Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

chtěl bych vás poprosit o radu v mé anabázi ze 406 1.8 16V 1996. Stala se mi nemilá věc a to vyhořelá elektrika. Problém č. 1 je kam zapojit dva zelené dráty spojené svorkovnicí, vedoucí svazkem kolem čelního skla. Jejich čísla jsou B25F a B25M (viz foto 1) jejich konce byly zpečeny tak, že není možné určit kam vedly :( Nevíte někdo kam s nimi (typoval bych je na centrál nebo něco se zamykáním). Další problém mám s dráty číslo začíná na 304 a s fialovým drátem u kterého je prostřední číslo 5 (ostatní nejde přečíst), vychazejí z černé svorkovnice (šroubovací) pod palubkou. A druhý dotaz je na stratování. Do svorkovnice (bílý kabel č.121*) nejde proud tedy nejde napětí do bezínového čerpadla. Po přípojení čerpadla na tvrdo k baterii čerpadlo vrčí. Měřil jsem napětí na startovací rampě (3 žluté kabely ku kostře a je to bez napětí :( ) V autě vzadu v kufru jsem našel relé, který typuju by mohlo patřit k motorové pojistkové skříňce do pozice R1 (viz foto 3).Měřil jsem kontakty na na jednom je napětí. K čemu tam je ? Další co mě napadlo je startovací relé, co je vedle ŘJ, vítě nekdo jak ho proměřit ? Ješte jeden dotaz, je závislé dálkové zamykání (optické) na startování jako třeba u Renaultu ? Díky všem za případnou odpověď.

Vašek

foto1:P1140567.JPG

foto2:P1140574.JPG

foto3:P1140575.JPG

[upravil dne 2.4.2008 novales]

Odesláno

poslal jsem ti nekolik mailu a nejaka schemata, myslim ze se mi to celkem podarilo rozlustit kam co patri, tak to procti ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj všem, bohužel auto pořád nejede. Proměřil jsem kabely od pinu 9 na relé (přes nárazovou pojistku až ke konektoru benzínového čerpadla) odpor je 0,2 ohmu, což myslím je v pohodě. Zároveň jsem měřil odpor mezi pinem 1 na startovacím relé a pinem 1 na startovací rampě a odpor je taky cca 0,2 ohmu. Co se týká relé na pinu 7 je kostra a na pinu 2 je 12+. Myslel jsem tedy, že závada je v relé, koupil jsem jiné a problém je stejný. Na pinech 1 (napětí pro startovací rampu) a 9 (napětí do benzínového čerpadla), když proměřím kabel na pinu 4 (napětí pro výhřev škrtící klapky) je tam 12+. Skoro to vypadá jakoby to blokoval immobiliser, prostě nějakým způsobem se nesepne relé, které z drátu 11 přivádí napětí a 9 a 1. Netušíte někdo, čím by to mohlo být ?

Díky Vašek

[upravil dne 11.4.2008 novales]

Odesláno

Zkus se podívat tady, kde jsou piny popsané a je tam i řešení, co bylo závadou. Taky jsme vše za pomoci Honza406 + Ferry a dalších zkoušeli, než se na závadu přišlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...