Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

PP mi odratáva km ktoré zostávajú do ďalšieho servisného úkonu asi 2x rýchlejšie ako to v skutočnosti je, pretože keď som porovnal údaj tachometra pri poslednom servise s tým koľko mi zostáva do nasledujúcej prehliadky čo ukazuje PP. Aké máte s tým skúsenosti?:myslim:myslim

Odesláno

je to uplne normalne. aj mne odratava viac ako vskutocnosti najazdim. pocitac rozpozna jazdu po meste a mimo mesta. je totiz rozdiel najazdit 100km po meste a mimo. motor a tak aj olej sa viac namaha v meste a pteto odratava richlejsie. dokonca nato vpliva aj styl jazdy. cim sportovejsia jazda tym skorej do servisu:papa

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Blíži sa ti servisný interval ale časový. To znamená, že od poslednej kontorly prešli už skoro 2 roky. Presne toto sa stalo aj nám na P206 a P 307.

určite neprešli, pretože na servise som bol vlani v máji, najazdil som asi 9 tis.km ale podľa PP mi zostáva už len 2,5 tis. km

Odesláno

ja som bol na garancke s oktobri po 30 000 a palubak mi ukazuje do dalsej 18 500 a najazdili sme odvtedy 6600km v piatok som si bol pre auto v servise /menili mi tesnenie pod hlavou/ uz si ani nespominam co mi to vraveli lebo som mal na nich 1000 otazok a mam prist na pockanie mi to prestavia

Odesláno
Původně zaslal: PaloLM

Původně zaslal: Martinsk

Blíži sa ti servisný interval ale časový. To znamená, že od poslednej kontorly prešli už skoro 2 roky. Presne toto sa stalo aj nám na P206 a P 307.

určite neprešli, pretože na servise som bol vlani v máji, najazdil som asi 9 tis.km ale podľa PP mi zostáva už len 2,5 tis. km

Tak jazdíš väčšinou po meste a na krátke trasy. Prečítaj si v návode na obsluhu sa o tomto píše. Alebo si ho vynuluj a budeš mať znova 20000 do servisu. Inak aký olej a filter ti tam dali ??? Vymenili ti vôbec tieto veci ??

Odesláno

Dúfam že menili to čo bolo treba, olej Total Qarz 9000, jazdím do roboty 15 km tam a 15 km nazad, + nejaké dlhšie trasy

že mi ukazuje tak ako ukazuje, s tým si ja ťažkú hlavu robiť nebudem, viem koľko mi zostáva do nasledujúcej kontroly, len som chcel vedieť vaše názory na toto, je to od začiatku, predtým ako som bol na kontrole po 20 tis. km tak ten limit bol prekročený asi o 15 tis. km - podľa PP

[upravil dne 6.4.2008 PaloLM]

Odesláno

auto som kupoval ako ojazdené cez oficiálneho predajcu -Peugeot PP, bolo predávavané ako predvádzacie, dovoz z Fr v čase kúpy malo necelých 13 tis. km, teraz 26.500 cca

Odesláno

Hnusoba: vlani niekedy v septembri mi nahrali nový program na riadenie motora - neviem či som sa vyjadril dosť odborne, ani neviem kde mi ho nahrali, možno priamo do BSI, ale Ty to vieš lepšie kam, bola to nejaká akcia od peugeotu, podľa VIN sa na mňa vzťahovala

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: lubo1978

je to uplne normalne. aj mne odratava viac ako vskutocnosti najazdim. pocitac rozpozna jazdu po meste a mimo mesta. je totiz rozdiel najazdit 100km po meste a mimo. motor a tak aj olej sa viac namaha v meste a pteto odratava richlejsie. dokonca nato vpliva aj styl jazdy. cim sportovejsia jazda tym skorej do servisu:papa

tomu neverim, co ked pojdem mimo mesta iba 60 km/h? tiez to rozpozna?

Odesláno
Původně zaslal: slavco25

Ty asi nevíš co se považuje za jízdu po městě a mimo město, že?

[upravil dne 18/4/08 Laďa]

Odesláno

niekde som čítal, že by to malo vyhodnocovať počet studených štartov, teplotu oleja a podobné parametre a na základe toho korigovať tie kilometre do výmeny oleja.

u mňa to funguje, jazdím väčšinou krátke trasy po meste, studený motor, občas aj nejaká dlhšia trasa, výmenný interval je 20 000 km, ale teraz po 15 000 km od poslednej výmeny už ukazuje, že bude pomaly čas na výmenu.

včera mi prišiel olej poštou z e-shopu, takže mu doprajem čerstvý total quartz 9000

Odesláno
Původně zaslal: slavco25

zavolaj si do Peugeota tam ti to vysvetlia. ja nato nemam silu. aby bolo jasne tak ja citujem lan mechanika z Peugeota v BA Lamac. ci to je naozaj tak to ano srnky v humne netusia ale nieco natom bude. umna to tak funguje a je citelne richlejsie odpocitavanie ked jazdim po meste ako ked som isiel na dovolenku do Chorvatska. vtedy to odratavalo skoro presne. samozrejme som to nejak nehnal

Odesláno
Původně zaslal: bladerunner

niekde som čítal, že by to malo vyhodnocovať počet studených štartov, teplotu oleja a podobné parametre a na základe toho korigovať tie kilometre do výmeny oleja.

u mňa to funguje, jazdím väčšinou krátke trasy po meste, studený motor, občas aj nejaká dlhšia trasa, výmenný interval je 20 000 km, ale teraz po 15 000 km od poslednej výmeny už ukazuje, že bude pomaly čas na výmenu.

včera mi prišiel olej poštou z e-shopu, takže mu doprajem čerstvý total quartz 9000

nechcem sa hadat ako som pisal hore to plati a dnes momentalne mam 36448 a ukazuje do garancky 15400 nerozumiem tomu ved nasledujuca garancka ma byt 60000km:o preverim, napisem - ked to takto pojde nadalej podla palubaku neprejazdim ani 10000 km od garancky a pojdem zas? :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...