Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To je to čidlo na stěně v motorovém prostoru.Porcelánový váleček do kterého z každé strany vede jeden drát.Čidlo jsem neproměřoval a taky ještě neměnil.Jen pokud motor běží a vytáhnu jeden drátek,chcípne a poto ani nejde nastartovat.To by byl pech kdyby se tvářilo jako dobrý.Ještě tam mám jednu hadičku podlakovou,kterou jsem neměnil,tu taky vyměním i když se zdá,že je dobrá.Jak se proměřuje ten předehřev lamdy?

Odesláno
Původně zaslal: vinorak

Tak mám tady záhadu. V motorovym prostoru mám pojistky a jedna je na lambdu. ale co mám auto tak tam žádná pojistka nebyla a uto jezdilo naprosto v poho. akorát přibližně jednou za měsíc to po vyblikání hlásilo chybu lambdy.

Teď na jaře když sem přidělával mlhovky a dával sem tam na ně pojistku tak sem si řek že tam dám i tu na lambu.

Všechno fungovalo ok a ani diagnostika nic nehlásila. až asi před 14 dny když se po ránu začala dělat zima tak studený auto sice nechcípalo, ale při řazení na dvojku cukalo. prostě pod 2500 to nejelo. když se ohřálo tak všechno bylo ok.

Tak sem vyndal pojistku lambdy a světe div se vše je ok:super auto krásně a hlavně plynuje jede i za studena.

Může mi to někdo logicky vysvětlit??, :D

jo a náhoda to neni, najel sem teď už bez tý pojistky asi 800km a pohoda

Mi nějaká potvora (asi sousedovic kočka) překousala 1 drát co vede k lambdě, nevím jak dlouho jsem s tím jezdil, ale rozdíl když jsem ho zapojil přes čokoládku zpátky nebyl vůbec žádný. I spotřeba stejná, tah motoru, volnoběh..

Odesláno

Tak jsem dnes přemýšlel nad nastartovaným motorem,co ještě vyměnit.Různě jsem zkoušel hadice,až vedle u odvzdušnění topení,to v zadu u motorové stěny,jsem zavadil o hadičku,která vede do nějakého asi podtlakového ventilu,nevím jak se to jmenuje.Ani jsem nevěděl,že tam něco takového je.Najednou začaly otáčku různě klesat a stoupat.Nemohlo by to mít souvislost s tím cukáním a s těmi nízkými otáčkami.Jedna hadička do jde od aktivního uhlí,je to ten černý válec,druhá jde zezadu z karburátoru.Uchycenýje to v plechu za motorem a je z jedné stany válvovitého tvaru.Jde do toho taky konektor.Dá se to vyčistit nebo na co to tam je?

Odesláno

Tady je foto té součástky,rozdělat to nejde,tedy alespoň jsem se do toho nedostával silou,jen jsem to profoukl a vyměnil hadičky co do toho vedou.Při tom jsem našel možná tu závadu proč auto cuká,nedrží otáčky a chcípe.Měl jsem venku celý filtr abych měl víc místa a bylo líp vidět.Kontroloval jsem hadičkya při tom jsem u aktivního uhlí dole našel další součástku,kterou neznám.Do ní vede jedna hadička právě z toho aktivního uhlí,je to docela dole,takže tam je blbě vidět.Zjistil jsem,že je naprasklá zespodu a to docela hodně,když jsem na to ,ale zvrchu koukal,vypadalo to všechno v pořádku.Včera jak jsem hýbal tou součástkou a myslel jsem si,že to dělá ona,asi jsem hýbal i tou hadičkou na tom druhé součástce,ta se oddalovala a přibližovala a tím motor měnil otáčky.Takže výměna hadičky,včechno smontovat a zkusit nastartovat.Co mě překvapilo,že motor hned chytil na první otočení,byl studený,jen ráno jsem přejel snad 30 metrů domů na dvůr ,cukal a chcípal.Dřív než motor chytil,trvalo to tak 3 sekundy.Otáčky byly dobrý,jak se sytičem.Vyjel jsem ven,otáčky držel v pohodě,po rozjezdu žádné cukání,natož chcípání.No nechci to přechválit,uvidím zítra ráno,jen jsem ho trošinku protáhl,motor v pohodě,jel krásně,klidně a hladce.Po zastavení jse ještě stáhnul na lanku o jeden dílek otáčky směrem dolů,zdálo se mi to moc.Když tak to vrátím.Dávám tam i fotku kde byla ta hadička naprasklá.Docela by mě zajímalo jakou to má funkce,jak to první,tak to druhé.:super

post-0-14109596521661_thumb.jpg

Odesláno

no co vim tak to vede zpátky do nádrže. :myslim to chce nějakýho odborníka na vstřikování bosch mono jetronic.:roll zkusim zagooglovat. přece to musí být v každym autě s touhle stříkačkou:myslim

[upravil dne 20.9.2007 vinorak]

Takže zatim jenom v angličtině.

to první je Canister- purge valve a přez to aktivní uhlí to vede do nádrže. takže něco ohledně výparů:myslim

[upravil dne 20.9.2007 vinorak]

Odesláno

Zdravím,právě jsme přijeli,byli jsme s klukem jezdit na letišti,před tím jsme najeli ještě nějakých 30 kilometrů.Na 99% závada opravená,žádné cukání,chcípání.Byla to asi ta hadička.Jak se hadička stále víc otevírala,stále víc to blblo.Taková kokotina,ale přijít na to.Mechanicky jsem dal plyn zpět,zdájí se mi otáčky trošku zvýšené,ale reaguje na plyn lépe,než když jsou otáčky nízko.Zdá se mi,že i spalování se o mnho zlepšilo.Koncovka výfuku je taková jaká má být.Já ji měl stále takovou ulepenou,jako mokré saze,teď je vypálená tak jak má být benzíňáku.No ještě zítra ráno se ukáže,hlásí zimu, ozvu se jak jsem dopadl.:mrk

Odesláno

Na tom prvním obrázku je obyčejnej elektro ventil, otevře se nebo zavře (teď nevím jak to přesně je) podle toho, jestli na něm je 12V nebo není.

Co je na tom druhým obrázku netuším, ale v autí to mám taky. Možná nějakej malej filtřík nebo něco podobnýho.

Každopádně ta prasklá hadice by mohla bejt příčina těch problémů. Tak držím palce ať je to konečně to pravý:super:super.

Odesláno

Zdravím všechny,závada je odstraněna,ráno pohodička,nastartováno,na sytič otáčky v pohodě,hned jsem rozsvítil světla,nechcíplo a vyjel jsem.Žádné poskakování,cukání a chcípání.To byla pohodička.Takhle jsem se za poslední rok co mám auto neprojel.Dík všem,co se mi snažili pomoc a dát radu.Před rokem jsem o Peugeotu 205 skoro nic nevěděl a díky tomuhle fóru vím už dost věcí.Takže ještě jednou všem dík.Jo,člověk si nesmí moc myslel,že bude jen jezdit,pro změnu se mi rozsvítila kontrolka brzd.Měl jsem málo brzdovky v nádobce.Zjistil jsem,že to teče někde u zadního pravého kola,hadička je dobrá,nádrž je na pravé straně od brzdovky.Nevím po čem to teče.Trubička,která jde nahoru podél nádrže je suchá.Jo,stále je něco dělat.Doufám,že se nemusí vymontovávat nádrž. Tak čus a dík.

Odesláno

jo tak to má vždycky skončit:potlesk

jo s tou brzdovkou, mě když při prudkym brždění( snažil sem se tu srnu nesrazit) prdla trubka co vede k levýmu zadnímu a taky byla ůplně suchá, ale okolo to bylo úpně všude. praskla totiž směrem k podlaze a tim tlakem to z ní stříkalo a pak stejkalo okolo. Zjistíš to jednoduše, nastartuj a pak drž brzdu na podlaze a od někud to musí chcát:papa

Odesláno

:super:superSuper, zase jeden tajuplnej problém za Náma:):super:super

Jinak s těma brzdama. Brzdový trubky dostávaj nejvíc zabrat v takovým ohybu u nádrže, není to moc vidět, protože je to vlastně skoro schovaný nad nádrží. Pokud buděš muset trubky měnit, tak se nádrž vyndat musí (nebo aspoň hodně povyndat). Okolo tý nádrže je to nejchoulostivější místo, tam to rezne nejvíc a pak nejčastějš praská a teče.

No uvidíš sám kde Ti to propouští.

Tak zatím;)

Odesláno

Jo dík,někal jsem se k tomu dnes nedostal.Zítra na to kouknu,jen co jsem viděl nahoru trubka je pěkně rezatá,to co bude nahoře nad nádrží se uvidí.Asi to tam bude pěkně rozpařený.Drží se tam bordel a vlhko.Čus.

Odesláno

Tak už jsem zase tady.Závda se objevila znovu.Moc jsem si nepojezdil.Začalo to opět cukat a chcípat.Znovujsem zkontroloval ty hadičky,rozdělal jsem ten ventil,co jsem si myslel,že ta hadička co byla naprasklá to dělala.Je to jednoduchý mechanický ventilek,v jedné části pružinka s gumovým 5mm plným kolečkem,protikus je průchozí s vybráním do kterého zapadá to gumové kolečko.Celé jsem to vyčistil.Nějaká nečistota byla dole,něco bylo na tom kolečku.Smontováno a žádné zlepšení.Dnes jsem měl pro změnu rozdělaný opět potenciometr a kouknul jsem do toho jednobodového vstřiku.Už asi není co zkazit.Vstřik jsem rozdělal,vytáhnul z toho tělěsa,jen jsem trošku natužil kontakty v té čepičce,která to drží.Na tom těle nic nebylo,jen jsem ho vyčistil.V té čepičce je šroub,jak už jsem psal,ten je totálně strhlý a tlačí na takovou osičku ve vlasním těle toho jednobodu,nevíte co se touhle výškou šroubu reguluje?Já mám šroub úplně zašroubovaný.Povolit samozřejmě nejde.Smontoval jsemto dohromady,chvíli si hrál s jiným nastavením potenciometru a pro dnešek jsem jezdil bez problémů.Sice otáčky na nastartování docela nízké,ale po rozsvícení světel nezhasne a necuká.Tak nevím,už asi nesmím psát,že je závada opravená.Problém teď bude buď v tom jednobodu a nebo v potemcimetru.Asi seženu celý kompet jednobodu a potenciometru na vrakáči.Nejlepší by bylo kdyby to dali na zapůjčku.Jen bych to přehodil a vidělo by se.

Odesláno

Ojjojjjojjj, takto to dlouho nevyrdželo.:bojim:(:(:bojim

Hele a co diagnostika, vypisuje Ti to ještě pořád nějaký chyby nebo vůbec žádný??

Já se v neděli taky hrabal v autě a po mým zásahu mi to vypisovalo 2 chyby:mad::mad:, ale věděl jsem čím jsem je vyvolal, takže jsem to rychle opravil (dal do původního stavu:D:D) a je klídek.

Odesláno

Co jsem delal poslední vyblikáni,házelo to jen 12,41 a 11.Jednou to hodilo 23.Ty zvěrstva co to házelo pred tim už to nehází.Co poradiš?Dá se nějak odzkoušet ten jednobod?:(

Odesláno

Co jsem delal poslední vyblikáni,házelo to jen 12,41 a 11.Jednou to hodilo 23.Ty zvěrstva co to házelo pred tim už to nehází.Co poradiš?Dá se nějak odzkoušet ten jednobod?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...