GOHii Odesláno 12. prosinec 2007 Autor Odesláno 12. prosinec 2007 O tom to jsem už psal výše, ale nikdo na to nereagoval... beru to jako jednu z dalších možností. Startuje mi t špatně po ránu, přesně jka píšeš, na popátý úspěch. Pak po zbytek dne většinou na podruhé či napoprvé... Je složitá výměna, spíš jaký přístup? U mě by to mělo být číslo 1920EN za 451,- Je to správne, čidlo otáček, ne čidlo rychlosti!? [upravil dne 12/12/2007 GOHii] Citovat
DOKTORMK Odesláno 12. prosinec 2007 Odesláno 12. prosinec 2007 Jo je to ono mamneticky snimač otaček,auto startuje na poprve a jede super ,vyměna trva 15 minut,vydělaš horno kryt vzduchoveho filtru a s hadici a odpojišto až za vahou vzducu vydělaš baterku a bud se tam dostaneš a nebo vydělaš plech pod baterkou srouby M8 a bacha jeden je i z vnitrní strany podběhu od kola a to čidlo je na nejvišim bodě zvonu prevodovky drži ho šroubek M6 stači jen povolit a pootočit čidlo pak nebud prekvapenej ze ti to nejde hned nastartovat chvilku tva nezž se načte imo. pak pisni jestli ti to pomohlo jak mě čus Milan www.mkauto.eu Citovat
GOHii Odesláno 12. prosinec 2007 Autor Odesláno 12. prosinec 2007 Ještě dotaz, projevovalo se ti něco za jízdy? Citovat
marisw Odesláno 13. prosinec 2007 Odesláno 13. prosinec 2007 Původně zaslal: DOKTORMK Co ti to presně dělalo???? mě to studeny nastartovalo až tak na 5 pokus, jak to bylo telpy tak se to hodně zlepsilo ale rozvěcovalase kontrolka dignostiky a ESP ale to je ubytkem napětí ,vyměnil jsem na prevodovce magneticky čidlo otaček viz foto a je po problemu startuje to jak novy ,davalo špatnej signal o 10stunu driv stalo 590kč v neoriginalu ale nezaručuji že maš stejny problem!!!! byls na diagnostice????? [upravil dne 11.12.2007 DOKTORMK] ako som pisal inde... ked vecer odstavým auto, a rano idem do prace mam ho problem nastartovat, toci niekedy 10 -15 sekund kym chyti....., ked chodim normalne cez den tak neni problem....chyti to aj ked je motor studeny.....len ono to nechce chytat po dlhsej dobe statia....akoby padala nafta..... zhavenie bez problemov.....neviem cim by to mohlo byt......nemam ani sajnu....... Citovat
marisw Odesláno 13. prosinec 2007 Odesláno 13. prosinec 2007 Původně zaslal: GOHii O tom to jsem už psal výše, ale nikdo na to nereagoval... beru to jako jednu z dalších možností. Startuje mi t špatně po ránu, přesně jka píšeš, na popátý úspěch. Pak po zbytek dne většinou na podruhé či napoprvé... Je složitá výměna, spíš jaký přístup? U mě by to mělo být číslo 1920EN za 451,- Je to správne, čidlo otáček, ne čidlo rychlosti!? co to cidlo vlastne robi, aku spojitost to moze mat stým ze auto nestartuje? [upravil dne 12/12/2007 GOHii] co to cidlo vlastne robi, aku spojitost to moze mat stým ze auto nestartuje? Citovat
GOHii Odesláno 13. prosinec 2007 Autor Odesláno 13. prosinec 2007 Ono tak nějak napovídá řídící jednotce, že se začíná motor točit. Ta pak může dát povel ke správnému vstřikování paliva... ale když posílá špatné informace... Již napsáno: HDi potrebuje poznat v kazdom okamziku presny pocet zubov a zrychlenie zotrvacnika a ked je koherencia tak sa vypne vstrekovanie pretoze nevie akej polohe je piest a nevie kedy ma vstreknut. takze asi tak k systemu vstrekovania common rail aneb hdi Citovat
DOKTORMK Odesláno 13. prosinec 2007 Odesláno 13. prosinec 2007 za jizdy to bylo v poho nic to nědělalo !!!!!! Citovat
marisw Odesláno 14. prosinec 2007 Odesláno 14. prosinec 2007 Původně zaslal: GOHii Ono tak nějak napovídá řídící jednotce, že se začíná motor točit. Ta pak může dát povel ke správnému vstřikování paliva... ale když posílá špatné informace... Již napsáno: HDi potrebuje poznat v kazdom okamziku presny pocet zubov a zrychlenie zotrvacnika a ked je koherencia tak sa vypne vstrekovanie pretoze nevie akej polohe je piest a nevie kedy ma vstreknut. takze asi tak k systemu vstrekovania common rail aneb hdi no dobre, ale moze to mat spolocnost stým, ze auto mi nejde nastartovat po dlhsom stati....cca 9 hodin a viac..... ked motor vypnem a necham ho stat v teplote -10°C co ja viem 3 hodky, tak bude uplne studeny, a vtedy mi to chiti, lebo nestal dlho, nemam ani problem z dalsimi startami.....LEN TEN PRVY START PO DLHSEJ DOBE STATIA..... ten ma ubíja....toci, toci, a nist.chyti po dlhsej dobe.....ako by nebol dostatocny tlak v railu a nechcelo otvorit vstreky.... [upravil dne 14/12/07 marisw] Citovat
marisw Odesláno 17. prosinec 2007 Odesláno 17. prosinec 2007 AHOJ GOHii . CUJ MA CO SOM ZISTIL.....NO TEDA KED NECHAM AUTO DLHO STAT, TAK MI NECHCE NASTARTOVAT...TO SA TU PREBERA UZ DLHO AJ E TO VSETKYM ZNAME....ALE CO SOM ZISTIL...TO CO SI MI PISAL URCITE TAK NEBUDE...AK BY SA TI V PALIVOVOM FILTRY ZACHYTAVALI JEMNE KOVOVE CIASTOCKY , TAK TO BY SI MOTOR V ZIVOTE NENASTARTOVAL... AK BY DOCHADZALO K TOMU ZE SA TI DERIE VSTREKOVACIE CERPADLO, TAK TO BY NEDOKAZALO UROBIT TAKY TLAK ABY MOHOL VSTREKNUT NAFTU DO VALCA....ALE SPAT K VECI......TAKZE AUTO MI NEJDE PO DLHSEJ DOBE NASTARTOVAT....TOTO SOM ZISTIL : AK PRIDEM DO AUTA ,PICHNEM KLUC DO ZAPALOVANIA, NECHAM HO CHVILKU NAZHAVIT , RAZ PRETOCIM MOTOROM , HNED KLUC VYPNEM. ZAS IDEM NASTARTOVAT A CHYTI HNED NA SUPU....MUSI TAM BYT NEJAKY SENZOR, BO INOKEDY SOM MOHOL TOCIT TOCIT A TOCIT ANIST AZ PO NIEKOLOKO NASOBNOM PRETOCENI TO CHYTLO, TERAZ HNED....MUSI BYT NEJAKY SNIMAC KO....DAJTE TYPI, KTORE ASI Citovat
silex Odesláno 17. prosinec 2007 Odesláno 17. prosinec 2007 Skus este urobit to, ze pred startom dotlacis naftu rucnou pumpickou (je pod deklom motora). Ak to pomoze, tak pada nafta. Daj vediet. Citovat
marisw Odesláno 17. prosinec 2007 Odesláno 17. prosinec 2007 Původně zaslal: silex Skus este urobit to, ze pred startom dotlacis naftu rucnou pumpickou (je pod deklom motora). Ak to pomoze, tak pada nafta. Daj vediet. nafta urcite nepada, to viem na 100 percent, aj zhavice idu ako maju.... 307 2,0 HDI nema ziadnu pumpicku pod deklom,aspon tento motor ju tam nema... a ak by aj nafta padala tak pred startom ti dotlaca cerpadielko v nadrzi naftu a vypne az v tedy ak je tam dostatocný tlak.... nafta nepada zhavice zhavia uz asi len nejake cidlo alebo nejaka hlupotina.... dajte nieco Citovat
GOHii Odesláno 17. prosinec 2007 Autor Odesláno 17. prosinec 2007 To MARISW: Tohle už tady bylo jednou řečeno, zkusit nastartovat, vyndat klič a znova...zkoušel jsem...bez výsledku. Někdo tu připomínal imobilizér, ale to už jsem zažil, když působí... takhle se mi to ale nechová Citovat
marisw Odesláno 17. prosinec 2007 Odesláno 17. prosinec 2007 Původně zaslal: GOHii To MARISW: Tohle už tady bylo jednou řečeno, zkusit nastartovat, vyndat klič a znova...zkoušel jsem...bez výsledku. Někdo tu připomínal imobilizér, ale to už jsem zažil, když působí... takhle se mi to ale nechová tak potom neviem fakt co ti to moze robit...mne to imobilizer nerobi tiez, bo ked tocim a nechce chytiti tak sem tam nieco odpali,aspon sa ozve Citovat
jojo307 Odesláno 17. prosinec 2007 Odesláno 17. prosinec 2007 Původně zaslal: marisw Původně zaslal: silex Skus este urobit to, ze pred startom dotlacis naftu rucnou pumpickou (je pod deklom motora). Ak to pomoze, tak pada nafta. Daj vediet. nafta urcite nepada, to viem na 100 percent, aj zhavice idu ako maju.... 307 2,0 HDI nema ziadnu pumpicku pod deklom,aspon tento motor ju tam nema... a ak by aj nafta padala tak pred startom ti dotlaca cerpadielko v nadrzi naftu a vypne az v tedy ak je tam dostatocný tlak.... nafta nepada zhavice zhavia uz asi len nejake cidlo alebo nejaka hlupotina.... dajte nieco Tak moja 307 2.0HDi 66kW pumpicku ma....Inak podobne problemy so startovanim som mal aj ja....Ale odkedy tankujem Shell V-pover diesel a lejem vif do nadrze tak to auto chyta krasne... Citovat
GOHii Odesláno 17. prosinec 2007 Autor Odesláno 17. prosinec 2007 Tankujem SHELL V-Power, leju VIF, už nejmíň 15 nádrží a ani o chlup lepší... ( Citovat
marisw Odesláno 20. prosinec 2007 Odesláno 20. prosinec 2007 Ak mas v prdely mechanicku alebo elektronicku cast, tak tam ti nepomoze ani shel v power a ani VIF Citovat
GOHii Odesláno 8. duben 2009 Autor Odesláno 8. duben 2009 Problém z 80% odstraněn přetěsněním vstřiků a vysokotalkého čerpadla... Citovat
f1nger Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Původně zaslal: GOHii Problém z 80% odstraněn přetěsněním vstřiků a vysokotalkého čerpadla... tak problém máme stejnej.Zítra odnášim vstřiky na stolici na kontrolu případný přetěsnění. Na kolik tě vyšlo přetěsnění? Citovat
f1nger Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Původně zaslal: f1nger Původně zaslal: GOHii Problém z 80% odstraněn přetěsněním vstřiků a vysokotalkého čerpadla... tak problém máme stejnej.Zítra odnášim vstřiky na stolici na kontrolu případný přetěsnění. Na kolik tě vyšlo přetěsnění? Tak mi ty vstřiky přetěsnily protože dva prochcávaly,ale ted to startuje jak fík (v boschy 5700,-kč) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.