Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mohu se zeptat jestli má někdo zkušenosti s poruchou turba u 307ky 2,0 HDi. Sebralo mi všechen olej z motoru a motor běžel ve v extrémních otáčkách asi minutu a pak stichl to vše bez zapnutého zapalování, protože to jsem vypl. Nemá někdo zkušenosti co tam mohlo vše odejít ? Bojím se, že turbo, filtr pev. částic a pak se asi zadřel motor. Co vy na to ? Díky Tom

Odesláno

Turbo přisávalo olej z motoru ukládal se v mezichaldiči a následně se vznítil a chvíli ti to jelo místo nafty na olej, proto te běh motoru po vypnutí klíčku. Počítej, že na výměnu bude ze sacího traktu asi turbo a mezichladič stlačenýho vzduchu, případně klapky od EGR a EGR. Co se týká vlastního motoru doporučil bych rozborku a kontrolu.

Kontroluješ stav hladiny oleje? Tohle většinou není jednorázová záležitost.

[upravil dne 19.3.2008 homat]

Odesláno

s tim turbem asi nebylo zachazeno moc setrne, jak pise homat tohle neni nahodila udalost, ale dlouhodobe zanedbana udrzba a spatne zachazeni s motorem

Odesláno

No jukal jsem se na olej asi 2 dny před touto událostí a byl v pohodě. Teď se bojím, že mě stáhnou v s kůže v Peugeotu. To auto tam mají už třetí den a zatím nemám žádné info co s tím je

Odesláno

no v autorizaku to bude drahy, to bych to radsi odtahl nekam do neautorizovaneho servisu, treba k Vasendum, ale i tak musis pocitat, ze to nebude levna zalezitost

Odesláno
Původně zaslal: vzduch

Auto je r.v.2003 a je koupené u Federal Cars

Auto už je docela starý nicméně nemá moc najeto, určitě bych zkusil dřív než se v tom začně rejpat někdo mimo Peugeot, požádat servis po stanovení ceny opravy o obchodní pomoc. Pokud jsi dodržoval skutečně veškeré kontroly, kontroloval provozní náplně a současně máš čistý svědomí, že jsi auto používal obvyklým způsobem nebo není chipovaný tak za zkoušku nic nedáš.

Odesláno

No proto čekám co mi řeknou v Peugeotu. Je to tam na diagnostice a chtějí sundavat hlavu a juknout se co se vlasně stalo. Auto nemá moc najeto, ale pokud by bylo v pořádku, tak má cenu něco okolo 170 000 a pokud bude oprava za 100 000,- tak se to moc neretuje. Doufám, že při nejhorším to za nějakou pětku prodám :(

Odesláno

Už jsem to řešil na svém 307hdi fap.Stalo se mi tohle:na dálnici asi ve 130 ztráta tahu modrý kouř z výfuku,okamžitě jsem to vypl.Po zastavení motor bez oleje.Všechen je v coleru.množství oleje jsem kontroloval před cestou a bylo ho dost žádný ubytek jsem předtím nezaznamenal!Auto mělo najeto 130 000km.Starám se o něj poctivě a nijak ho nehoním.Takže jsem z toho byl pěkně vyoraný!Odtah ke kolegovi do servisu.Ten mi řekl že u motoru tdi pd,dci je to běžné a daleko dříve.Takže turbo jsem sehnal v polsku za 6000 i s všemi blbinami kolem.Coler se vylil propláchl.Fap vystříkal vřelou tlakovou vodou.Všechno se namontovalo a jezdím spokojeně už asi 10 000km.Takže asi tak.Když započítám odtah práci a všechno kolem tak asi 15000kč.

Odesláno
Původně zaslal: vzduch

No, tak pánové oprava je stanovena od Peugeota na 260 000,- :papa už prodávám 307ku

to se ti rozlítl motor na tisíc kousků ne?Co koupit motor z bouračky to by vyšlo levněji:myslim
Odesláno

Nějak už to auto nechci. Mám kupce za 100 000,-, tak mu to prodám a půjdu raději do jiného auta. Na Vrakovišti se sice motor koupit dá, ale nějak tomu moc nevěřím. Jinak děkuji za pomoc a pokud zase půjdu do Peugeota, tak se určitě ještě ozvu :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...