Pegoo Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 A co tohle, jsem od reky cca 2km a cela vesnice tež. Ha ........... Spíš ušetřím na vodným než pomůzu zastavit, záplavu nee. Všichni tu máme septik [upravil dne 9.9.2007 Pegoo] Citovat
vix Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 no, nehledě na to, kolik vody zadrží les. no, nehledě na to, že tu máme stále meliorace (které odvádějí vodu z polí do struh a potůčků - a to hodně rychle) no, nehledě na to, že za posledních 50 let došlo v ČR ke zkrácení všech vodních toků o 1/3 délky (to je šrumec) no, nehledě na to, že třeba Otava se u nás v Sušici rozdivočí každoročně a skoro nikdy nedojde k velkým škodám - ale máme okolo řeky záplavový oblasti s loukama a lužním lesem, ochranný valy, by-passy mezi řekama .. a když to nepomůže, tak holt máme ty pytle s pískem a sací jednotky. Stejně druhej den je po povodni. Citovat
vix Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Původně zaslal: Pegoo A co tohle, jsem od reky cca 2km a cela vesnice tež. Ha ........... Spíš ušetřím na vodným než pomůzu zastavit, záplavu nee. Všichni tu máme septik [upravil dne 9.9.2007 Pegoo] to jo, ale tu vodu, kterou nepustíš díky retenčním nádržím do toho potůčku, tak neodteče hned do řeky. Takto ti odtéhá do řeky, a díky napříménému potůčku ji tam máš během 15 minut v té řece. Kdybys ji u sebe zadržel (v rybníčku, nádrži) a pouštěl ji postupně, tak tu povodeň zastavíš. Nehledě na to, že se pak průtok vody potoky vyrovná. to je, co ? Citovat
buml Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 kdyz to lidi zatim pochopit nechtej, protoze to pro ne znamena praci navic:( Citovat
Pegoo Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Původně zaslal: vix Původně zaslal: Pegoo A co tohle, jsem od reky cca 2km a cela vesnice tež. Ha ........... Spíš ušetřím na vodným než pomůzu zastavit, záplavu nee. Všichni tu máme septik [upravil dne 9.9.2007 Pegoo] to jo, ale tu vodu, kterou nepustíš díky retenčním nádržím do toho potůčku, tak neodteče hned do řeky. Takto ti odtéhá do řeky, a díky napříménému potůčku ji tam máš během 15 minut v té řece. Kdybys ji u sebe zadržel (v rybníčku, nádrži) a pouštěl ji postupně, tak tu povodeň zastavíš. Nehledě na to, že se pak průtok vody potoky vyrovná. to je, co ? Pochopím když někdo je u řeky nebo potoku ale já 2km od řeky a na písku.A doopravdy nejsem přesvedčen,že voda z máho domu a celé vesnice zavinila záplavu.To snad nee . Ž e to může maličko pomoct snad trochu ano, ale při deštích a neprůsakovosti polí a luk ? Citovat
Pegoo Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Spíš tu chybí něco jiného nee...... Remízky,příkopy............Vše rozorané atd........... Citovat
buml Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 to samozrejme, ale vsechno souvisi se vsim;) Citovat
Péťa Odesláno 9. září 2007 Odesláno 9. září 2007 Původně zaslal: buml Poplatek za destovou vodu plati majitel nemovitosti podle plochy strechy v pripade, ze destovou vodu pousti bez vyuziti rovnou do kanalizace, pokud ji zadrzuje a pouziva napr. na splachovani, zalevani, ci jezirko na pozemku poplatek neplati. Bohuzel, jak znam nasi vladu, u nas bude platit KAZDY. At destovou vodu vyuziva nebo ne. Citovat
Pegoo Odesláno 10. září 2007 Odesláno 10. září 2007 Čeperka 11stupnů déšť,to je děs teda déšť. Citovat
Pata Odesláno 10. září 2007 Odesláno 10. září 2007 to by jste se divili, kolik vody zadrzi takovy motorkar, kdyz specha v desti domu :grr:grr :D:D [upravil dne 10/9/2007 Pata] Citovat
Pata Odesláno 10. září 2007 Odesláno 10. září 2007 Původně zaslal: Pegoo No, kolik ?:D:D Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :D:D Citovat
Pegoo Odesláno 10. září 2007 Odesláno 10. září 2007 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Pegoo No, kolik ?:D:D Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :D:D Proto jezdím autem ,nemusím mít všechno. Citovat
Pata Odesláno 10. září 2007 Odesláno 10. září 2007 Původně zaslal: Pegoo Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Pegoo No, kolik ?:D:D Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :D:D Proto jezdím autem ,nemusím mít všechno. Tak motorkarem se clovek musi narodit :mrk:mrk Dneska jsem brousil stojanek na Vitkove :mrk:mrk to s autem nedokazes Citovat
Cat Odesláno 11. září 2007 Odesláno 11. září 2007 Blýská se na lepší časy. http://www.novinky.cz/domaci/po-destivych-dnech-prijde-babi-leto_122466_beroh.html :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
Hadra Odesláno 12. září 2007 Autor Odesláno 12. září 2007 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Pegoo Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Pegoo No, kolik ?:D:D Si to nekdy zkus, vcera i dneska, uz me to nebavi :D:D Proto jezdím autem ,nemusím mít všechno. Tak motorkarem se clovek musi narodit :mrk:mrk Dneska jsem brousil stojanek na Vitkove :mrk:mrk to s autem nedokazes Heh, já naposled měl i mokrou hlavu pod integrálkou. Ale to byl fajn lijáček... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.