myryn Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 Původně zaslal: El-Chio Původně zaslal: myryn Nemáš, prosím, nějakej dobrej - jak sem říkal \"blbuvzdornej\" vyzkoušenej návrh ?? HELP. [upravil dne 27.2.2008 myryn] Neviem co by si presne potreboval, rozmysli si presnu specifikaciu toho co by to malo robit a nieco sa vymysli Něco naprosto jednoduchýho - samostatný zapnutí světel po nastartování /ale taky naprosto \"blbuvzdorného\"- páč s wehiklem jezdí i moje ženská a moje dvě dcery / - s časovou prodlevou - až po vypnutí zhavícího relé - dýzl. Stačilo by jen možný schema zapojení a připojení na wehikl. Ostatní - možný návrh na \"tišťák\" vrtaní, letovačky, instalačky a podobný nesmysly mi nedělaj žádný problém. Joj - zrovna tu mám souk, zprávu na stejný téma - tož ju zkusím probádat. :papa [upravil dne 27.2.2008 myryn] Citovat
El-Chio Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 ok nieco vymyslime, ale ja nemam na kocura 306 schematiku zapojenia elektroinstalacie. Tak ak by si mal alebo vedel zohnat tak sem s tym. Citovat
vitin Odesláno 27. únor 2008 Autor Odesláno 27. únor 2008 Původně zaslal: El-Chio ok nieco vymyslime, ale ja nemam na kocura 306 schematiku zapojenia elektroinstalacie. Tak ak by si mal alebo vedel zohnat tak sem s tym. Napiš co chceš, mám všechno. Citovat
myryn Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 Původně zaslal: vitin Původně zaslal: El-Chio ok nieco vymyslime, ale ja nemam na kocura 306 schematiku zapojenia elektroinstalacie. Tak ak by si mal alebo vedel zohnat tak sem s tym. Napiš co chceš, mám všechno. Tož to jsme na tom asi stejně - já mám taky skoro všechno - teda kromě strachu a peněz. :) Citovat
vitin Odesláno 27. únor 2008 Autor Odesláno 27. únor 2008 Původně zaslal: myryn Původně zaslal: vitin Původně zaslal: El-Chio ok nieco vymyslime, ale ja nemam na kocura 306 schematiku zapojenia elektroinstalacie. Tak ak by si mal alebo vedel zohnat tak sem s tym. Napiš co chceš, mám všechno. Tož to jsme na tom asi stejně - já mám taky skoro všechno - teda kromě strachu a peněz. :) Strach a peníze nemám taky, teda kromě strachu ze zubaře, zrovna mi trhal nerv zaživa a řezal hubu. Myslel jsem ale ty schéma elektriky 306. Citovat
El-Chio Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 Tak chcelo by to tu cast kde je zapojenie svetiel od packy az po ziarovky a dobre by bolo aj rozvod od beterie a alternaroru cez pojistky... no nebolo by spatne aj celu tu elektroinstalaciu A na 406 HDI novy model nemas nahodou schematka? Citovat
vitin Odesláno 27. únor 2008 Autor Odesláno 27. únor 2008 Na 406 bohužel nemám, na tu 306 ti to pošlu na e-mail. Ha, tak jsem se díval a ono to má 50 Mega, tak až přijedu, vyberu z toho ty světla. [upravil dne 27.2.2008 vitin] Citovat
El-Chio Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 Nooo keby si to poslal aj cele neurazim sa Ale po castiach na maili mam asi 4G miesta. Ale posli to sem martinsadlon@gmail.com [upravil dne 27.2.2008 El-Chio] Citovat
Péťa Odesláno 27. únor 2008 Odesláno 27. únor 2008 Původně zaslal: El-Chio A na 406 HDI novy model nemas nahodou schematka? Podivej se, jestli to neni tady Citovat
El-Chio Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: Peta Podivej se, jestli to neni tady Tak tomu hovorim citanicko Citovat
vitin Odesláno 1. březen 2008 Autor Odesláno 1. březen 2008 Ještě jednou jsem projel veškerá pro a proti automatickému rozsvěcování světel, abych posoudil jeho výhody a nevýhody. Mezi nevýhody které nakonec rozhodly proti automatu řadím: - když ve městě na někoho čekám (u lékaře, úřady, obchody) v zimě, několikrát musím nastartovat a zatopit, abych nezmrznul. A není jen zřídka, čekám často. Pak bych zbytečně na parkovišti rozvěcel světla a když použiju vypínač, zapomenu ho potom zapnout zrovna jako světla, takže postrádá význam. - když střídám auta a nasednu do takového, které automat nemá, nejsem zvyklý rozsvěcovat ručně a na 100% pojedu bez světel a zaplatím flastr. - když po tmě musím zastavit a odskočit s pískem, něco koupit, nebo jde s pískem někdo jiný, musím přepínat složitě tím, že nejdřív vypnu automat a potom zapnu parkovačky. Zrovna tak, když zastavím u chodníku a ptám se na ulici, potkám známého apod. Takže u mě zvítězila jednoduchá signalizace nerozsvícených světel jako něco, co mě ušetří pokut a nebude otravovat život. Na schématu jsou zakresleny přidané součástky a obvod oranžově, nezapoměňte vždy když použijete LED v autě, chránit ji zenerovou diodou 15V ať ji máte kdekoliv. Napěťové špičky vám ji jinak spolehlivě za čas zničí. Pokud nejsou rozsvíceny tlumené světla, teče přes LED proud a bliká. Když zapnu světla, objeví se na kontrolce napětí a LED se uzavře, protože oba její výstupy budou na stejném kladném potenciálu. Naprosto jednoduché. Odpory jsou voleny tak, aby byla chráněna ZD a Ledkou aby protékal proud kolem 10mA, což plně postačuje. LED zvolte čirou, má větší světelný tok a rychleji bliká. Kdo chce, může napojit přívod od rádia po zapnutí klíčku, nebo jestliže chcete, aby LED blikala nepřetržitě kvůli odrazení zlodějů, napojte jej od stálého napětí rádia. Při proudu 10mA nehrozí vybití baterie ani za půl roku. Když už jsem měl venku panel, předělal jsem svícení budíků do červena, viz foto. Citovat
Borri28 Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 Cau prosim porad my jak jsi zapojil ty budiky aby ti doma svitily cele ? Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 Asi ti neodpoví poslední jeho aktivita byla 27/10/09 v 13:12 Citovat
Lihous Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 U nase ho se tento problem vyresil denim led svicenim a je klid. V kombinaci a automatickym rozsvicenim svetel /na novem modelu / je prakticky packa pouzita jen pri desti ci mlze. A nejde v podstate zapomenout rozsvitit. Jo neni to zadara ale uz jsem videl homologovana svetla za cca 750Kc-ta co sviti a jsou videt. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.