Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jestli můžu poradit tak já jsem urval na chladiči plastovou trubičku a koupil jsem dvousložkové lepidlo na topení a chladiče a je to jako modelína kterou když rozmačkáš a slepíš jakoukoliv věc tak to za 3 min je tvrdý jako kámen a udrželo to i tu trubičku,fakt super věc bohužel nevím jak se to jmenuje ale zajdi do obchodu BARVY LAKY a zeptej se na \"dvousložkové lepidlo\" uritě to bude lepší než ta pistolka.stálo to 99kč:roker

[upravil dne 24.3.2008 mira.buchla]

Odesláno

pěkně to drželo, takže jsem to se vší slávou šel namontovat do auta a udělallo to prd a je to zlomene zase.

TAVÍCÍ PISTOLKOU NE, JE TO KŘEHKÝ SPOJ A KDYŽ JE CHLADNĚJI, TAK SE Z PLASTU ODLOUPNE!

zista zkusím sehnat nějaké to lepidlo.

Odesláno
Původně zaslal: peugeotkovic

kdybys tam dovnitř zatavil ty jehličky.. :roll mnojo,no.. křup se dalo čekat:roll Ale 3 tisíce bych za nové nemínila dát-to bych to nějak vymyslela.:myslim

[upravil dne 24.3.2008 peugeotkovic]

nebo kdybys tam zatavil to U-čko z měděného drátu...

ale když ty si nedáš říct...:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Původně zaslal: peugeotkovic

kdybys tam dovnitř zatavil ty jehličky.. :roll mnojo,no.. křup se dalo čekat:roll Ale 3 tisíce bych za nové nemínila dát-to bych to nějak vymyslela.:myslim

[upravil dne 24.3.2008 peugeotkovic]

nebo kdybys tam zatavil to U-čko z měděného drátu...

ale když ty si nedáš říct...:D:D:D

nedá si říct..jj:bacha:bacha:bacha:D

Odesláno

jo ten zobáček ten zatím drží jen se nasouval, uvidíme za zok jestli se uklepe, je to ještě chycené na jiném místě, je to vývod vzduchu. :)

Hele a co ten poslední obrázek, ten me trápí více. je to krytka tunelu a ta je pravě drahá a když tam není ta placka tak to padá pod nohy. je to tlusté sotva 2mm a je to kolmý spoj :mrk

NO člověk se snaží první tím co má doma :bacha:cool:

zajímalo by mě jak to svařít tou pájkou nějaké info podrobný postup, roztopit to jde v poho, ale jak to spojit at se to prováže?

Odesláno

no to je pěkné. Na špendlík se mi to zdálo tenký plast , ale toto sesponkování vypadá dobře ješte spojené se slepením nebo se stavením :super

Kdyby te napadlo ještě něco na ten truhý úchyt ;) , tam se nenají dát čepy je to tenké abylo by to vidět v pohledové ploše.

Jinak díky všem za nápady, postupně budu zkoušet az se to podaří.

Odesláno

Na ten druhý úchyt - buďto nějaký fantastický tvar z měděného drátu (zatavit do toho plastového \"hranolku\", který je nad tím ulomeným dílem. Chtělo by to vidět i ten protikus a něco vymyslet.

Ale napadlo mě přilepit tam chemoprénem naplocho kousek plechu (0,5 mm železný pocínovaný, jako z konzervy ale rovný) a na druhou stranu přilepit magnet.

Odesláno

no nevím...sponky ti tam držet nebudou moc...bych to udělal z laminátu...slepit sekunďákem a přes vrch přelaminovat dvousložkovou pryskyřicí a tenkou tkaninou...to se nemůže ulomit...

Odesláno

Co sa ti raz zlomi, to uz tazko bude mat povodnu tuhost...ja pouzivam dvojzlozkove lepidla a spoj (ak sa to da) vystuzim pridavnym materialom...

Velke praskliny zlepit v mieste zlomu a plochu prekryt dalsou umelohmotnou vrstvou...okrem zosilnenia v mieste zlomu dosiahnes aj pekny vzhlad...

Edit : horuce predmety - natavenie v mieste zlomu, pajkovacka, sviecka,...to ti dlho drzat nebude...okrem toho, ze to nafigu vyzera a za chvilu sa ti to ulomi, tak opatovne sa to uz tazko lepi dokopy...

[upravil dne 31.3.2008 reset_all]

Odesláno

zkusil jsem další pelidlo, samson super glue + aktivátor

prý lepí gunu, všechny plasty PE, PP

drží to do té doby než se to začne namáhat. takže nebrat :bojim

Odesláno

pokud to nepřelaminujete tak to nikdy nevydrží, ničím to jinak slepit nejde, tavením už vůbec ne, tím ten plast spálíte a změní se v něm struktura a je pak křehký...stane se z něj prostě úplně jiný druh plastu...

Ustřihni si tu nejjemnější tkaninu ať už skelnou nebo kdysi bývala taková říkalo se tomu monofil tuším takový jak silonový závěs a tím to obal a prosyť epoxydem...Popř napřed přebrus hrubým šmirglem ať jsou tam velké rýhy a pak přelaminuj...tohle už pak nezlomíš...;)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže to nakonec dopadlo takto. Od známého jsem dostal kousek plechu s dirama(myslím ze staré pračky) a ten sem ustřihl a natvaroval a potom nahřál plast a plech nad svíčkou a přitlačil tou pájkou nahoře, když sem tem zobáček natavoval na základní díl, bylo to celkem psycho, se svíščkou se tam moc dostat nedalo a pájka to zase moc nerozžhavila, takže kombinace pájka svíčka pájka. Už jsem si říkal že jsem mel koupit tahy v bazaru ty plasty co du někso prodával.

tu prasklinu jsem vzdal, nešla ani stavit ani zalepit.

Závěr:

fakt to lepit nejde, ne tak aby to bylo pružné, takže jedině natavit plíšek, který bude pružit, nebo dvou složkový epoxid a látka (ale to jsem nezkoušel).

Díky všem za rady.

post-0-14109600344273_thumb.jpg

Odesláno

Mne sa raz na punte polamali vsetky 3 plastove uchyti predneho svetla, co do mna nejaky dobrak nacuval ked som mal auto na parkovisku.

Volal som vsade mozne, nakonec mi jeden typek odporucil LOCTITE ci jak sa to pise Super Attack. Je to nieco ako sekundove lepidlo len je vo forme gelu. Zalepil som s tym vsetky tri uchytky, nechal dobre stvrdnut a hotovo. Cele predne svetlo drzalo len na tom, a mal som to tak vise pol roka i cez zimu. A to predne svetlo je vystavovane vybracim a naporu vzduchu ;)

Stalo ma to 89 SK :)

Odesláno

Ten Loctite super attak je asi fakt dobrej.před rokem u nás na Nově ukazovali jak se stím borci přilepujou botama na strop v tramvaji.během pár sekund je to uneslo a houpali se hlavou dolu.Boty tam pak už museli nechat!!!Nešli urvat dolu.přitom to byl hladkej umakard.Takže ten super attack funguje.Jinak já většinou používám ten dvousložkovej Epoxid v těch dvou tubičkách za stovku,Jak zde ostatní píšou.Ale je lepší ten čirej bez kovových částic zvlášt na plasty.:super

Odesláno

no já lepil tímto něco na střešním okně a nevydrželo to ani týden - Vteřinové lepidlo LOCTITE SUPER ATTAK - ULTRA PLASTIK takže nic moc dle mého vetšina plastů už hold držet lepidlem nebude pouze natavit a vystužit :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...