očko Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 V piatok sme sa vrátili z našej prvej dovolenky v Chorvátsku. Ubytovanie sme našli za cca 20 min. v súkromnom penzióne v mestečku Seline. Voda bola prekrásne čistá a priezračná a samozrejme teplá. Trocha som bol prekvapený skalnatým pobrežím a plážami. Predstavoval som si pláž plnú piesku a to štrk a kamene. Najviac sme minuli za zmrzlinu. Bola perfektná, nie to čo predávajú u nás, porcia stála 5 kún a tiež mi pripadala aspoň raz taká ako doma. Domáca pani bola k nám veľmi milá. Ponúkala nás rybami a na cestu domov sme dostali flašu vínka z ich vinohradu. Boli sme sa pozrieť aj na Plitvické Jazerá. Je to fakt unikát. Strávili sme tam celí deň, no deti už nevládali. Vstupné dospelí 110 a deti 55 kún. Stálo to však určite zato. Najhoršie dopadla cesta domov. Bál som sa prejazdu Budapeštou, tak som sa slepo riadil navigáciou. Tá ma síce perfektne previedla cez mesto, ale na Šahy ma priviedla na kompu cez Dunaj. Kedže boli dve hodiny ráno kompa nepremávala a musel som sa vracať späť. Asi som zadal niečo zle, no nevadí.Ak sa mi to podarí vložím aj nejaké foto [upravil dne 10.8.2008 očko] Citovat
PaloLM Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 prečo si šiel cez Budapešť? ja som sa vrátil z HR 31.7. a šiel som cez Štúrovo, cez MR po dialnici a ak ešte pojdem niekedy do HR tak už len touto cestou,je to najrýchlejšie ako cez MR cez vnútrozemie, samozrejme že som platil za dialnicu, ale je určite lepšie ako sa naťahovať kdesi s policajtom ak Ťa zmerajú Citovat
Marcel505 Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Původně zaslal: Marlin ja doufam ze bude dozor nekoho jineho kdo me usmerni Jó usměrní - já myslel že od minulé akce, kdy jsi se dvakrát rochnil v bahně, jsi usměrněný dostatečně... Nebo snad mluvíme každý o nečem jiném? Marlin: Asi by bylo lepší založit nové téma, jinak nás Medvěd v pátek na sraze sežere, když bude mít malou porci k večeři... Takže sorry za [upravil dne 10/8/2008 Marcel505] Citovat
očko Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Trasa cez Budapešť sa mi zdala najlepšia voľba. No asi som sa sekol. Zo Štúrova je nejaká dobrá cesta mimo Budapešť ? Na dialnicu si sa pripájal kde. Citovat
Marlin Odesláno 10. srpen 2008 Odesláno 10. srpen 2008 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Marlin ja doufam ze bude dozor nekoho jineho kdo me usmerni Jó usměrní - já myslel že od minulé akce, kdy jsi se dvakrát rochnil v bahně, jsi usměrněný dostatečně... Nebo snad mluvíme každý o nečem jiném? Marlin: Asi by bylo lepší založit nové téma, jinak nás Medvěd v pátek na sraze sežere, když bude mít malou porci k večeři... Takže sorry za [upravil dne 10/8/2008 Marcel505] aby jsi se nedivil Marceli Nevis co dokaze Citovat
Trundik Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Tak už to máme taky za sebou. Najeto rovných 2 000 kilometrů. Spotřeba 5,8. Cesta tam výborná, absolutně bez jakýchkoliv kolon. Cesta zpět - tříkilometrová kolona u tunelu Sveti Rok, a cca 10 minut čekání na hranicích HR - SLO. Dálnici ve Slovinsku jsme objížděli dle návodu, který mi byl poslán mejlem (tuším, že to bylo v tomto vlákně prezentováno). Akorát při cestě tam, jsem se slepě držel, toho, že musím ten velký kruháč před Mariborem opustit třetím výjezdem. No oni mezitím dokončili část jakési dálnice a třetí výjezd byl přímo na tuto dálnici. Tak jsem i kousek po dálnici jel, ale ihned, jakmile to bylo možné, tak jsme sjeli a dle navigacie dojeli přes jakési dědinky a uličky k hranicím. Pak už proběhlo vše v pořádku. Moře bylo nádherné, čisté. Děti byly spokojeny. Citovat
PaloLM Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: očko Trasa cez Budapešť sa mi zdala najlepšia voľba. No asi som sa sekol. Zo Štúrova je nejaká dobrá cesta mimo Budapešť ? Na dialnicu si sa pripájal kde. v ostrihome ideš na obec Tát, potom cez Zsambek, tam na pumpe OMV zaplatíš dialničný poplatok a potom už Ťa smerovky navigujú na dialnicu, čo je asi 3-5 km a si na M1, pred Budapešťou ideš na MO a potom na M7 až do HR, cesty sú na úrovni našich ciesť II. triedy ale je to celkom dobre sem-tam nejaká obec, odhadujem že na M1 je to z hranice nejakých 30-35 km [upravil dne 19.8.2008 PaloLM] Citovat
satan1984 Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 ja som bol v chorvatsku Porec. spotreba 7,5.L. GPS.ka SONY stala za prd. boli tam stiahnute rocne mapy. 2 krat sme kvoli nej zabludili raz v madarsku smer na hranicny priechod a raz na ceste spat v zagrebe nas to nasmerovalo na uzavretu dialnicu.tak ak mozem poradit radsej si stiahnete co najnovsie mapy Citovat
satan1984 Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Ubytovanie radsej v penzionoch alebo v hoteloch. my sme chceli ist pod stan ale ked nam v cempe povedali ze za 2 stany auto a eletriku zaplatime 15 000sk vybrali sme sa radsej prec najst si penzion. ten nas vysiel na 1200Osk pre styroch. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.