešim už pol roka.

Kde si ten návod vykutral :)? Už som rozobral pomaly pol auta. Tipoval som to na ten airbag, ale ešte som sa neodvážil. Vrelá vďaka!!!

Hneď to skúsim, nestačilo by miesto spájania strčiť medzi to niečo mäkké? Miesto samorezky, ktorá sa časom tiež vykýve, by som tam dal normálnu skrutku s matkou a veľkými podložkami na oboch stranách. Neexistuje aby to začalo znovu.

[upravil dne 23.6.2008 AnotherOne]

Odesláno

Jak tam ale píšu objevilo se to zase. Ty plechy jsem od sebe odehnul, nacpal jsem tam molitan, ale za nějakou dobu to zase začalo. Potom jsem to vyndal a vzal jsem samořezné šrouby a ty tam našrouboval. Chvíli to přestalo ale pak zase znova. Stříkl jsem tam WD40 a zase to na chvíli přestalo. Je to prostě duchařina. Teď mi to občas cvakne na nějaké nerovnosti. Proto si myslím nepospíchej s nějakým vrtáním a zkus jenom zlehka a postupně tam třeba jenom vymezit trochu vůle mezi těmi plechy. Aby jsi si nenadělal ještě větší problém. Já upřednostňuju zásadu když experimentuju aby to bylo vratné. Ten airbag to určitě nedělá. Jeho příchytky jsem podložil a nic. Bohužel teď mám málo času a tak jsem s experimentováním musel přestat. Jakmile bude čas budu pokračovat.

Odesláno

dobrej večír!

neprve musím smeknout na tím kam až se dostanete. (mám na mysli ten odkaz výšše). :potlesk. Ale co jsem chtěl vlastně napsat o víkendu jsem oddělal pravou sedačku i opěrák to proto abych lépe slyšela kde to mlátí a skoro jsem překvapením nemohl mluvit když jsem zjistil že to přestalo mlátit a to jsem to projel myslím dost a na cestach, kde to spolehlivě dělalo. Zatím ještě nevím jestli to je tím sedákem nebo opěrákem to budu vyšetřovat, ale píšu to sem pro ty, pro které by to mohl znamenat návod kde hledat. Pokud by již někdo přesně veděl co to je rád to uvítám.

Je docela možné, že to je to co je uvedeno v tom odkaze. dík Mirek

Odesláno

Dobrý den, s tím sedákem a opěradlem jsem to zkoušel jenom odklopit a projevovalo se to dál. Podle zkušeností mfolvi by to mohlo být v závěsech. Budu to muset také vyzkoušet. Dobrý nápad.

Odesláno

Sedáky to nerobia, skúšal som zaklopené, odklopené, zaťažené, nezaťažené atď. Najlepšie to vystihol brat keď som ho vozil v kufri, je to akoby pnutie karosérie, ten bodový zvar by tomu nasvedčoval. Je to závislé od teploty, prejavuje sa to nielen na nerovnostiach ale aj pri prudšom zatáčaní, brzdení a pohýňaní. Teda ak hovoríme o tom istom zvuku. V každom prípade to dnes skúsim.

Odesláno

Tak môžem zodpovedne prehlásiť, že ten zvar to nerobí. Škoda. Vyzeralo to nádejne. Čo sa týka sklopení zadných sedadiel, v provom momente som myslel, že to prestane keď ich sklopím. Ale nezmizne, len intenzita je oveľa nižšia a pri vypnutom rádiu a zapnutej klíme (fúka naplno) to skoro nie je počuť. Takže pátranie pokračuje.

Odesláno

To jsem rád, že jsi to zkusil. Já budu pokračovat v bádání za čtrnáct dní o dovolené na chalupě. Konečně budu na to mít trochu času. Uvidíme a potom dám zprávu.

Odesláno

Ahoj, už jsem asi na stopě toho, co vzadu u SWéček bouchá při přejezdu nerovností.

Když otevřete zadní okno, tak ve spodní části zbytku neotevřených dveří jsou na každé straně dva gumové špalíky na které sklo doléhá.

Další dvě gumy jsou v horní kovové části otevřeného okna. No a právě v těch horních gumičkách je nejspíš problém.

Byl jsem před nedávnem v Olomouckém peugeotu se stížností na to bouchání (mám 407SW 8 měsícu starý a dělalo to od začátku). Dotáhli mi zámek toho okna, ale zvuky se i přes to ozývaly nadále. Prošli jsme i v jejich bazaru starší SWéčka, a tam jsem si všimnul, že ty horní gumy postupem času nabývají na výšce. U posledních aut co jsou do prodeje jsou snad centimetr vysoké, zatímco u starších modelů jsou o mnoho nižší (asi reakce výrobce na stížnosti s hlukem). Já jsem tam měl už ty vyšší.

No a doma jsem pod ně přidal prozatímně kancelářskou gumu na mazání, a světe div se, a je po bouchání.

Jiri

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

To jsem rád, že jsi to zkusil. Já budu pokračovat v bádání za čtrnáct dní o dovolené na chalupě. Konečně budu na to mít trochu času. Uvidíme a potom dám zprávu.

Už by si mal mať po dovolenke, zistil si niečo?

Odesláno

Tak jsem nahradil samořezné šrouby šrouby s matkou a zatím stejné. Asi začnu lézt pod auto. Zkusím tlumiče a táhla a uvidím. Jinak jsem vyměnil repráky, ale o tom v rubrice auto hi-fi.

Odesláno

Hele, jestli máš vyměněý tyčky stabilizátorů a jde to od nápravy, tak snad jenom tlumiče ... Na propérování můžou fungovat, ale můžou mít vůli do boků, zkus s autem zalomcovat do stran, jestli to bude dělat tyhle zvuky, ale to by zase nadruhou stranu měli v servisu na tuti zjistit. Já mám třeba u 406tky špatný ložisko tlumiče, což myslim, u 407my nejde vyměnit zvlášť, ale šel bych po tom ... ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...