Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

strasné teplo (závada odstranena)

Recommended Posts

Odesláno

Kúrenie je ovládané bowdenmi. Regulácia teploty je robená klapkou ktorá zmenou polohy púšta viac alebo menej vzduchu na radiátor. Môže byť zlomená páčka ovládania (je plastová) vyskočený drôt z páčky, prasknutý drôt alebo ulomená páčka na klapke. Zo spolujazdcovej strany sa pozri dolu na spodok kúrenia, tam to uvidíš.

Odesláno

no tak mas bude zlu tu kocku, alebo chyba v elektrike, lebo ja som mal zlu tu kocku to tak hrkotalo polamane kolecka umele, cize zapni klucik a zisti kde je chyba, ale zapni do startovacej polohy a hraj sa s ovladanim teploty, malo by to bzucat

• O 5 měsíců později...
Odesláno

už som tu opäť s mojim teplom aj ked teraz je zima tak je to lepsie ale problem mi zostal.mam nové poznatky ale neviem kde hladať dalej.

motorček som vymenil,RJ klimy som vymenil achyba ostava nadalej. ak prepínam zo studeného na teplý motorček ide pekne aj ked trochu pukaju kolečka ale ked potrebujem opačne tak nič len po nejakej chvíli sa rozbehne asi otrasmy . skuste mi prosím poradiť kde hladať chybu dalej. už som z toho na nervy.

dik

Odesláno

Jde tam, ale nejde zpět? Jsi schopen ke kontaktům zároveň s motorkem připojit i voltmetr? Jde mi o to, zda do motorku jde stabilní proud a nebo ono hrkotání je způsobeno třeba tím, že jde velmi ztuha ta klapka. Nevím jak to vypadá, psal jsi o kočce, takže vzpříčená (příčící se) kočka? To by teoreticky mohlo být a i by to mohl být symptom, že to na jednu stranu jakš takš jede a na druhou se tomu nechce.

Odesláno

ten motorček mam navolno není na klapke lebo sa v tom stale rýpem ale druhy motorček tiež nejde naspäť.

niekde je studený spoj alebo volný kabel ale skutočne neviem kde hladať

Odesláno

Přidám jen info, z mojí 306 r.v. 93 - na té klapce je zřejmě krokový motorek, protože má 4 vývody a vypadá, že nemá komutátor, a dokonce ani snímač polohy. Už jsem dal nový motor (2300,-), ale i tak se zasekává v poloze \"horko\". Takže asi bude problém v tom, že klapka jde ztuha, anebo ještě spíš se zasekává mechanicky v poloze \"horko\". Řeším to tak, že nepoužívám funkci AUTO (která chodí do krajních poloh), ale nechávám to na MANUAL, kdy klapka je někde uprostřed, a jen mírně se pohybuje okolo střední polohy (podle nastavení knoflíku).

[upravil dne 26.9.2008 P607Olda]

[upravil dne 26.9.2008 P607Olda]

Odesláno

Závadu sa mi podarilo odstrániť,už to funguje ako má.napriek tomu že som skúšal aj inu Rj.klimatizace tak chyba bola tam.bolo tam niekolko studených spojov ktoré som preletoval a už to ide.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...