Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj peugeotaci;) Minulý týden jsem se stal hrdým majitelem Peugeot 405 Mi16 4x4:roker. Avsak pri prohlídce v servisu mi rekli, ze mam vytržený ložisko na kardanu. Nemáte někdo představu kolik takový nový ložisko může stát. Nebo třeba alespoň kde se dá sehnat. Dík za odpovědi

Odesláno

vranilinek: Originál Peugeot cca 4500,- českejch, ale prý tam jde ze Žigula nebo Avie (po úpravě). Použij "Hledání" a uvidíš, že se tu kardan probíral už mnohokrát;)

Demo: Asi jsi našel ložisko kola;)

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Uložení, kloubový hřídel FEBI

:myslim

Ale píšou, že montovací strana je "pravá přední náprava", tudíž bych si tipnul, že mají na mysli ložisko na pravý poloose, jen ho dali do kardanu.

Ostatně tam mají i rozměry, takže pokud se oměří původní a porovnají se údaje, bude hned jasno;)

Odesláno

no nezdá sa mi aby to ložisko z Kelly bolo na kardan- na kardani je ložisko zaliate v gume s kovovým držiakom. niekedy na buduci týžden sa pustim do svojho- vyberiem ho a zajdem ho porovnat s tým aviackym- tak uvidím. jedem znamy mi povedal že vraj sa to dá upravit. tak co neurobím pre svojho draka. :D

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Whitetiger

tak uz to mam urobené- da sa to urobit z tej avie len sa s tým treba pohrat.

Tak by to chtělo popis úprav včetně fotodokumentace;)

Odesláno

no -kupiš si v predajni Avie stredové ložisko na kardan- ja som ho kupil za 400sk, jeho kovový držiak po dlžke rozrežeš- trocha orežes vnutornu gumu, v hornej časti privaríš plechový pásik, ktorý znova uzatvorí gumenu vystuhu ložiska a zaroveň z neho urobis bočne výstupky na priskrutkovanie k podvozku. vysústružis redukciu z 35 na 30mm nakoľko aviacke ložisko má vnutorný priemer 35- peugeot 30mm. potom redukciu nasunieš na kardan, na nu ložisko a sup to na auto- jednoduché- že? treba sa s tým pohrať ale da sa to za den urobiť- ušetris tým min 5000sk.uz to mam na aute tak foto nemam- ak odfotím dam to tu.

Odesláno

Já bych kontaktovat firmy co dělaji servis kardanů, opraví v podstatě cokoliv, mám s nima vynikající zkušenosti, v Praze Kardan servis v Běchovicích.

Odesláno

no neviem ja tomu originálu uz nejako neverím- podla mna je guma v ktorom je uložené

ložisko dost slabáa lahko sa trhá. to aviacke je o dost pevnejsie a lepsie riesené. ked som

vybral ten originál - pozeram na lozisko a tam že"Poland" bolo napísane- tak neviem či uz

niekto menil len ložisko alebo poliaci robia nahradu za originál.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Stema upravenyma z ziguli nemam dobre skusenosti spatne odolava soli a vode , po zime byl vzdy na vyhozeni , z avie to muzebyt lepsi ale jak je to s odolnosti by me zajimalo ?

Me ted odesel original a zvazuji ze to necham tak pokud neprijde nekdy zima , za dobu co mam posledni 405 4x4 jsme najel 2500km za 3 roky !!!

Odesláno

tak jsem ho nakonec sehnal od jednoho pašáka ten origo domecek (gumu) a zalisoval do toho novy lozisko...vyslo to na dvojku a jezdi to paradne...konecne si mičko zase zajezdi. tak cau a dik za typy.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...