Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A co tohle, jsem od reky cca 2km a cela vesnice tež. :D Ha ........... Spíš ušetřím na vodným než pomůzu zastavit, záplavu nee. :D Všichni tu máme septik :D

[upravil dne 9.9.2007 Pegoo]

Odesláno

no, nehledě na to, kolik vody zadrží les.

no, nehledě na to, že tu máme stále meliorace (které odvádějí vodu z polí do struh a potůčků - a to hodně rychle)

no, nehledě na to, že za posledních 50 let došlo v ČR ke zkrácení všech vodních toků o 1/3 délky (to je šrumec)

no, nehledě na to, že třeba Otava se u nás v Sušici rozdivočí každoročně a skoro nikdy nedojde k velkým škodám - ale máme okolo řeky záplavový oblasti s loukama a lužním lesem, ochranný valy, by-passy mezi řekama .. a když to nepomůže, tak holt máme ty pytle s pískem a sací jednotky.

Stejně druhej den je po povodni.

Odesláno
Původně zaslal: Pegoo

A co tohle, jsem od reky cca 2km a cela vesnice tež. :D Ha ........... Spíš ušetřím na vodným než pomůzu zastavit, záplavu nee. :D Všichni tu máme septik :D

to jo, ale tu vodu, kterou nepustíš díky retenčním nádržím do toho potůčku, tak neodteče hned do řeky.

Takto ti odtéhá do řeky, a díky napříménému potůčku ji tam máš během 15 minut v té řece. Kdybys ji u sebe zadržel (v rybníčku, nádrži) a pouštěl ji postupně, tak tu povodeň zastavíš. Nehledě na to, že se pak průtok vody potoky vyrovná.

to je, co ?

Odesláno
Původně zaslal: vix

to jo, ale tu vodu, kterou nepustíš díky retenčním nádržím do toho potůčku, tak neodteče hned do řeky.

Takto ti odtéhá do řeky, a díky napříménému potůčku ji tam máš během 15 minut v té řece. Kdybys ji u sebe zadržel (v rybníčku, nádrži) a pouštěl ji postupně, tak tu povodeň zastavíš. Nehledě na to, že se pak průtok vody potoky vyrovná.

to je, co ?

Pochopím když někdo je u řeky nebo potoku ale já 2km od řeky a na písku.A doopravdy nejsem přesvedčen,že voda z máho domu a celé vesnice zavinila záplavu.To snad nee :D. Ž e to může maličko pomoct snad trochu ano, ale při deštích a neprůsakovosti polí a luk ?:D

Odesláno
Původně zaslal: buml

Poplatek za destovou vodu plati majitel nemovitosti podle plochy strechy v pripade, ze destovou vodu pousti bez vyuziti rovnou do kanalizace, pokud ji zadrzuje a pouziva napr. na splachovani, zalevani, ci jezirko na pozemku poplatek neplati.

Bohuzel, jak znam nasi vladu, u nas bude platit KAZDY. At destovou vodu vyuziva nebo ne. :(

Odesláno

Původně zaslal: Pata

No, kolik ?:D:D:D

Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :grr:D:D:D

Proto jezdím autem ,nemusím mít všechno.:D

Tak motorkarem se clovek musi narodit :mrk:mrk:mrk Dneska jsem brousil stojanek na Vitkove :mrk:mrk:mrk to s autem nedokazes :D

Odesláno

No, kolik ?:D:D:D

Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :grr:D:D:D

Proto jezdím autem ,nemusím mít všechno.:D

Tak motorkarem se clovek musi narodit :mrk:mrk:mrk Dneska jsem brousil stojanek na Vitkove :mrk:mrk:mrk to s autem nedokazes :D

Heh, já naposled měl i mokrou hlavu pod integrálkou. Ale to byl fajn lijáček...:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...