Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pokud jde o srovnání 406 a Bravy, obě auta jsou z jiné kategorie a srovnávat je nelze. V první řadě je třeba si ujasnit, na co ten dotyčný to auto chce, jak velké atd., a podle toho pak volit modely.

Brava je velikostí stejná kategorie s 306, jen je o nějaký rok modernější, a je to na těch autech jasně vidět. Ve většině věcí strčí tu 306-ku do kapsy, celkově je srovnatelnější spíš se sesterskou Xsarou (5dv), s kterou je velmi podobná. 406 u Fiatu protějšek moc nemá, Marea je menší, a Croma starší (a byla větší).

Takže pokud by bylo srovnání Brava vs 306, potažmo Xsara, lze tam porovnávat už jednotlivé konkrétní věci. Např. Brava nemá tu nešťastnou zadní nápravu, co je v 306 a Xsaře, a má řadu lepších motorů - u Bravy třeba zásadně nebrat 1,4 12V, ale naopak 1,2 16V absolutně nemá konkurenci ani vůbec protějšek u PSA. Stejně tak u novějších dieselů má Fiat výrazně navrch - jejich JTD je úplně jinde než HDI (to je třeba důvodem, proč 306HDi mi domů nesmí, zatímco Brava JTD by klidně mohla).

Odesláno

Myslím že srovnávat lze spíš 306 a Bravo/u, ale on asi srovnává to, co se mu líbí, ne to co potřebuje, protože 406 je proti Bravu koráb:). Ital je pověstný nižší kvalitou použitých materiálů a to především v interiéru (dnes je na tom podstatně líp). Jedno se musí italům nechat, umí líbivá auta a rozhodně jim nechybí Italský temperament a dravost. Design mají jeden z nejlepších (a zná ho i Peugeot, Tatra 613 od Vignaleho atd). Peugeot je prostě pojízdný obývák, od pohledu klidnější a vyrovnanější a na to nedám dopustit. Pro mne je daleko více komfort a pohodlí na cestě před rychlou jízdou. Myslím že v tom je zásadní rozdíl, Peugeot a Fiat mají prostě jinou krev. Ale každý vyznává něco jiného a měl by si vyzkoušet asi oboje.

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

d rychlou jízdou. Myslím že v tom je zásadní rozdíl, Peugeot a Fiat mají prostě jinou krev. Ale každý vyznává něco jiného a měl by si vyzkoušet asi oboje.

taky nazor:papa

Odesláno
Původně zaslal: oddie

u Bravy třeba zásadně nebrat 1,4 12V, ale naopak 1,2 16V absolutně nemá konkurenci ani vůbec protějšek u PSA.

Ano, ano. Znám dva lidi, kteří mají (jeden teda už nemá) Bravo s těmito motory. Ten co prodal, měl 1.4 12v a docela na ten motor nadával (spotřeba, úniky olejů, projev), jinak si ale na auto jako celek moc nestěžoval.

Ten co ještě Bravo má, jezdí s 1.2 16v a ten jenom "vychytává" kosmetický mouchy.

Jel jsem s oběma a líp se mi jelo s tou 1.2 (a nejen díky anatomům:D):super Je tišší a zdála se mi i živější.

Jinak srovnávat Bravu a 406 nelze už jen díky rozměrům, ale pokud mi jde o "sportovnější" pocit z jízdy, sáhl bych po Italovi, pokud si chci užít jízdu pohodlnou, sáhnu po 406;)

Jestli jeden nebo druhý ztratí po roce na ceně víc nebo míň mě netrápí, jelikož auto neměním každý rok, ale vydrží mi mnohem dýl (pokud to není vyloženě kasička). U ojetýho auta nemá cenu ani řešit poruchovost toho kterýho modelu, páč nikdy nevim, kolik to má najeto a jak se k tomu autu kdo kdy choval;)

Odesláno

Jinak ještě drobná poznámka k Fiatu a Francouzům - jestli jste si nevšimli, tak PSA s Fiatem zatraceně dlouho spolupracoval a řadu aut vyvíjeli a vyráběli společně. Co takhle staré Ducato a J5? Nebo novější Ducato a Boxer/Jumper? Dále Scudo/Expert/Jumpy? Či 806/Evasion/Ulysse/Zeta? Všechno auta dělaná těmito koncerny dohromady... a neprodalo se jich zrovna jen pár kusů. Takže bych v těch výrocích o "italech" a "francouzích" už jen z tohoto ohledu zatraceně brzdil ;)

Odesláno

Ještě tu nebylo: ani jedno.

Ale Bravu má kámoš, 98 1.8 16V a oproti 306 co jsme měli má několik předností.

Mě osobně to auto teda připadne hodně babský, ale to je jenom můj pohled na věc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...