Hary Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 Pokud se jezdí minimum po dálnici, tak je velmi výborný motor 1,6 benzín,mám 307SW,já na něj nedám dopustit. Jak psáno výše, spotřeba je kolem 7 litrů a to jezdívám dost často se zátěži 400kg, s řidičem půl tuny a motor táhne docela slušně. Za 8let provozu najeto téměř 180 000 km a jen jednou start napodruhé, tento motor opravdu nepotřebuje žádnou údržbu, olej měním po 30 000km 5-40 Castrol plná syntetika. Proto jsem koupil v únoru manželce P308 motor 1,4 benzín za 230 000 Kč a taky spokojenost. HDI jsou určitě skvělé motory, někdy je opravdu těžko se rozhodnout, přeji šťastnou volbu. Hary. Citovat
Hary Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 A hlavně neberte vpotaz poruchovost 307, kde TUV řadí tohle auto na spodní hranici... Dělají to žárovky, za které Němci dávají body dole jak za zadržený motor.H. Citovat
pecino Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 Ty žárovky dělají problém i u mě. V zadních lampách jsem měnil za půlrok 2x tak jsem tam dal LEDkové. Na STK v poho. Ale zlobí mě objímky v předních blinkrech, většinou stačí pootočit držákem žárovky a zase to bliká. Už jsem to čistil isopropylem, konkorem i mechanicky čistil ale pořád to není ono, Asi bude muset dolů celý světlomet a napružit nějak ty kontakty. Citovat
Veverka Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 Tak jednoho takovýho 110 koňovýho 1.6 HDi mám už pět let a jen jednou se mi stalo, že jsem musel startovat na druhé otočení klíčkem (v Alpách při -13st. s čumákem přes noc kousek u potoka). Najeto zatím něco málo přes 70tis. km a podle palubáku spotřeba do 6.8 litru při 90% provozu dálnice (štreka obvykle +/- 100 km v kuse) a Praha-město. Táhne slušně už odspoda a hezky se s tím jezdí, ale pár km trvá něž se zahřeje na provozní teplotu. Chci to dát čipnout, abych z toho motoru vytáhl \"něco navíc\", ale spokojenost P.S. U xenonů jsem problém s žárovkama řešit nemusel Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.