voštík Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Cest souputnici, rad bych se optal, zda-li nekdo z vas ma zkusenost s WVS a vnem nainstalovany Linux. Me se sice povedlo jej nainstalovat, ale uz se mi nedari jej ovladat, nejak zrejme chybi Virtual extensions. Nefunguje mysh a ani klobasnice. Mate nekdo tipa na distribuci, ktera s tim bez problemu chodi? a jeste podotazka: znate nejaky lepsi free NMS nez JFFNMS? (na bazi SNMP) Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: voštík Cest souputnici, rad bych se optal, zda-li nekdo z vas ma zkusenost s WVS a vnem nainstalovany Linux. Me se sice povedlo jej nainstalovat, ale uz se mi nedari jej ovladat, nejak zrejme chybi Virtual extensions. Nefunguje mysh a ani klobasnice. Mate nekdo tipa na distribuci, ktera s tim bez problemu chodi? a jeste podotazka: znate nejaky lepsi free NMS nez JFFNMS? (na bazi SNMP) já ti neporadím ,ale bylo mi tě líto že ti nikdo neodpověděl :papa Citovat
Zila Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 skus sa kuknut na komin či tam nemaš hniezdo jeeeee čo to taram ved o tomto viem h...no :potlesk:potlesk [upravil dne 16/4/08 Zila] Citovat
Berkoff Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Mandriva, ta chodi na Xp bez travlu, na posledni otazku nevim, mame postfix Citovat
Berkoff Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 jediny co sem neorzbehal byla sitovka, ale to bylo asi tim, ze me bylo lito ji v xp nasdilet Citovat
voštík Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 jj, diky, predpokladam ze vpc se bude chovat stejne jako server NMS = network monitoring system, takze s postfixem diru do sveta neudelam ta pravdepodobnost s LAN tam je... WVS muzes dedikovat jednu sitovku ze serveru a pres ni pak susti vsecko... Citovat
Berkoff Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 jasny, ale my sme si jen \"hrali\", protoze na nic jinyho to nebylo jinak postfix + nagios 3.2 na linuxu, staci .... Citovat
escorpion Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Ja to mam trocha obratene. Okrem toho ze mam dva operacne systemy Windovs XP a Linux (ubuntu), tak viem bez problemov pod beziacim Linuxom cez Virtual box rozbehat Windovs a uplne funkcne. Je, ale pravda, ze to vyuzivam minimalne. Bolo to len pre zaujimavost, ci to bude fungovat a co to dokaze. Na moje prekvapenie bez väcsich problemov vsetko, ako by som mal rovno spusteny Windovs. Ale to si asi nechcel pocut:P Takze ja len tak pre zaujimavost. Citovat
Berkoff Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 jasny, vono to umi i takovou ficurinu, ze jak widle vypnes, tak je i zapnes, tj s oknama a tak, nemusej vubec znovu bootovat, proste je jen jako by uspis, a pak pustis tam kde si prestal, napr otevrenej word a tak ... Citovat
Fakir Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Původně zaslal: Berkoff jasny, vono to umi i takovou ficurinu, ze jak widle vypnes, tak je i zapnes, tj s oknama a tak, nemusej vubec znovu bootovat, proste je jen jako by uspis, a pak pustis tam kde si prestal, napr otevrenej word a tak ... Memory snapshoty. Ty jsem hodně používal na VMware. Citovat
susta Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Nejlepe vyzkouset. kazda distribuce se chova jinak lae proc si nenainstalujes linux na dalsi partion ? Citovat
Berkoff Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 susta: ja bych to upravil: lae proc si nenainstalujes linux ? Ne vazne, ja bych asi nesel do linuxu ve vidlich, dyz tak notebook a stolni PC, jedno s widlema, druhy s linuchem, ne dohromady, ono i ty rebooty obcas stvou, dyz neco chodi tam, a neco tam Zaplat panbuh ze mame v siti vice linuchovych serveru, a na praci si muzu vybrat Citovat
susta Odesláno 17. duben 2008 Odesláno 17. duben 2008 Původně zaslal: Berkoff susta: ja bych to upravil: lae proc si nenainstalujes linux ? Ne vazne, ja bych asi nesel do linuxu ve vidlich, dyz tak notebook a stolni PC, jedno s widlema, druhy s linuchem, ne dohromady, ono i ty rebooty obcas stvou, dyz neco chodi tam, a neco tam Zaplat panbuh ze mame v siti vice linuchovych serveru, a na praci si muzu vybrat Ja mam jak na notesu tak na svym stolnim PC nainstalovany oboje Linux i Wokna. windows mam kvuli hram a na notesu jako zalohu a jede mi to perfektne [upravil dne 17/4/08 susta] Citovat
Guest Emis Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 trochu off WVS Ale nedavno jsem zjistil ze vmware ve verzi server je zadara. Takze na notebooku debian jede pod vmware, problem jsem pri instalaci nemel zadnej. Driv jsem mel oboje nainstalovany paralelne ale tohle mi vyhovuje vic a jede to relativne rychle. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.