milda Odesláno 23. říjen 2007 Odesláno 23. říjen 2007 Původně zaslal: Ticcino Jsem rád, že návod aspoň trošku pomohl. Jen mám takový dotaz. Co to znamená "28 U modelů s levostranným řízením demontujeme sloupek řízení podle kapitoly 10"? V kapitole 10 jsem nic o sloupku řízení nenašel. Co to je ten "sloupek řízení"? Sloupek řízení je ta tyč od volantu směrem k podlaze, kde je přes kloub přišroubovaná k servu. Čili u podlahy to rozpojíš a dáš ji bokem, aby nezavazela. Citovat
john.abruzzi Odesláno 29. říjen 2007 Odesláno 29. říjen 2007 Tak jsem se do toho taky dal. Vyndat větrák je skutečně něco jako ježek v kleci . Nicméně jde to i bez demontáže sloupku řízení. Poslepu a v jogínské poloze jsem nahmatal ty rezistory a odpojil od konektoru . Rezistory byly evidentně v pořádku, i po proměření. Tak jsem si řekl, že to tam vrátím a zkusím se podívat na přepínač. Po namontování jsem si řekl, že to ještě vyzkouším ..... no a ono to funguje i na druhý stupeň . Takže pravděpodobně špatný kontakt v konektoru rezistorů. Citovat
vlacir1 Odesláno 9. listopad 2007 Autor Odesláno 9. listopad 2007 Ještě kontrolní dotaz. Z proběhnuvší diskuse vyplývá, že závada nastává v konektoru kabeláže, který je připojen k rezistorům. To john.abruzzi, resp. milda: Jestli se nepletu, tak teda k inkriminovanému konektoru se dostanu když demontuju kastlík spolujezdce, vyndám trubku přívodu vzduchu ke spolujezdci (nikoli tu silnou rouru přívodu vzduchu k ventilátoru), odmontuju motorek klapky vzduchu a měl bych se dostat ke konektoru, který je připojen k rezistoru a ten odpojit a posléze si pohrát s kontaktem od bílého drátu. Myslím, že by mohlo stačit (viz zkušenost, kterou udělal john.abruzzi) kontakt očistit, nebo předpružit.:myslim:myslim Citovat
john.abruzzi Odesláno 9. listopad 2007 Odesláno 9. listopad 2007 Rezistory jsou na levé straně, tzn. ze strany řidiče. Tady je stručný návod, alespoň to, co si pamatuji: 1. vyndat filcový kryt zespodu pod volantem (zajištěn plastovými čudlíky) 2. vyndat plastový kryt pod volantem (viz P.S.) 3. V knize doporučují demontovat sloupek řízení, já jsem to nedělal 4. Odpojit konektor od motoru větráku (je vzadu napravo) 5. otočením větráku po směru ručiček (může tam být pojistný šroub, u mne nebyl) odjistit motor 6. Nalézt knihu od Jaroslava Foglara a zjistit jak se vyndaval ten ježek s klece. V případě, že jste demontovali sl. řízení, knihu nepotřebujete) 6.1. dal jsem si cigáro na uklidnění :grra pak se vrátil k práci 7.Když je motor venku (viz kniha od JF), zaujměte jogínskou polohu a rukou nahmatejte v otvoru po motoru rezistory. Jejich otočením je uvolníte a můžete povytáhnout ven i s kabeláží. Ovšem nelze ty vytáhnout tak, aby se k tomu mohlo. Takže tak nějak poslepu odjistit konektor a vyndat rezistory. 8. Prohlédnout rezistory. Pokud vše vypadá OK, lze ohmetrem změřit jestli jednotlivé okruhy nejsou přerušeny. 9. Opět tak nějak po slepu a jednou rukou znovu zastrčit rezistory do konektoru. 10. Vrátit konektory zpět a otočením zajistit v rouře ventilace. 11. Vrátit motor zpět (opět si připomenout jak to bylo s tím ježkem) a otočením zajistit . 12. Nasunout konektor na větrák 13. Zkusit jestli to funguje 14. vrátit plastové kryty 15. vrátit filcový dekl 16. Další cigáro tentokrát za odměnu... protože to fungovalo. P.S. nedoporučuji ty kryty sundavat, když auto stálo přes noc v zimě a všechny ty plastové úchytky jsou zmrzlé a křehké. Já jsem dvě ulomil. Citovat
vlacir1 Odesláno 9. listopad 2007 Autor Odesláno 9. listopad 2007 To john.abruzzi: To, že rezistory jsou na pravý straně vím, ale kabeláž od přepínače středovýho panelu vede po levý straně. Tak mne napadlo, jestli bych se k tomu konektoru nedostal zleva, ale tohle by mi mohl potvrdit nebo vyvrátit milda, který měl kabeláž celou venku - viz jeho návod s fotkama. Citovat
vlacir1 Odesláno 10. listopad 2007 Autor Odesláno 10. listopad 2007 Oprava předchozího příspěvku, pomíchaly se mi strany. To john.abruzzi: To, že rezistory jsou na straně řidiče vím, ale kabeláž od přepínače středovýho panelu vede po pravý straně. Tak mne napadlo, jestli bych se k tomu konektoru nedostal zprava od místa spolujezdce, ale tohle by mi mohl potvrdit nebo vyvrátit milda, který měl kabeláž celou venku - viz jeho návod s fotkama. Citovat
milda Odesláno 12. listopad 2007 Odesláno 12. listopad 2007 Původně zaslal: vlacir1 Ještě kontrolní dotaz. Z proběhnuvší diskuse vyplývá, že závada nastává v konektoru kabeláže, který je připojen k rezistorům. To john.abruzzi, resp. milda: Jestli se nepletu, tak teda k inkriminovanému konektoru se dostanu když demontuju kastlík spolujezdce, vyndám trubku přívodu vzduchu ke spolujezdci (nikoli tu silnou rouru přívodu vzduchu k ventilátoru), odmontuju motorek klapky vzduchu a měl bych se dostat ke konektoru, který je připojen k rezistoru a ten odpojit a posléze si pohrát s kontaktem od bílého drátu. Myslím, že by mohlo stačit (viz zkušenost, kterou udělal john.abruzzi) kontakt očistit, nebo předpružit.:myslim:myslim Jo jo, je to tak. Pokud chceš jen vyndat ten konektor, tak musíš z pravé strany. Varianta od john.abruzzi je dobrá jen na vytáhnutí toho rezistoru. A jeho radost z toho, že to najednou funguje, nemusí trvat dlouho. Určitě má taky vahřátý ten konektor a za chvilku to může přestat zase kontaktovat. A předpružit to nepůjde, nebo to nemá cenu. Já to prvně taky trochu zkoušel, ale polámal se. A i kdyby ne, tak jak je jednou vyhřátý, tak už nikdy nebude mít vlastnoti nového. Čili sežeň si nejdřív někde ten konektor, nebo aspoň jeden ten kontakt a pak se do toho pusť. Citovat
vlacir1 Odesláno 12. listopad 2007 Autor Odesláno 12. listopad 2007 To milda: díky za info, to je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Citovat
vlacir1 Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 A přece se točí. Tak jsem se do toho dal až dneska. Použil jsem postup od mildy, tedy přístup ze strany spolujezdce avšak bez demontáže motoru klapky, ale s výsledkem jako john.abruzzi, t.j. kontakt jsem neměnil, jenom jsem ho očistil a trošku napružil. Snad to nějakou chvíli vydrží. Při té příležitosti jsem náhodou zjistil, že lze ze strany spolujezdce v poho vyndat i blok rezistorů. Stačí po odpojení konektoru otočit klapku recirkulace do polohy recirkulace - tím vznikne otvor, kterým lze zespoda prostrčit ruku a pootočením blok rezistorů vyjmout. Ještě, že to takto jde, protože, když jsem chtěl svrchu vyndat blok rezistorů, tak mi spadl dolů do portubí. Už jsem myslel, že budu muset rozdělat i stranu u řidiče, abych se k němu dostal, ale pak mi po odsunutí klapky vypadl ven, což se mi výrazně ulevilo. Tož tak. :potlesk Citovat
Ticcino Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Ty brďo, ty ses minul povoláním. Jsi měl být gynekolog - hodinář :-) Jsem zvědav, zda se ti to podaří zase vrátit nazpátek. Pak dej vědět. Každopádně držím palce... Citovat
vlacir1 Odesláno 2. srpen 2008 Autor Odesláno 2. srpen 2008 Nazpátek to šlo v pohodě, protože skrz díru zespoda do potrubí přes otevřenou recirkulační klapku se dostaneš přímo do místa, kde je blok odporů (musí být chlazen jak vzduchem nasávaným z venku, tak braným z kabiny při recirkulaci). Takže žádná demontáž motoru chlazení ze strany řidiče, ale vše v pohodě ze strany spolujezdce. Mimo demontáže kastlíku spolujezdce a trubky rozvodu vzduchu (ten díl co fouká vzduch do kastlíku) není potřeba žádná další demontáž. :super Citovat
vlacir1 Odesláno 13. srpen 2008 Autor Odesláno 13. srpen 2008 Ještě malé doplnění. Klapka mi šla rukou natočit do polohy recikulace, protože jak jsem později zjistil bylo odpojené táhlo od servomotorku a klapkou se dalo volně otáčet. Ale nic se neděje, pokud vypnete motor při zapnuté recirkulaci, klapka zůstane otevřena a k bloku odporů se dostanete jak jsem popisoval výše Citovat
Guest duk123 Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Nenašel by se mezi vámi někdo z okolí Prahy-9 či Prahy- východ, kdo by byl ochoten, včetně všech jogínských poloh popisovaných v předchozích příspěvcích, na mém voze pomoci při tomto problému?Samozřejmě za úplatu, nechci to zadarmo. Mám pocit , že po přečtení všech příspěvků na téma, nejde 2.stupeň by mě ani jako nekuřákovi nepomohla cigaretka, kterou si někdo musel dopřávat. A autorizovanému servisu to nechci svěřit hlavně z důvodu mé vlastní špatné zkušenosti, při jedné banální záležitosti s jedním takovým servisem na P-9. Pokud by se našel nějaký takový \"šílenec\" nechť se mi prosím ozve, cenu za úkon domluvíme. Rád budu nápomocen, ale sám bych to asi nedal.Předem díky. Citovat
Bojsan Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 kde se dá sehnat tento konektor , je to konektor na připojeni rezistoru nu ventilátoru....... nutné.... konektor.MHT Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.