Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to já mám jiný problém. Přestala mi fungovat první rychlost ventilátoru (sahara) co spíná v cca 95C. V servise mi vyměnili relé - černá krabička pod maskou u ventilátoru. Paráda ventilátor sepne když má. Problém je, že už nevypne. Po vyndání klíče ze zapalování se ventilátor točí dál - nejde o dofuk. On se točil 6 hodin v kuse, než mi vybil baterku. :bojim

Tak jsem baterku dobil (ne kladivem! :bacha) a auto nechtělo nastartovat. Po chvíli chytlo, tak jsem ho zaparkoval do garáže a vypnu klíček ale motor běží směle dál!!!!!! :grr Stál jsem s klíčema vedle auta a motor stále točil. Chcípnul jsem ho až jak jsem vyndal pojistku. :bojim

Dal jsem do auta zpátky tu starou krabičku a vše funguje jak má. teda až na tu první rychlost sahary...

Čím to je, čím to je ...???:roll

Guest servisman
Odesláno

Černou krabičku myslíš relé??307 nemám ale měl podobné u 406,kde jsou na to 3 relátka

Odesláno

Pokud by to mělo v té černé krabičce tři relátka, jak píše Sarkomu, tak je zkus prohodit a uvidíš, jestli to půjde i pak. Pokud by se závada objevila i po výměně relátka na druhém ventilátoru, tak je vadné relátko.

Odesláno

myslíme stejnou věc s tím rozdílem, že 406 mají tři ale 307 má jen jedno rele a taky jen jeden větrák!!! Ale proč kvůli tomu nechce chcípnout motor je mi záhadou!!! :myslim:myslim

Guest servisman
Odesláno

nevím jaké je tam relé protože jsou 3 druhy/spínací,rozpínací a přepínací/ schéma nemám takže nevím ale zkusil bych dáti jiné přepínací relé:myslim

Odesláno

sarkomi : pokud myslíš to relé co já, tak u 307 je jen jedno. Vedou do něho 2 hrubší dráty a ještě jeden konektor (asi 4 dráty) a z druhé strany je teplotní spirála a jeden takový váleček. Je to sice laický popis, ale kdo to vyděl SNAD to pochopí... :D

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: jaudax

sarkomi : pokud myslíš to relé co já, tak u 307 je jen jedno. Vedou do něho 2 hrubší dráty a ještě jeden konektor (asi 4 dráty) a z druhé strany je teplotní spirála a jeden takový váleček. Je to sice laický popis, ale kdo to vyděl SNAD to pochopí... :D

je mi to jasný je tam jedno relé a nějaký ten odpor co jsem koukal de service boxu na 307

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: OK406

A co toto:

milej zlatej to je pokud běží motor ale tu myslíme motor ventilátoru:potlesk

Odesláno

ono ok to pochopil dobře. Já když dal nové relé, tak motor nechtěl zhasnout! ! ! ! 2 a 4 určitě nebude.

Jinak když jsem dal zpátky to staré relé, tak vše funguje jak má. Teda až na tu první rychlost sahary. Jen mi není jasné, co má sahara společného s vypnutím (spalovacího) motoru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...