I3enny Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 hoj lidicky chtel jsem se zeptat jestli jde pripojit zesilovac pres iso konektor do origo radia? Nechce se mi ho davat pryc kvuli displey a ovladani pod volantem. poradte dik... Citovat
genzer Odesláno 25. březen 2008 Odesláno 25. březen 2008 jde,ale musis mit bud zesilovac s temito vstupy(nedava se pres cinche) a nebo pomoci tohoto http://www.ahifi.cz/ostatni/dragster-da-02.html Citovat
I3enny Odesláno 27. březen 2008 Autor Odesláno 27. březen 2008 Jj diky asi bude lepsi pouzit ten dragster a na to pichnout zesilovac. No a jeste by me zajimalo kdyz mam v aute celkem 6 repraku (2 palubovka, 2 dvere a 2 vzadu) a chtel bych tam jeste pridat subwoofer jakej si mam koupit zesik ctyrkanalovej a po dvou bednach na kazdej kanal plus woofer? nebo na to musim jinak? Citovat
bure Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 a nebo koupit zesik, ktery ma i vysokofrekvencni vstup a vzit si stavu z repraku , pripadne vymenit radio za neoriginalni avsak prehravajici mp3 a na www.stualarm.cz zakoupit vhodou redukci a budes mit funkci origo display a packu pod volantem taky [upravil dne 27.3.2008 bure_406] Citovat
I3enny Odesláno 27. březen 2008 Autor Odesláno 27. březen 2008 Prave ze nechci menit origo radio... No a mp3 prehravam uz ted znamej mi udelal mensi upravu na radiu a udelal mi na nem vystup pro mp4 prehravac... No a jeste na ahifi nejak nemuzu najit nikde u zesilovace jestli ma nebo nema ten vstup... Ta redukce dragster ale bude asi lepsi ne? Citovat
bure Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: I3enny Prave ze nechci menit origo radio... No a mp3 prehravam uz ted znamej mi udelal mensi upravu na radiu a udelal mi na nem vystup pro mp4 prehravac... No a jeste na ahifi nejak nemuzu najit nikde u zesilovace jestli ma nebo nema ten vstup... Ta redukce dragster ale bude asi lepsi ne? vsechno co postavis do cesty mezi radio a zesik degraduje signal, pokud nejsi fajnšmekr tak je to asi jedno a navic pokud uz zesik mas (co je to za zesik ?)a vysokofrekvencni vstup nema, jinej kupovat nehodlas, tak dragster je jasna volba ... ja taky nechtel vyndat origo clariona, ale musel jsem a dobre jsem udelal, tedy kvuli kvalite poslechu jinak origo je origo ... sice hralo hezky, ale jenom radio nikoliv cd prehravac, ten uz neprehraval ani po vycisteni ....ovsem sony xplod opet nezklamal, mel jsem ho puvodne ve 405 a kdyz jsem ho prendal do 406, neveril jsem ceho jsou ty origo harman repraky s timhle radiem schopny ! a jelikoz explod ma linkovy vystup na zesik vcetne low pass filtru a extra zesilovac linkoveho vystupu, roura v kufru boucha jak o zivot [upravil dne 28.3.2008 bure_406] [upravil dne 28.3.2008 bure_406] Citovat
I3enny Odesláno 28. březen 2008 Autor Odesláno 28. březen 2008 No jako vylozene fajnsmekr nejsem a rad si poslechnu obstojnej zvuk.... Zesilovac jeste nemam jeste nejsou prachy ja se ptam je tak orientacne do predu abych vedel co me vsechno ceka kdyz ho tam budu chtit dat budu to delat asi az v lete... A jeste by me zajimalo kdyz to mas pichly na origo reprakach jestli jsi menil kabely od nich nebo staci ty co jsou tam? jakej tam mas zesilovac na tech 6 beden a subwoofer? Citovat
bure Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: I3enny No jako vylozene fajnsmekr nejsem a rad si poslechnu obstojnej zvuk.... Zesilovac jeste nemam jeste nejsou prachy ja se ptam je tak orientacne do predu abych vedel co me vsechno ceka kdyz ho tam budu chtit dat budu to delat asi az v lete... A jeste by me zajimalo kdyz to mas pichly na origo reprakach jestli jsi menil kabely od nich nebo staci ty co jsou tam? jakej tam mas zesilovac na tech 6 beden a subwoofer? repraky zesiluji primo radiem (xplod ma 4x52W coz je samo o sobe dost), veskera kabelaz k origo zabudovanym reprakum je puvodni a v kufru mam mono zesik (tedy s vystupem jen na jeden reproduktor - subwoofer a propojenej s radiem tim poradnym kabelem) s vykonem 200W a mam na tom povesenou 250W rouru ... pokud chces mit pojizdnou diskoteku porid radeji alespon 500W, me tech 250w pro kvalitni poslech a poradny basy bohate staci ... jinak jeste k tem 6repro, totis vec se ma tak ze na vystupu prednich repro jsou vyhybky, ktery posilaj vysoke frekvence do \"vejskacu\" co jsou v rozich palubky a zbytek zenou do prednich dveri (ale to uz je taky origo od vyrobce) ... a cenove relace jsou nasledujici, vse nove 1 500,- kc roura 250w 950,- kc zesik 200w 500,- audio kabel 300,- napajeci kabel 5m 200,- pojistka vcetne krytu [upravil dne 28.3.2008 bure_406] [upravil dne 28.3.2008 bure_406] Citovat
Neophyte Odesláno 29. březen 2008 Odesláno 29. březen 2008 Čus,jen se chci zeptat,když jsi psal,že origo radio nahradíš třeba jiným a koupíš patřičnou redukci,tak myslíš si,že když mám radio RT3 s s obrazovkou,tak po koupení redukce mi bude nadále fungovat pal.PC,nebo ukazatel špatně zavřených dveří a tak??Jde mi o to,že se mi to vše zobrazuje na tom display a mám strach že by to třeba přestalo fungovat pořád uvažuji o nějakém jiném radiu,pač mi tam zlobí Cd,ale jak říkám,nevím co to může udělat.Děkuji za tvůůj názor Citovat
tanagy Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Neophyte - pohledej. Tady v diskuzích se výměna rádia a případná ztráta/neztráta údajů na kapličce řešila několikrát. bure - zesík s vysokofrekvenčním vstupem? Tady to mělo být asi vysokoúrovňový, ne? (HI/LO input nemá co společnýho s frekvencí, ale s úrovní zesílení vstupního signálu). Potom něco k udávaným výkonům. Je důležitý pozjišťovat údaje výkonu RMS - což je výkon, který je schopen zesilovač konstantně dodávat. Hodnoty výkonů PMPO, nebo max, nebo to, co se píše na rádiích je samozřejmě nesmysl. Jedná se o špičky dodávané po dobu několika milisekund. Průměrný rádia dávaj kolem 20-25W rms. I3enny - k tvýmu původnímu dotazu. Zesilovač lze připojit na rádio , které nemá výstupy pro zesilovač (tzv RCA výstupy). Buď seženeš zesilovač, který má přímo HI inputy, nebo si pořídíš redukci HI/LO - což by mohl být třeba ten dragster. HLAVNĚ si musíš uvědomit, co od zvuku očekáváš a kolik do toho můžeš investovat. Můžeš to udělat tak, že přední a zadní repráčky budeš živit rádiem (na originální repráčky nemá cenu pořizovat zesilovač), a na subwoofer si seženeš nějakej starší monoblok (jednokanál), nebo stereo zesilovač (dvoukanál), který zmůstkuješ. Více - viz http://tomas-tnt.webz.cz/start.php?stranka=subwoof Citovat
I3enny Odesláno 9. duben 2008 Autor Odesláno 9. duben 2008 To Tanagy: No reknu ti to takhle rikal jsem si ze bych si hlavne poridil ten 5 kanalovy zesilovac a potom subwoofer a postupem casu bych povymenoval ty original repra za neco lepsiho... Zesilovac uz jsem si vybral http://www.ahifi.cz/zesilovace/us-blaster-usb-1385.html Co na nej rikas? Muzu na zesilovaci serizovat vykon jednotlivyho kanalu abych neodpalil ty origo repraky? Akorat nevim jakej subwoofer nevim jestli bednu a nebo tubu chtel bych spis kvalitni bassy nez dunivy... Moc se v tehlech vecech nevyznam Citovat
tanagy Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 No, petikanal je takovy exoticky reseni - vse v jednom a ani jedno poradne. US Blaster ma povest nejlevnejsich smejdu - ale sam sem ho nikdy nemel, tak nebudu pomlouvat. Osobne bych sel do starsich, ale osvedcenych MAC audio MP4000 (4 kanal), nebo Z4200 Obvyklejsi reseni je samostatny ctyrkanal na repraky a monoblok, nebo zmustkovany dvoukanal na subwoofer. To ale znamena - tahat dvakrat napajeci kabelaz (nebo jednu spolecnou - silnejsi a pak to rozdistribuovat) a mit v kufru dva zesilovace - to uz neni zase takovej problem. K regulovani vykonu zesilovace. Kazdna dvojice kanalu ma samostatny regulovani (frekvencni vyhybku, nastaveni zesileni, bas boost, atd). Takze muzes regulovat a nastavovat dle libosti. Ad subwoofer - ja osobne mel jenom Magnat Xpress s 30ti cm reprackem. Melo to slusnou silu (clovek citil basy na tele a po celym aute - vibrace), ale hucelo to a dunelo. Chybel tomu ostry kratky bass. Treba na tanecni hudbu to nebylo spatny, ale na rock - to byl problem. Pokud chces kvalitni, presnejsi bas, tak v nizsi cenovy skupine jedine uzavrenou ozvucnic (bez basreflexu). Jako ideal se my jevi Helix DBlue 10s, nebo 12s. Basovej reporduktor ma uzasny parametry (kvalita), ale otazka je jak moc jsou realny - vyrobci si to vetsinou trochu prikrasluji. Link je tady - http://www.ahifi.cz/subwoofery/helix-dark-blue-10-s.html. Kdysi staval 2.500,- Ted koukam, ze je o neco drazsi. Projed si nabydky kvalitnich vyrobcu AutoHIFI a najdi tam tubu - vetsinou nenajdes. To mluvi za vsechno. Jde i o to, ze klasicka krabice oprena o zadni sedacky maximalne vyuzije prostor. [upravil dne 10.4.08 tanagy] Citovat
bure Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 Původně zaslal: tanagy No, petikanal je takovy exoticky reseni - vse v jednom a ani jedno poradne. US Blaster ma povest nejlevnejsich smejdu - ale sam sem ho nikdy nemel, tak nebudu pomlouvat. Osobne bych sel do starsich, ale osvedcenych MAC audio MP4000 (4 kanal), nebo Z4200 Obvyklejsi reseni je samostatny ctyrkanal na repraky a monoblok, nebo zmustkovany dvoukanal na subwoofer. To ale znamena - tahat dvakrat napajeci kabelaz (nebo jednu spolecnou - silnejsi a pak to rozdistribuovat) a mit v kufru dva zesilovace - to uz neni zase takovej problem. K regulovani vykonu zesilovace. Kazdna dvojice kanalu ma samostatny regulovani (frekvencni vyhybku, nastaveni zesileni, bas boost, atd). Takze muzes regulovat a nastavovat dle libosti. Ad subwoofer - ja osobne mel jenom Magnat Xpress s 30ti cm reprackem. Melo to slusnou silu (clovek citil basy na tele a po celym aute - vibrace), ale hucelo to a dunelo. Chybel tomu ostry kratky bass. Treba na tanecni hudbu to nebylo spatny, ale na rock - to byl problem. Pokud chces kvalitni, presnejsi bas, tak v nizsi cenovy skupine jedine uzavrenou ozvucnic (bez basreflexu). Jako ideal se my jevi Helix DBlue 10s, nebo 12s. Basovej reporduktor ma uzasny parametry (kvalita), ale otazka je jak moc jsou realny - vyrobci si to vetsinou trochu prikrasluji. Link je tady - http://www.ahifi.cz/subwoofery/helix-dark-blue-10-s.html. Kdysi staval 2.500,- Ted koukam, ze je o neco drazsi. Projed si nabydky kvalitnich vyrobcu AutoHIFI a najdi tam tubu - vetsinou nenajdes. To mluvi za vsechno. Jde i o to, ze klasicka krabice oprena o zadni sedacky maximalne vyuzije prostor. [upravil dne 10.4.08 tanagy] Projed si nabydky ... Tady to mělo být asi \"nabídky\" né ?! ovsem tato myslenka ... \"najdi tam tubu - vetsinou nenajdes. To mluvi za vsechno. Jde i o to, ze klasicka krabice oprena o zadni sedacky maximalne vyuzije prostor\" ... je zamyslenihodna [upravil dne 19.4.2008 bure_406] [upravil dne 19.4.2008 bure_406] Citovat
tanagy Odesláno 19. duben 2008 Odesláno 19. duben 2008 bure: No jo no, s češtinou sem na štíru - vodjagživa. Za to se omlouvám. Ale nic to nemění na tom, že můj příspěvek je k věci a čenáři tohoto fóra poskytne nějakou injformaci. Což se o tvém posledním příspěvku bohužel říci nedá. No a abych regoval na rozdíl mezi tubou a ozvučnicí tvaru krabicoidního. Teď to vezmu polopatě, aby to teda pochopili všichni - nevim, jestlis to nepochopil, nebo jestli si děláš jenom srandu ))). Tuby (rozuměj ozvučnice tvaru válce) nabízejí většinou výrobci, kteří to s kvalitou nemyslí zase až tak vážně a snaží se to nahnat \"designem\" svých výrobků (není pro mě důležité jakou barvu má membrána, jestli je podsvícená, nebo jestli je koš z leštěného hliníku , ale důležité je přece jak to zahraje). Proč nenajdeš tubu v sortimentu nejdražších výrobců autohifi? Ať si to zodpoví každej sám. Ve finále je samozřejmě skoro jedno jakej tvar ozvučnice má. Pokud je dostatečně kvalitně zpracovaná (tuhost, těsnost spojů), pak to klidně může být i ovál. Krabice je vhodnější proto, protože kopíruje tvar přechodu podlaha-opěradla zadních sedaček. Jelikož tam nevznikne mezera (která u tuby vznikne), tak lépe využiješ každičké volné místo v kufru (což se u malého auta hodí). Krabice je prostě podle mně praktičtější. (navíc je tady výhoda v tom, že si nějakou tu bednu \"namíru\" člověk zvládne slepit sám - s tubou je to problematičtější). Citovat
bure Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: tanagy bure: No jo no, s češtinou sem na štíru - vodjagživa. Za to se omlouvám. Ale nic to nemění na tom, že můj příspěvek je k věci a čenáři tohoto fóra poskytne nějakou injformaci. Což se o tvém posledním příspěvku bohužel říci nedá. No a abych regoval na rozdíl mezi tubou a ozvučnicí tvaru krabicoidního. Teď to vezmu polopatě, aby to teda pochopili všichni - nevim, jestlis to nepochopil, nebo jestli si děláš jenom srandu ))). Tuby (rozuměj ozvučnice tvaru válce) nabízejí většinou výrobci, kteří to s kvalitou nemyslí zase až tak vážně a snaží se to nahnat \"designem\" svých výrobků (není pro mě důležité jakou barvu má membrána, jestli je podsvícená, nebo jestli je koš z leštěného hliníku , ale důležité je přece jak to zahraje). Proč nenajdeš tubu v sortimentu nejdražších výrobců autohifi? Ať si to zodpoví každej sám. Ve finále je samozřejmě skoro jedno jakej tvar ozvučnice má. Pokud je dostatečně kvalitně zpracovaná (tuhost, těsnost spojů), pak to klidně může být i ovál. Krabice je vhodnější proto, protože kopíruje tvar přechodu podlaha-opěradla zadních sedaček. Jelikož tam nevznikne mezera (která u tuby vznikne), tak lépe využiješ každičké volné místo v kufru (což se u malého auta hodí). Krabice je prostě podle mně praktičtější. (navíc je tady výhoda v tom, že si nějakou tu bednu \"namíru\" člověk zvládne slepit sám - s tubou je to problematičtější). vidis, ja se jen chybne domnival, ze v Tvem pripade slo taky jen o preklep stejne jako ja s tema vysokyma frekvencema-urovnema, ale uznavam pro cloveka absolutne neznaleho je ta informace matouci k tomu tvaru ozvucnice, puvodne mne zaujala myslenka o poloze reproduktoru vuci sedackam, tvar ozvucnice na reprodukci, tak jak pises vyse, zasadni vliv nema ... vice jiz nebudu toto vlakno bordelizovat a za se omlouvam .... Citovat
Kamart Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 jestli budes kupovat ten adapter tak bych ti kvuli ceně doporučil tohle. sám sem to nedávno taky musel koupit a zatím vše OK Ale jak chces:) Citovat
stalmik Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 celkem by mě zajímala ta úvaha jiného rádia a patřičné redukce.. mám koupený displej na staré 406 s PP k rádiu 4050 které je bez displeje.. Údaje se zobrazují na sdruženém displeji spolu s PP. Je možné toto vyřešit?? Citovat
Dave_k Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: stalmik celkem by mě zajímala ta úvaha jiného rádia a patřičné redukce.. mám koupený displej na staré 406 s PP k rádiu 4050 které je bez displeje.. Údaje se zobrazují na sdruženém displeji spolu s PP. Je možné toto vyřešit?? No pokud budeš dávat neorigo rádio tak na tvým místě bych origo displej přepnul jen na teplotu a PP. Ta redukce (pokud existuje) pomocí který by se zobrazovalo rádio na origo displeji bude stát minimálně 2000,-. Kydž jsem viděl ty ceny těch redukcí tak jsem zvolil výše popsané řešení a bylo. Citovat
stalmik Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: stalmik celkem by mě zajímala ta úvaha jiného rádia a patřičné redukce.. mám koupený displej na staré 406 s PP k rádiu 4050 které je bez displeje.. Údaje se zobrazují na sdruženém displeji spolu s PP. Je možné toto vyřešit?? No pokud budeš dávat neorigo rádio tak na tvým místě bych origo displej přepnul jen na teplotu a PP. Ta redukce (pokud existuje) pomocí který by se zobrazovalo rádio na origo displeji bude stát minimálně 2000,-. Kydž jsem viděl ty ceny těch redukcí tak jsem zvolil výše popsané řešení a bylo. v podstatě máš asi pravdu, každopádně už jsem vyřešil zapojení origa rádia přes ten ISO pomocí H/L konvertoru takže zbývá sehnat rádio 4050 a Changer.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.