vitin Odesláno 21. srpen 2007 Autor Odesláno 21. srpen 2007 Tady je ještě test pneu z roku 2005 195/65/15. Nejlepší vlastnosti u testovaných kritérií jsem vyplnil zeleně a nejhorší červeně. Zajímavá je guma Uniroyal, která má některé přímo zázračné vlastnosti, ale v jiných naprosto propadá. Bohužel mě mrzí že Pirreli, která snad ve všem vede, má dost vysoký valivý odpor a tudíž větší spotřebu. Jinak je i tichá a opotřebení je taky v pohodě. Taková nenápadně dobrá je fakt Bridgestone, až na ten hluk. No a teď babo raď. Citovat
Medion Odesláno 23. srpen 2007 Odesláno 23. srpen 2007 no já mám FULDA carat progreso a sem s něma spokojenej.na voďe pohoda perfektně držej akorát sou trochu hlčnější a asi se budou i rychlejc sjíždět ale to uvivim časem. Citovat
vitin Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 Já mám v současnosti na předku Bridgestone Potenza 750, na zadku Continental EcoContact. Koupil jsem auto na nich tak nemůžu posoudit celkovou výdrž, ale mám najeto asi 6000 km a Continentály jsou o mm sjeté, zatímco Bridgestone ani ne půl mm. Co se týká jízdy tak Bridge drží doslova jak na kolejích, ještě mi neuhly a několikrát jsem provedl manévr když odbočoval traktor na pole doprava, měl jsem vypočítané že danou rychlostí nemusím měnit směr ani brzdit, v protisměru auta a traktor zastavil na poli s vlekem trčícím na silnici. Brzdit nešlo, bylo pozdě, tak honem se pokusit myšku a stihnout objet vlek, než tam budou auta v protisměru. Dcera si vedle mne dala hlavou do dveří, kolem vleku to bylo o chlup a před protisměrem taky, ale povedlo se. Auto udělalo manévr jak na kolejích, ani se nehnulo jinam. Na Barumkách by nás asi stříhali z vleku traktoru. Pak ještě něco podobného s rychlou, vyjela z ulice nečekaně v protisměru a předjížděla, opět manévr jak hrom a srdce v trenkách, ale Bridge podržely. Takže nedám na ně dopustit co se týká jízdy a ovladatelnosti, to Continentaly mi už dvakrát vzadu uhnuly i když možná tím, že zadek je lehčí. Pokud jde o hlučnost Bridgestonů, někde v řidičských testech jsem četl že po určité době přestanou hučet a dokonce nejtišší Kumho v testech podle jejich vyjádření naopak, začnou po malém ojetí hučet. Citovat
vitin Odesláno 26. srpen 2007 Autor Odesláno 26. srpen 2007 Původně zaslal: Medion no já mám FULDA carat progreso a sem s něma spokojenej.na voďe pohoda perfektně držej akorát sou trochu hlčnější a asi se budou i rychlejc sjíždět ale to uvivim časem. Tak dej každopádně vědět jak ti vydrží a napiš sem něco o nich, ty vychází dobře cenově, v testech taky a tak mě zajímá výdrž. Citovat
ajven Odesláno 27. srpen 2007 Odesláno 27. srpen 2007 vitin : hele, co třeba to udělat jako kartotéku ? protože, co jsem na své pixle měl za zimní gumy - tak Matador MP58 - super, tichý, skvělý, nájezd 50 tkm a ještě by jednu sezonu vydržely (ale 4 roky a 5 mm byl stop) Barum Polaris 2 - hlušné, sjíždějí se, mě se nelíbí. Cena u obou stejná (cca 900-930 Kč), obě vyráběny na východě (Matador - SK, Barum - ROM), ale nevím. Jinak, rozměr 165/70 R14 (Fabia) vyrábí Barum v Otrokovicí, 165/70 R13 (Favorit, Felicia) dělá v Rumunsku. Sevas vix: som prekvapkaný,že ovládaš kde sa už dali vyrábať pneu Polaris. Je to tak nižšie palce ako 13R sa posielaju do výroby ďalej na východ. Keďže koncern Continental /kde robím aj ja, ale v Púchove/ v štýle lacnejšej pracovnej sily vyrába 14R 15R 16R v Otrokoviciach no a tie "najslabšie" 13R robí v Rumunsku, kde sú ešte lacnejší roboši ako v čechách. P.S: mám pre vás novinku: keďže od mája kúpili Matador Púchov nemci z Conti tak od Septembra začínajú presúvať výrobu 14R a15R Bravurisov do Púchova. No a Matador si tiež dal robiť pre seba 13R až do Omska /v Rusku/ v Púchove sa robia už len od 14R hore až po 17R. a aj viac. Bravurisy sa sťahujú z výroby z Rumunska, Portugalska, Francúzska, Brazílie a Malajzie do Púchova. Takže nemajte obavy od Sept. budú už v lepšej kvalite. Preto by som Vám chcel vysvetliť,že niekedy tie testované gumy sú jeden rok vyrobené v Portugalsku inokedy v Brazílii a potom niekde inde No a typujem, že z Otro tie Conti plášte, ktoré sa tam robia pod značkami : Conti, Semperit, Uniroyal, Barum sú celkom dobré. Chlapi keby ste vedeli, že niekedy sa robia tie isté plášte z rovnakých surovín, rovnakou technológiou ale majú len iný popis na bočniciach a dezén tak by ste si kúpili z toho istého segmentu tú najlacnejšiu gumu. To už neplatí, že čo je drahšie to MUSÍ byť aj lepšie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.