novales Odesláno 2. duben 2008 Odesláno 2. duben 2008 Ahoj všem, chtěl bych vás poprosit o radu v mé anabázi ze 406 1.8 16V 1996. Stala se mi nemilá věc a to vyhořelá elektrika. Problém č. 1 je kam zapojit dva zelené dráty spojené svorkovnicí, vedoucí svazkem kolem čelního skla. Jejich čísla jsou B25F a B25M (viz foto 1) jejich konce byly zpečeny tak, že není možné určit kam vedly Nevíte někdo kam s nimi (typoval bych je na centrál nebo něco se zamykáním). Další problém mám s dráty číslo začíná na 304 a s fialovým drátem u kterého je prostřední číslo 5 (ostatní nejde přečíst), vychazejí z černé svorkovnice (šroubovací) pod palubkou. A druhý dotaz je na stratování. Do svorkovnice (bílý kabel č.121*) nejde proud tedy nejde napětí do bezínového čerpadla. Po přípojení čerpadla na tvrdo k baterii čerpadlo vrčí. Měřil jsem napětí na startovací rampě (3 žluté kabely ku kostře a je to bez napětí ) V autě vzadu v kufru jsem našel relé, který typuju by mohlo patřit k motorové pojistkové skříňce do pozice R1 (viz foto 3).Měřil jsem kontakty na na jednom je napětí. K čemu tam je ? Další co mě napadlo je startovací relé, co je vedle ŘJ, vítě nekdo jak ho proměřit ? Ješte jeden dotaz, je závislé dálkové zamykání (optické) na startování jako třeba u Renaultu ? Díky všem za případnou odpověď. Vašek foto1: foto2: foto3: [upravil dne 2.4.2008 novales] Citovat
Ferry Odesláno 2. duben 2008 Odesláno 2. duben 2008 poslal jsem ti nekolik mailu a nejaka schemata, myslim ze se mi to celkem podarilo rozlustit kam co patri, tak to procti Citovat
novales Odesláno 11. duben 2008 Autor Odesláno 11. duben 2008 Ahoj všem, bohužel auto pořád nejede. Proměřil jsem kabely od pinu 9 na relé (přes nárazovou pojistku až ke konektoru benzínového čerpadla) odpor je 0,2 ohmu, což myslím je v pohodě. Zároveň jsem měřil odpor mezi pinem 1 na startovacím relé a pinem 1 na startovací rampě a odpor je taky cca 0,2 ohmu. Co se týká relé na pinu 7 je kostra a na pinu 2 je 12+. Myslel jsem tedy, že závada je v relé, koupil jsem jiné a problém je stejný. Na pinech 1 (napětí pro startovací rampu) a 9 (napětí do benzínového čerpadla), když proměřím kabel na pinu 4 (napětí pro výhřev škrtící klapky) je tam 12+. Skoro to vypadá jakoby to blokoval immobiliser, prostě nějakým způsobem se nesepne relé, které z drátu 11 přivádí napětí a 9 a 1. Netušíte někdo, čím by to mohlo být ? Díky Vašek [upravil dne 11.4.2008 novales] Citovat
OK406 Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 Zkus se podívat tady, kde jsou piny popsané a je tam i řešení, co bylo závadou. Taky jsme vše za pomoci Honza406 + Ferry a dalších zkoušeli, než se na závadu přišlo. Citovat
Guest servisman Odesláno 11. duben 2008 Odesláno 11. duben 2008 a co snímač otáček?? pročti si toto Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.