CZBios Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti se spotřebou P309. Nějak se mi to nezdá, včera jsem na tankoval za 200 ,- a ujel jsem necelých 60km. To by potom dělalo spotřebu 12l / 100 km a to je docela tvrdý ... Někdo mi říkal, že by mi mohl blbnout plovák, ale nevím jak otestovat měření. Stejně tak nevím, jak otestovat spotřebu, protože neznám hranici rezervy. Včera jsem uvažoval, že pokud jsem tam dal těch 6l, tak mohli tak 2l spadnou do rezervy, ovšem jsem si jist, že před tankováním mi rezerva nesvítila - nevím. A k mému stylu jízdy. Mám motor 1.2i a jezdím pěkně, konstatně, nepředjíždím, zbytečně neřadím, nezrychluji apod.. Jezdím krásnou klidnout jízdou, takže spotřebu založenou na stylu jízdy jsem okamžitě vyloučil.. Pro jistotu jsem se podíval pod kapotu a nad motorem je nějaká \"jednotka - část\", mám tam nalepeno TITAN V MOTORU, a vedou do ní dvě hadičky, jedna dovnitř a jedna ven (naznačeno šipkami). Kolem této jednotky bylo vše mokré či mastné, napadlo mě, zdali tam někde něco neteče. Preventivně jsem vše utřel, abych případně viděl jak to žere... V Případě, že Vaše spotřeba bude úplně někde jindy, nebudete vědět, s ním ujedu ještě pár kilometrů a uvidím, jestli opravdu někde benzín neutíká -> a to by mě nasralo ... Díky za Vaše rady .. [upravil dne 29.3.2008 CZBios] [upravil dne 29.3.2008 CZBios] Citovat
MatrixChose Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Na spotřebu se ani neptej, máma má 1,4i a jezdí vzdálenosti cca 2 - 3 km, spotřeba vychází okolo 15 litrů. Benzin nikde neteče, ale dělají to prostě ty krátký trasy a to, že prostě neumí pořádně jezdit. Když jsem s tim jezdil já v 5 lidech a ne nejpomaleji tak jsem se do těch 8 vešel... Citovat
Martin.405 Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 spotřebu si změř tak, že vemeš do kufru kanystr s benzínem, nádrž vyjedeš tak až ti to chcípne, naleješ tam třeba 10l benzínu a pojedeš zase až ti to zdechneš (10l aby se to dobře počítalo, a nejlíp měj ještě jeden kanystr abys pak mohl odjet ).. a nebo naber plnou, ujeď 100km a zase dotankuj Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] Citovat
aaischa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: CZBios Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] svíčky vytáhni podivej se jak vypadaj a hned poznáš, třeba nebude nutný měnit, filtr můžeš omrknout jeslti tam neni bordel ale to by muselo bejt secakra zanesený http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=880 Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] svíčky vytáhni podivej se jak vypadaj a hned poznáš, třeba nebude nutný měnit, filtr můžeš omrknout jeslti tam neni bordel ale to by muselo bejt secakra zanesený http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=880 bojím se to rozebírat, pač sem absolutně nikdy na autě nic nedělal. poslední nálepka pod kapotou je ze 77tis. km, kdy se něco dělalo. tak se toho bojím jak čert kříže... Citovat
aaischa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] svíčky vytáhni podivej se jak vypadaj a hned poznáš, třeba nebude nutný měnit, filtr můžeš omrknout jeslti tam neni bordel ale to by muselo bejt secakra zanesený http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=880 bojím se to rozebírat, pač sem absolutně nikdy na autě nic nedělal. poslední nálepka pod kapotou je ze 77tis. km, kdy se něco dělalo. tak se toho bojím jak čert kříže... asi takhle, ty fotky ber spíš jako orientační ale když sou zamatlaný svíčky tak je to uchlastaný ( moc paliva ) atd, nebo hlavně když vidíš že ten \"jazíček\" už to má zasebou tak je to na výmenu když vypadaj obstojně, vyndáš, vyčístíš od případnýho karbonu a zandáš, sice sou na utahovani svíček momenty, ale když to povoláš trubkáčem nebo klíčem a zandáš pak neni co ztratit pokud to neutáhneš nějak extra maso nebo to neni šíleně moc hrozně zatažený nemělo by hrozit nic ( stržení závitu ) patlá se tam jinak měděná pasta, ale ne každej to dělá a problém neni... sundat \"fajfky\" s kabalema vysokýho napětí taky zvládneš tohle je to nejjednodušší, a hlavně zadáčo Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] svíčky vytáhni podivej se jak vypadaj a hned poznáš, třeba nebude nutný měnit, filtr můžeš omrknout jeslti tam neni bordel ale to by muselo bejt secakra zanesený http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=880 bojím se to rozebírat, pač sem absolutně nikdy na autě nic nedělal. poslední nálepka pod kapotou je ze 77tis. km, kdy se něco dělalo. tak se toho bojím jak čert kříže... asi takhle, ty fotky ber spíš jako orientační ale když sou zamatlaný svíčky tak je to uchlastaný ( moc paliva ) atd, nebo hlavně když vidíš že ten \"jazíček\" už to má zasebou tak je to na výmenu když vypadaj obstojně, vyndáš, vyčístíš od případnýho karbonu a zandáš, sice sou na utahovani svíček momenty, ale když to povoláš trubkáčem nebo klíčem a zandáš pak neni co ztratit pokud to neutáhneš nějak extra maso nebo to neni šíleně moc hrozně zatažený nemělo by hrozit nic ( stržení závitu ) patlá se tam jinak měděná pasta, ale ne každej to dělá a problém neni... sundat \"fajfky\" s kabalema vysokýho napětí taky zvládneš tohle je to nejjednodušší, a hlavně zadáčo tak teď jsem u auta, zrovna jsem sundal ty hlavičky gumový ze svíček a zjistil jsem, že je rukou nevyndám :-D. Tak teď jsem v koncím, protože nemám žádný klíč na to. Jaký je vůbec potřeba klíč? Snad bych ho sehnal na půjčení... No, svíčky zkontroluju tedy až je budu moc vyndat. 4lánek jsem si přečetl a díky moc za něj, alespoň nějaký materiál, ze kterého můžu čerpat. .. Citovat
aaischa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: CZBios Martin.405: asi udělám to s tím chcípnutím :-), protože na plnou teď nemám díky za radu.. Jinak stále platí otázka Vašich zkušeností... Matrix.chose: 15 litrů? :bojim:roll:roll Dneska mi radil ještě jeden chlápek, že mám zkusit vyměnit nebo alespoň profoukat vzduchovej filtr, popř. vyměnit svíčky..?? ano? [upravil dne 29.3.2008 CZBios] svíčky vytáhni podivej se jak vypadaj a hned poznáš, třeba nebude nutný měnit, filtr můžeš omrknout jeslti tam neni bordel ale to by muselo bejt secakra zanesený http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=880 bojím se to rozebírat, pač sem absolutně nikdy na autě nic nedělal. poslední nálepka pod kapotou je ze 77tis. km, kdy se něco dělalo. tak se toho bojím jak čert kříže... asi takhle, ty fotky ber spíš jako orientační ale když sou zamatlaný svíčky tak je to uchlastaný ( moc paliva ) atd, nebo hlavně když vidíš že ten \"jazíček\" už to má zasebou tak je to na výmenu když vypadaj obstojně, vyndáš, vyčístíš od případnýho karbonu a zandáš, sice sou na utahovani svíček momenty, ale když to povoláš trubkáčem nebo klíčem a zandáš pak neni co ztratit pokud to neutáhneš nějak extra maso nebo to neni šíleně moc hrozně zatažený nemělo by hrozit nic ( stržení závitu ) patlá se tam jinak měděná pasta, ale ne každej to dělá a problém neni... sundat \"fajfky\" s kabalema vysokýho napětí taky zvládneš tohle je to nejjednodušší, a hlavně zadáčo tak teď jsem u auta, zrovna jsem sundal ty hlavičky gumový ze svíček a zjistil jsem, že je rukou nevyndám :-D. Tak teď jsem v koncím, protože nemám žádný klíč na to. Jaký je vůbec potřeba klíč? Snad bych ho sehnal na půjčení... No, svíčky zkontroluju tedy až je budu moc vyndat. 4lánek jsem si přečetl a díky moc za něj, alespoň nějaký materiál, ze kterého můžu čerpat. .. tak to nechám na někom z kolegu s benzínovim motorem, bohužel nevim jakej klíč je na svíčky potřeba v knížce jak na to sem to nenašel ale tady to bude vědět hodně lidí tak určitě brzo někdo napísá Citovat
pastorek Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Nemá tento motor náhodou mechanický sýtič? Je dobre nastavený? Tá hodnota cca 12l by tomu zodpovedala. Sviečky, filter, to ovplyvní spotrebu ale rádovo v decilitroch. Ten plavák by to tiež mohol byť, ale to by bol celý karburátor od benzínu. Odporúčam dať si pozrieť nastavenie sýtiča. KeĎ nemáš žiadny kľúč a nevieš pozrieť sviečky, tak radšej zájdi za nejakým kamarátom ktorý do toho trochu vidí. Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: pastorek Nemá tento motor náhodou mechanický sýtič? Je dobre nastavený? Tá hodnota cca 12l by tomu zodpovedala. Sviečky, filter, to ovplyvní spotrebu ale rádovo v decilitroch. Ten plavák by to tiež mohol byť, ale to by bol celý karburátor od benzínu. Odporúčam dať si pozrieť nastavenie sýtiča. KeĎ nemáš žiadny kľúč a nevieš pozrieť sviečky, tak radšej zájdi za nejakým kamarátom ktorý do toho trochu vidí. Ano, takový kamarád je. Pomáhal mi ho kupovat, ale to na ně mám tolik otázek, že už mi je to blbý se ho ptát... Neplatím mu za to ani floka... Snad bych mohl od svého strýca sehnat i kanystr a ten klíč na půjčenou....mechanický sýtič? Kde ho najdu? Vím, že to bylo u škodovek vedle ruční brzdy, ale u P309 tam je jen páčka na otevření palivovej nádrže. Citovat
pastorek Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: pastorek Nemá tento motor náhodou mechanický sýtič? Je dobre nastavený? Tá hodnota cca 12l by tomu zodpovedala. Sviečky, filter, to ovplyvní spotrebu ale rádovo v decilitroch. Ten plavák by to tiež mohol byť, ale to by bol celý karburátor od benzínu. Odporúčam dať si pozrieť nastavenie sýtiča. KeĎ nemáš žiadny kľúč a nevieš pozrieť sviečky, tak radšej zájdi za nejakým kamarátom ktorý do toho trochu vidí. Ano, takový kamarád je. Pomáhal mi ho kupovat, ale to na ně mám tolik otázek, že už mi je to blbý se ho ptát... Neplatím mu za to ani floka... Snad bych mohl od svého strýca sehnat i kanystr a ten klíč na půjčenou....mechanický sýtič? Kde ho najdu? Vím, že to bylo u škodovek vedle ruční brzdy, ale u P309 tam je jen páčka na otevření palivovej nádrže. Neviem ako pri tvojom motore, ja som to mal takú širokú páčku vpravo dolu pod volantom. Bola na to i žltá kontrolka na prístrojovke ale fungovala nespolahlivo. Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: pastorek Nemá tento motor náhodou mechanický sýtič? Je dobre nastavený? Tá hodnota cca 12l by tomu zodpovedala. Sviečky, filter, to ovplyvní spotrebu ale rádovo v decilitroch. Ten plavák by to tiež mohol byť, ale to by bol celý karburátor od benzínu. Odporúčam dať si pozrieť nastavenie sýtiča. KeĎ nemáš žiadny kľúč a nevieš pozrieť sviečky, tak radšej zájdi za nejakým kamarátom ktorý do toho trochu vidí. Ano, takový kamarád je. Pomáhal mi ho kupovat, ale to na ně mám tolik otázek, že už mi je to blbý se ho ptát... Neplatím mu za to ani floka... Snad bych mohl od svého strýca sehnat i kanystr a ten klíč na půjčenou....mechanický sýtič? Kde ho najdu? Vím, že to bylo u škodovek vedle ruční brzdy, ale u P309 tam je jen páčka na otevření palivovej nádrže. Neviem ako pri tvojom motore, ja som to mal takú širokú páčku vpravo dolu pod volantom. Bola na to i žltá kontrolka na prístrojovke ale fungovala nespolahlivo. Tak žádnou páčku vpravo dole pod volantem nemám, ale za to mám jednu páčku vlevo dole u volantu, která nevím co dělá... Když jsem zkoušel za jízdy za ni tahat, tak to nic neudělalo. Když auto stálo s vypnutým motorem a já za ni zatáhl, slyšel jsem hušení. Proto se domnívám, že se jedná o co si s chladičem, dodatečné chlazení, nebo chlazení při stání apod... Je to sytič? Citovat
aaischa Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: pastorek Nemá tento motor náhodou mechanický sýtič? Je dobre nastavený? Tá hodnota cca 12l by tomu zodpovedala. Sviečky, filter, to ovplyvní spotrebu ale rádovo v decilitroch. Ten plavák by to tiež mohol byť, ale to by bol celý karburátor od benzínu. Odporúčam dať si pozrieť nastavenie sýtiča. KeĎ nemáš žiadny kľúč a nevieš pozrieť sviečky, tak radšej zájdi za nejakým kamarátom ktorý do toho trochu vidí. Ano, takový kamarád je. Pomáhal mi ho kupovat, ale to na ně mám tolik otázek, že už mi je to blbý se ho ptát... Neplatím mu za to ani floka... Snad bych mohl od svého strýca sehnat i kanystr a ten klíč na půjčenou....mechanický sýtič? Kde ho najdu? Vím, že to bylo u škodovek vedle ruční brzdy, ale u P309 tam je jen páčka na otevření palivovej nádrže. Neviem ako pri tvojom motore, ja som to mal takú širokú páčku vpravo dolu pod volantom. Bola na to i žltá kontrolka na prístrojovke ale fungovala nespolahlivo. Tak žádnou páčku vpravo dole pod volantem nemám, ale za to mám jednu páčku vlevo dole u volantu, která nevím co dělá... Když jsem zkoušel za jízdy za ni tahat, tak to nic neudělalo. Když auto stálo s vypnutým motorem a já za ni zatáhl, slyšel jsem hušení. Proto se domnívám, že se jedná o co si s chladičem, dodatečné chlazení, nebo chlazení při stání apod... Je to sytič? nerek bych ze sitic bude to spínání sahary, protože nejspíš nefunguje termostat kerej zapina saharu na prednim chladici, melo by to dosti funet kdyz budeš stát u předku motoru... chlazení v kolonách atd... Citovat
CZBios Odesláno 29. březen 2008 Autor Odesláno 29. březen 2008 Tak to bude přesně ono, zapínání dodatečného chlazení. V tom případě házím smutné oči, protože vypadla možnost se sitičem Achjo... Zítra se zkusím brnknout strýcovi, jeslti bych se náhodou nemohl stavit ..pro ten klíč.. [upravil dne 29.3.2008 CZBios] Citovat
Martin.405 Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 jestli je to karburátor, tak tam můžeš mít i automatickej sytič, a ten když bude nebude vypínat tak to může dělat velkou spotřebu každopádně bych začal těma svíčkama, dost to napoví - když budou černý tak to může kromě jinýho znamenat moc bohatou směs.. a na vzduchovej filtr taky mrkni, když bude moc zanesenej tak motor nemá dost vzduchu a o to víc si nasává paliva.. jakej máš volnoběh, je klidnej a pravidelnej? [upravil dne 30.3.2008 Martin.405] Citovat
P607Olda Odesláno 30. březen 2008 Odesláno 30. březen 2008 Dej si do profilu, odkud jsi, někdo z okolí se na to koukne s tebou. Klíč ti taky někdo věnuje. Citovat
CZBios Odesláno 30. březen 2008 Autor Odesláno 30. březen 2008 Původně zaslal: Martin.405 jestli je to karburátor, tak tam můžeš mít i automatickej sytič, a ten když bude nebude vypínat tak to může dělat velkou spotřebu každopádně bych začal těma svíčkama, dost to napoví - když budou černý tak to může kromě jinýho znamenat moc bohatou směs.. a na vzduchovej filtr taky mrkni, když bude moc zanesenej tak motor nemá dost vzduchu a o to víc si nasává paliva.. jakej máš volnoběh, je klidnej a pravidelnej? [upravil dne 30.3.2008 Martin.405] No volnoběh, když je motor zahřátej tak ano, je pravidelnej. Po ránu, hodně čoudí (asi žere olej - musím tam taky dolejt) a při nastartování mi zní tak prapodivně, jako kdyby se mu chtělo chcípnout...Na volnoběhu se sice udrží, ale je to jako kdyby mu někdo trhal koule.. Citovat
CZBios Odesláno 30. březen 2008 Autor Odesláno 30. březen 2008 Původně zaslal: P607Olda Dej si do profilu, odkud jsi, někdo z okolí se na to koukne s tebou. Klíč ti taky někdo věnuje. To by bylo fajn, ale nevěřím, že v mém okolí někdo bude... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.