Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vzpěry zadních dvěří v kufru P309

Recommended Posts

Odesláno

Zadní vzpěry v kufru mi neudrží dvěře, to znamená že padají. To je docela na šíšu, když potřebujete něco na kládat. hlavně 2 rukama. :myslim

Nevíte jak na to, zdali to jde vyměnit v domácích podmínkách a kolik to popř. stojí či kde bych mohl sehnat vzpěry nové nebo již použité ? díky :):myslim:myslim:myslim

[upravil dne 29.3.2008 CZBios]

Odesláno

Díky za odkaz, kouknul jsem se tam a mají na evropské vozy 200 kč za vzpěru jestli to správně chápu, takže tak 500 + poštovné...

Nemáte někdo nějaké starší již použité, lae funkční? Třeba ze staré 309, kterou rozebíráte?

Odesláno

dnes jsem mluvil s jednou známou, říkala mi, že se jedná o pružiny které jsou ve vzpěrách. Vzpěry jsou řešeny na pricnipu pístu - samozřejmě - a uvnitř je údajně peré, které potřebuje jakousi brzdu. Problém přý řešili také a vyřešila tím, že vzpěru sundala, nějakým způsobem rozebrala a vložila nějaké podložku...

Nedokážu si to moc dobře představit, abych řekl pravdu. Vzpěru jsem kvůli tomu ještě nezkoumal, tak ani nevím, jestli se d rozebrat nebo ne?

Co myslíte - nebo spíše -víte? :mrk:mrk

Odesláno

delaji se repase , ja tenkrat koupil v elitu jednu vzpéru na 309 GTI ,je silnejsi a ana druhou stranu jsem dal tu lepsi s tech dvou a pohoda, v elitu byla za 600

Odesláno

jasně, ale to bych nechal jako poslední možnost.. momentálně začínají docházet love, a navíc už 2 měsíce nevydělávám (maturita), takže musím opatrně. Pokud je zde jen malá šance, že by to šlo vyřešit v domácích podmínkách, jdu do toho všemi 10 ...

uvidím, mrknu se na něj zítra... zkusím je sundat a uvidím, jestli tam vůbec k něčemu jsou a jestli ulehčují otevření kufru... pokud uvidím jak je rozebrat, asi se do toho pustím .... nevím nevím... mám / nemám ?

Odesláno
:( to je nějaká mrdi práce? Bylo mi to divný, že to ona prý měla rozebrané. Uvidím, teď jsem v bezvýchodné situaci - uvidím...Myslíte, že by se ty vzpěry dali koupit za pár kaček třeba na vrakáči?
Odesláno

ja nevim, co resis, proste to shod, skoc s tim na postu, posli to gorcakovi, a mas klid.... jezdeni a obvolavani vrakacu vyjde v konecne efektu mozna i draz, goracka na to dava rok zaruku

Odesláno
Původně zaslal: Demo

ja nevim, co resis, proste to shod, skoc s tim na postu, posli to gorcakovi, a mas klid.... jezdeni a obvolavani vrakacu vyjde v konecne efektu mozna i draz, goracka na to dava rok zaruku

jasně jasně, jedná se mi teď o prachy. Nakonec se ti nikdy neuškodí vědět jak to funguje. Teď jsi musím udělat spoustu věcí sám, navíc celá oprava by mě vyšla na 500 ,-
Odesláno
Původně zaslal: klumir

co já vím,žádná prožina tam není :bojim

je to plynokapalinový tlumič.

aha, ptal jsem se dneska druhého kámoše, říkal to samé, pružinka a dá se rozebrat.. doufám, že to tak bude ... pružina, vazelína a pokud to bude to mi radili, pravděpodobně se jedná o zlomenou brzdu ...

[upravil dne 28.3.2008 CZBios]

Odesláno
Původně zaslal: CZBios

Původně zaslal: klumir

co já vím,žádná prožina tam není :bojim

je to plynokapalinový tlumič.

aha, ptal jsem se dneska druhého kámoše, říkal to samé, pružinka a dá se rozebrat.. doufám, že to tak bude ... pružina, vazelína a pokud to bude to mi radili, pravděpodobně se jedná o zlomenou brzdu ...

[upravil dne 28.3.2008 CZBios]

no tak pak napis :super

ja jsem si skoro jisty, ze je to tlumic.... :cool:

Odesláno

Jak myslíš tlumič? Myslíš, že kdyžse mi ho podaří rozebrat, že to nedám dohromady, protože vyteče kapalina?

Dneska jsem byl na vrakáči a chce za jednu vzpěru 200, to jí raději pošlu Gorčákovi :)

Odesláno

Já si myslím, že je tam vysokotlak, nějaké desítky atmosfér, tak ať nedostaneš přes ....

Jinak si myslím, že provoz auta nějaké tisíce korun vyžaduje, taky jsem provozoval auto jako student (4 roky). Takže myslím, že těch 2 x 200 bys měl obětovat. Mimochodem, kolik Tě stál benzín a dojezd na ten vrakáč? Ale počítej 5 Kč/km, jinak si lžeš do kapsy.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Já si myslím, že je tam vysokotlak, nějaké desítky atmosfér, tak ať nedostaneš přes ....

Jinak si myslím, že provoz auta nějaké tisíce korun vyžaduje, taky jsem provozoval auto jako student (4 roky). Takže myslím, že těch 2 x 200 bys měl obětovat. Mimochodem, kolik Tě stál benzín a dojezd na ten vrakáč? Ale počítej 5 Kč/km, jinak si lžeš do kapsy.

Vrakáč je hned za městem, takže pár korun. Neříkej mi, že P309 žere 5kč /km. to by bylo 500 kč / 100 km. Trochu blbost ne? Co jsem ochonej platit tak 1,50 / km. Pokud to 309 neumí tak jak mi říkali, tak jde ještě před přepisem pryč.. :( a budu shánět nějaký jiný

Odesláno

asi ano. Pokud neseženu od někoho vzpěru / 100 kč tak je později pošlu gorčákovi...

Důležitej poznatek. Včera, když auto bylo na sluníčku tak mi 2x vzpěry dveře udrželi. Až když začal foukat vítr a sluníčk šlo do háje vzpěry začali padat. To mě dovádí k tomu, že tam možná bude málo kapiliny nebo něčeho co v tom je. Kdyžbylo teplo, tak se kapalina roztáhla a proto dveře udržela ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...