Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, jsem tu nový, měl bych dotaz, na který jsem hledáním odpověď nenašel. Koupil jsem pěknou 309ku, SX, 1,6benzin, r.v. 1991. Má centrál na klíček, ale bez dálky. Chtěl bych to dodělat na dálku + implantovat alarm. Ten alarm nějak zvládnu, ale ten centrál - napadlo mě tohle - měl jsem to u předchozího auta: dálkovým od alarmu při zapnutí alarmu dát impulz centrále aby zamkla a obráceně. Předtím to tak fungovalo, protože alarm má dva implusní výstupy - zamknutí a odemknutí centrálu, a centrál měl dva vstupy - impulsní zavř./otevř. Ale teď nevím - jak to má ta 309ka, jestli se to dá někam napojit nebo ne... zkoušel jsem různě přeměřovat dráty od motorku u řidičových dveří, ale nic... neporadíte někdo? Mám v záloze rezervní řešení, ale... kdyby to šlo jednodušejc, tak by to bylo fajn. Rezervní řeš.=propojit starý centrál i alarm, tedy zaručenou kombinaci, jen na jeden motorek. A ten přidělat k motorku u řidičových dveří. Tzn. stiskem dálky se zapne alarm a zamkne jeden motorek, který tím pohybem zamkne ten originál motorek a tím celý vůz :aut drsný, co? :D díky za případnou pomoc. Králík-Liberec

Odesláno

u te jednotky alarmu bude urcite na konektoru vystup na central, vetsinou je to bily a cerny drat a zapojenim zluteho a zlutocerneho dratu se urcuje polarita impulsu, takze :

zluty a zlutocerny drat spoj dohromady a pripoj nekde na kostru, cerny a bily drat pak pripoj na draty u konektoru originalni ridici jednotky centralu (nevim jak u 309, ale u vetsiny peugeotu je to seda krabicka cca 2x7x15cm nekde za kastlikem u spolujezdce ):

kontakt č. 5 - kabel č. 6290 - odemyká

kontakt č. 7 - kabel č. 6291 - zamyká

ktery z tech dvou - cerny a bily drat je zamykaci nebo odemykaci vyctes v manualu k zapojeni alarmu

z te jednotky alarmu bude asi jeste vychazet oranzovy a oranzovocerny drat a ty se nezapojuji

[upravil dne 12/4/08 Ferry]

Odesláno

Díky za super rychlou odpověď - hledal jsem ten origo centrál¨, ale u kastlíku spolujezdce jsem našel jen velkou krávu - asi hlavní řídící jednotka? Nevím, jsem laik, měl jsem doteď polskýho fiátka (tam se centrál a alarm dělal jednoduše) :cool:

Odesláno

Jen to budu muset nějak vybalstlit, protože z alarmu jde bílý a hnědý (to jsou stopro odemykací a zamykací) ale žádný žlutý a žlutočerný není. No uvidíme. Buďto to půjde, nebo to půjde jinak ;) každopádně děkuju moc.

Odesláno

tak mozna ze se polarita impulsu nastavuje nejakym jumperem nebo prepinacem primo uvnitr te jednotky alarmu na desce plosnych spoju, to by melo byt napsano v montaznim alarmu, jak nastavit polaritu zamykaciho a odemykaciho impulsu, vetsinou defaultne byva nastavena kostra

Odesláno

co je to kdyztak za typ alarmu ? neda se nahlednout na netu do montazniho navodu, nejake stranky kde by byl ke stazeni ?

Odesláno

je divne ze v katalogu ND neni nikde nakreslena ridici jednotka centralu, pouze jsou nakresleny moturky dveri a kufru, takze to se omlouvam ale opravdu v tomhle pripade netusim

Odesláno
Původně zaslal: Králík

Vpoho, nějak to vyšmudlim a pak dám kdyžtak echo. Díky moc za ochotu :-) koukám že Peugeoťáci spolu držej stejně jako fiaťáci, to mám radost...

jasne ;) vitej v klubu

Odesláno

Tú jednotku centrálu keby si nenašiel môžeš sa napojiť priamo na motorčeky. Pred pripojením na centrál si over akým impulzom je ovládaný. Niečo mi vraví že je na motorčekoch stále mínus a plusový impulz ich prepína.

[upravil dne 12/4/08 pastorek]

Odesláno

Co sem dodelaval alarm u nasi 309tky tak mela central origo ale zadnou ridici jednotku,vsechno ovladal motorek v ridicovejch dverich.K nemu vedlo napajeni a podle toho jestli si ho zamknul nebo odemknul tak poslal impulz dalsim motorkum.Takze DO sem resil tak ze sem si nasel ty dva draty ktery vedou od ridicovejch dveri ke vsem ostatnim motorkum a pripojil to na ne.Do ridicovejch dveri sem dal obyc dvoudratovej servomotorek protoze ten origo vynechaval.

Odesláno
Původně zaslal: Devils-night

Co sem dodelaval alarm u nasi 309tky tak mela central origo ale zadnou ridici jednotku,vsechno ovladal motorek v ridicovejch dverich.K nemu vedlo napajeni a podle toho jestli si ho zamknul nebo odemknul tak poslal impulz dalsim motorkum.Takze DO sem resil tak ze sem si nasel ty dva draty ktery vedou od ridicovejch dveri ke vsem ostatnim motorkum a pripojil to na ne.Do ridicovejch dveri sem dal obyc dvoudratovej servomotorek protoze ten origo vynechaval.

Asi si špatne hľadal. Každý centrál má riadiacu jednotku. Zabezpečuje dĺžku impulzu a jednopólový im pulz prepína relátkami. Ja som mal centrálu na poistkovej skrinke. Krabička veľkosti dvoch relé. Skúšal si to ovládať pravými dverami? Malo by to fungovať i odtiaľ.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Asi si špatne hľadal. Každý centrál má riadiacu jednotku. Zabezpečuje dĺžku impulzu a jednopólový im pulz prepína relátkami. Ja som mal centrálu na poistkovej skrinke. Krabička veľkosti dvoch relé. Skúšal si to ovládať pravými dverami? Malo by to fungovať i odtiaľ.

podle katalogu ND to ale skutecne vypada, ze vse ovlada pouze moturek ve dverich ridice

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

podle katalogu ND to ale skutecne vypada, ze vse ovlada pouze moturek ve dverich ridice

Neviem ako v katalógu ND ale v elektrických schémach je. Možno pri tomto konkrétnom modeli bude ako súčasť niečoho. Niečo to musí regulovať. Keď nie polaritu výstupov na motorčeky tak minimálne časový impulz.

Odesláno

Pravejma dverma to nefungovalo.A kdyz sem rozebral ten motorek co byl ve dverich ridice tak vevnitr bylo jako ovladani,ze kdyz ho vytahnes klickem nahoru tak spoji napajeni ktery do nej vedlo s tema dratama co vedly k ostatnim motorkum a kdyz zase dolu tak to spoji opacne.:-/

Odesláno

Teoreticky by to bolo možné v prípade že motorček vo vodičových dverách má dva prepínače. Potom by k nemu muselo ísť 6 alebo 8 drôtov.

V tomto prípade pripojenia alarmu je to irelevantné. Výstupy z alarmu stačí pripojiť priamo na motorčeky. Alarm sám prepne raz +- a raz -+.

Odesláno

Kuci tak díky, je to hotový. Nakonec po chvíli hledání jsem to vzadl a zvítězila ta rezervní varianta - prostě k prvnímu motorku jsem přidal druhý, stejně jsem ten motorek a centrál měl navíc, ležel by v šuplíku. Takže hotovo, zavírám a otevírám, napojil jsem to na spínač varovných světel (klasicky modrý a bílý). Každopádně díky všem za odpovědi. Dopředu varuju, že otázky ode mě tu budou často, protože jsem přes tohle docela lama. Doteď jsem měl polskýho fiátka 126, a to je opravdu jednoduchý vozítko, řekl bych na úrovni kuchyňskýho mixéru :P takže mějte se mnou prosím trpělivost... díky chlapi! Králík Liberec

Odesláno

Ještě jeden :xvul dotaz... pod volantem je takový kolečko, něco se tím šteluje, je to nějakej potenciometr. Nevíte co to je? Zkoušel jsem to a nepřipadalo mi, že by to něco měnilo... dík

Odesláno
Původně zaslal: Králík

Kuci tak díky, je to hotový. Nakonec po chvíli hledání jsem to vzadl a zvítězila ta rezervní varianta - prostě k prvnímu motorku jsem přidal druhý, stejně jsem ten motorek a centrál měl navíc, ležel by v šuplíku. Takže hotovo, zavírám a otevírám, napojil jsem to na spínač varovných světel (klasicky modrý a bílý). Každopádně díky všem za odpovědi. Dopředu varuju, že otázky ode mě tu budou často, protože jsem přes tohle docela lama. Doteď jsem měl polskýho fiátka 126, a to je opravdu jednoduchý vozítko, řekl bych na úrovni kuchyňskýho mixéru :P takže mějte se mnou prosím trpělivost... díky chlapi! Králík Liberec

To zapojenie som nepochopil. Mohol by si to popísať podrobnejšie?

To kolečko bude asi intenzita podsvietenia prístrojovky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...