Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, zdroj signálu je připnutý na zadní repro, rány se ozývají opravdu i při vypnutém radiu, při zasunutí klíčku a při startování i vypnutí.Když pominu ty výrobcovy chvalozpěvy, tak to funguje opravdu dobře.Rozhodně to \"nenafukuje\" auto, ani o to nestojím a pro mou muziku(country, bluegrass) :roker mi to naprosto dostačuje.Výrobce také doporučuje vzít napájení přímo z baterky, což já nemám, neb jsem si nechtěl nechat rozebrat fungl novej auťák. Co mi říkali v servisu, tak napájení je prý vzato z TZ.:roll

Nepomohlo by na popsaný problém něco z tohoto?

http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?skupina=4&rozsah=1

Odesláno

Já bych řekl, že pokud chce někdo zapojit subwoofer na rádio, tak je to IMHO neřešitelný už proto, že asi nebude mít pásmovou propusť na jednotlivé vývody z rádia a oprostivše se od toho, že 1x50 W max. s tím sub skoro nic neudělá, tak mu to za těchto okolností bude hrát celý spektrum, tj. nejenom basy, ale i výšky a středy, což sub tak nějak nemá rád...a proto bych řekl, že se na zesilovači nachází volič pásmové propustě pro jednotlivý určení (středobasy, basy, nebo celý pro třípásma)....:D

Odesláno
Původně zaslal: Algol

Já bych řekl, že pokud chce někdo zapojit subwoofer na rádio, tak je to IMHO neřešitelný už proto, že asi nebude mít pásmovou propusť na jednotlivé vývody z rádia a oprostivše se od toho, že 1x50 W max. s tím sub skoro nic neudělá, tak mu to za těchto okolností bude hrát celý spektrum, tj. nejenom basy, ale i výšky a středy, což sub tak nějak nemá rád...a proto bych řekl, že se na zesilovači nachází volič pásmové propustě pro jednotlivý určení (středobasy, basy, nebo celý pro třípásma)....:D

tak low pass filter je i na kazdym lepsim radiu, nicmene jinak je to presne tak jak rikas, subwoofer bez zesiku je nesmysl :cool:

Odesláno

No určitě ano, ale pochybuji, že na každý ze 4 kanálů zvlášť, maximálně na předky a zadky dohromady po dvou párech...pro normální poslech stačí klidně 2x50W zesík do můstku, a něco menšího do kufru, ať se dá sedět na zadních sedačkách...:super

Celý se to dá pořídit za pár peněz, účel to splní, pokud člověk nestaví hifícký auto....

Odesláno

sub na radio nikdy a pokud jde o vyber subvooferu a k nemu adekvatnimu zesu tak bych urcite nehledal v komponentech mega kick a jiny ktery maj v oznaceni neco mega boom a podobne je to strata casu s nekvalitnim zbozim a zvukove budete casem plakat

Odesláno

Ale zase na druhou stranu - člověk s něčím začít musí.

Takže, jako student sem cpal do plata favorita 20cm repráček za 4 stovky, napájený rádiem - a myslel sem si jak my to hraje. Postupně sem začal vydělávat, kupovat dražší zařízení - a začal poslouchat rozdíly. Od určité úrovně (ceny) je ale rozdíl v poslechu menší a menší - jde to rozeznat \"cvičeným\" uchem. Člověk musí určitou dobu poslouchat, aby ty detaily potom navnímat. proto si myslím, že když začínám a nemám peníze, tak klidně můžu dělat blbosti typu - subwoof přímo na rádio. Alespoň si na vlastní zkušenost (ta je nejcennější) vyzkouším, že tudy cesta nevede.

btw. ten MEGAKIK čico je za nějakých 2800,- což mi příjde na takovou zhovadilost docela dost peněz. Za to už se dá postavit slušnej subík a pořídit starší zesilovač (kde výsledný zvuk bude uplně někde jinde)

Odesláno

No to už bude lepší - i když se mi nějak nezdají ty popisky na stránce

U zesilovače je 4x140W, nebo 2x350W do 4ohmů - přitom je to dvoukanál (ale tak to tam mají asi \"tiskovou\" chybu)

Na stránkách blupunkt.cz sem žádnej takovej zesilovač v sérii GT nenašel - na oficiální stránky nemám čas se dívat.

Subwoofer mají na bp.cz za 2900 - což už je reálnější cena.

Blaupunkt neznám, stránky exa.cz taky ne - napiš jim kdyžtak o podrobnosti - tech. listy s parametrama, atd. Jinak ceny fajn.

Pokud hledáš něco kvalitnějšího - jetýho, tak zkus ahifi.cz - bazar. Maj tam použitý zesíky - z toho by se dalo vybrat.

Co čekáš od subwooferu - tlak a hučení(techno) - hraje hlasitěji, basy cítíš na těle, ale je to nekvalitní, nebo krátky přesný bas (rocková muzika) - kde je kvalita poslechu, ale frekvence nejdou tak dolů (necítíš to tak na těle).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...