Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: homat

Nechces si nechat vysvetlit ze pri hodnote dif tlaku viac ako 50 mBar /podla diagnostiky/ ti servis ponukne alebo rovno vymeni fap,prip cidlo a to je podla mna dost zasadné.

Nic ve zlým, ale princip FAPu mi byl již vysvětlen ;)

1. Pokud si cheš ověřit správnou funkci čidla dif. tlaku použij uvedené hodnoty simulovaného tlaku a změř výstupní signál.

2. Rozdíl dif.tlaku mezi novým a plně zaneseným filtrem představuje 0,8 - 0,9 Baru (800 - 900 mBar)

3. Rozdíl dif. talku je jen jedním z ukazatelů míry zanešení pro regeneraci a výzvu k výměně. Do filtru se kromě karbonu zachycuje taky cerin z aditiva, pevné částice z opotřebení motoru, sulfáty, popel a aroamtické uhlovodíky. Z uvedených částic lze spálit pouze karbon ostatní částice zůstavají usazené ve filtru. ECU zná množství vstříknutého aditiva a z této hodnoty ví kolik g cerinu je již ve filtru a tedy zná teoretické zaplnění. Pokud uložené množství cerinu dosáhne meze uložené v ECU jako plný filtr, vyhodí ti ECU stejnou hlášku o zanesení filtru, jako kdyby to zjistila z rozdílu tlaku. V této fázi by měla nastat výměna filtru, po výměně je nutné vynulovat hodnotu spotřebovaného aditiva, jinak si jednotka dále myslí, že je filtr zanesen bez ohledu na dif. tlak a stav FAPu

Nechce sa mi verit ze by ECU bola z tak \"rozumna\"...

[upravil dne 28.3.2008 homat]

Odesláno

bol som v servise a povedaly,ze filter Fap a regeneracie su v poriadku,ze vsetko funguje ako ma akurat nejaky snimac na paliv.cerpadle je zly a ten robi tie problemy s nudzovim rezimom...:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak nevím ale přijde mi, že tohle patří zrovna sem !:myslim

No přátelé zrovna jsem se díval na jeden pořad o životním prostředí. Proč tady řešíme nějaké podělané FAP filtry a kupuijeme tak drahá auta ? Není to proto, že by nám za splnění všech ekologických norem a vlastně i ochranu životního prostředí měl \"stát\" něco odpustit na poplatcích?

Je to postavené na hlavu - smraďoši jezdí na přeplálený friťák ... my se trápíme, kde sehnat ten podělaný FAP levnější.

Odesláno
Původně zaslal: vlado-.m

Původně zaslal: homat

to: vlado-.m

když se podíváš na ten přiložený obrázek jsou tam celkem 4 pole, které odpovídají různému zaplnění FAPu. Pole \"k\" je problém, jde o plně zacpaný FAP, kde nefungovala regenerace, pole \"j\" je oblast zaplněného FAPu, kde lze ještě použít běžnou regeneraci, pole \"h\" je běžný provozní stav před regenerací a pole \"g\" je nový FAP. Na svislé ose je diference tlaku a na vodorovné ose průtko výfukövých plynů vlitrech za hodinu. Otáčky nejsou v tomto případě vhodným parametrem. Pokud máš rozdíl tlaku 180, tak to je rozdíl při průtoku cca 300.000 litrů za hodinu a odpovídá běžnému provoznímu stavu filtru. Problém bych hledal v tom vymláceném filtru, protože diferenční rozdíl tlaků je pouze jeden z parametrů pro určení míry zaplnění filtru. Jak už jsem psal, stačí aby jsi nevynuloval množství vstříknutého aditiva a nehledě na rozdíl tlaků jednotka tvůj FAP bude považovat za zaplněný i kdyby tam vůbec nebyl.

Nemas az tak celkom pravdu lebo v servise mi povedali ze mam asi v vadny ten snimac , 180mBar je zla hodnota, ale vyhod 5000 len tak ked to moze byt aj tym vymlatenym fapom...., podla mna ak snimac meria tlak tak pre upchatie fapu je dolezity udaj vystupnych tlakov a nie prietok vzduchu.

Tak som nakoniec musel investovat 5163Sk do toho snimaca dif. tlakov. Fap som vystriekal vodou a nahodil naspat. V servirse mi zrusili nudzovy rezim a zatial jazdim bez ANTIPOLUTION FAULT. Pre zaujimavot som zmeral vyst. napatie na snimaci: pohybuje sa v rozmedzi 1,1 az 1,5voltu. Pri starom snimaci som mal na vystupe konst. 2,1voltu. Ked pojdem do servisu tak si necham zmerat diferenciu tlakov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...