Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem NBT

Je to hodne o vychove, ale spis o povaze. A hlavne je to o chemii. A ruku na srdce, kdo z nas nebyl v -nacti nejchytrejsi, nejsilnejsi, nerychlejsi a nejlepsi? :D

Ale to jsme přece všichni a pořád. :)

Odesláno

Vcera jsem taky jednu shade měl k dispozici, vez jsem jí ke známýmu. Nejede to špatně. Sice byl akrapet udělaná, ale nebylo to na ní moc poznat a do těch 150 to jelo. Ale byla to 130. Kdyby takhle šlapala každá tak se nemáme o čem bavit.

Odesláno

nic ve zlym, ale ty skudkare uz bych taky pomalu zacal likvidovat... teda ne skudkare, ale ty skudky..... precejen 40let stare auto (konstrukcne) uz je spis veteran a ty jak znamo maji vyjeti povoleno pouze na srazy a podobne akce, ci na speshl povoleni :)

Odesláno

Jsem pro dostat skudky \"z ulice\", ale nejdrive by tu musel stat novy vuz, tolik, ze si na nej clovwek u nas vydela stejne rychle jako v Nemecku ci Rakousku.

Ukazkou jak vydelat je SKODA. Auta tu vyrabeji za smesne castky (naklady na vyrobu, platy zamestnancum, apod.), ale prodavaji se tu stejne draze jako jina \"zapadoevropska\" auta. Dokud se tohle nezmeni budou u nas jezdit nejen Skoda-vrak, ale i vraky jinych znacek a firmy ala AAA se u nas budou rojit jak houby po desti :mad::mad:

Odesláno

Za jak dlouho si průměrnej němec vydělá na nějaký normální auto, dejme tomu třeba koktávku? U nás počítam průměrný plat kolem 20tis by jsi na ní musel šetřit něco kolem 4 let. Když vezmu že desítku potřebuješ na měsíc na přežití

Odesláno

Pruměrny Němec ji ma do pul roku a Rakusak do jednoho roku - s tim, ze si nemusi utahovat opasek.

Mimochodem pocitat 20. tis. jako prumerny plat Cecha mi prijde hodne. Vyjdi do ulic a ptej se, hlavne neposlouchej statisticke urady :(

Odesláno

Ja mam radsi pomerne hodnoty.

Treba tahle: rocni probeh auta 10.000 km

(benzin, pojisteni, servis ... sakumprask, vse co potrebujes k jezdeni)

Nemec na to da 4%, Rakusak 5%, Brit 7% - a uz prska

Cech 15% (potlesk)

jedna se o procenta z prijmu, takove osobni HDP ;)

Odesláno

Kolik si myslíte, že je průměrný plat u nás. Bral jsem to tak nějak od oka, tak se omlouvám všem komu jsem ubral a všem koho jsem přecenil, přeji aby jim ten plat zvedli:(

Odesláno

ber to tak, ze u nas je prumernej hrubej plat 17000 a ve Svycarsku je 5000 CHF, takze rozdil je shruba 5x.

Odesláno

taky pridam do kotle...spousta ridicu (pokud je tak lze nazvat) si mysli, ze pokud ma nekdo na aute poradnej vyfuk kterej de slyset, tak ze musi jezdit jak zavodnik...taky mam takovy :-) jenze vozim i sve mimi, takze jezdim vic nez slusne a opatrne, coz je trnem v oku vsem radoby ridicum, kteri si musi neco dokazovat a neverili by jste, co vsechno jsou schopni udelat jen proto, aby ukazali ze i se svym vrakem dokazou udelat auto s vyfukem apod...je to fakt smutne...a pro ne asi taky, kdyz se snazi provokovat a nic...bohuzel je ceska mentalita celkove dost na hovno....

Odesláno

Asi se stýkam s blbejma lidma:D Ale 17000 a 20000 nejni zas takovej rozdíl, na průměru:cool: taky si asi budu muset koupit něco hodně velkýho a drahýho s černejma sklama, sice chcínu hlady, ale a? všem ukážu kdo je tady pán :D:D:D:D:D

Odesláno

Seppe :

A z toho plyne ( z te me statistiky), ze lidi u nas nemaji mnoho najeto. Udava se, ze 40% ridicu nenajede za rok ani 5.000 km. Pak se nedivme, ze to na silnicich vypada tak, jak to vypada.

Generalzovat, ze je vse ve zkusenostech take neni vsemohouci, je to v ohleduplnosti a predvidavosti.

Jenze zatimco ohleduplnost je veci vychovy a vlastniho mysleni, predvidavost je veci praxe.

Vlastni zkusenost z autoskoly :na prvni lekci pro me nebyl problem jet 110, na posledni jsem nejel pres 80, jak jsem se bal.

Odesláno

Autoškola tě seznámí s autem, vyjezdit se musíš sám. Ale většina lidí jezdí jen to nejnutnější - benzín je drahej (jo to jste věděli, že z litru benzínu jde státu skoro 12kč) každej si nevezme auto a nejede se projet. Největší lekci jsem dostal, když jsem dostal auto, mapu a kámoš mě honil po praze. Ještě dva dny se mi o tom zdálo, od tý doby mi nepřipadá praha tak hrozná jako dřív

Odesláno

Mam podobne zkusenosti s autoskolou: Kdyz jsem delal \"B\" - mel jsem instruktorku (22 let) a jezdil jsem na Diesl Fiat Punto - ZTRATA CASU. Nadruhou stranu \"C\" jsem delal s instruktorem, ktery byl vicemistr CR v autokrosu. \"B, C i T\" jsem delal v PHA - To byla skvela skola zivota, ted si tak trosku delam srandu z lidi co se boji jezdit po Praze :)

Odesláno

To Deeper und Sepp: Čéče já dělal autoškolu v malým městečku se třema křižovatkama a když sem byl nuceney začít jezdit po Práglu byla to absolutní truchlohra. Vykuleney jak wostříž a nechápajíc, kam se všichni cpou. Po čase sem pochopil, že pokaď se nebudu cpát taky, tak se nikam nedostanu a už v tom lítáš....Zapla? pámbu, že je tady zatím aspoň půlka řidičů, který nečuměj jen na to, jak nejrychlec protlouct z místa A na flek B, ale sem tam tě i někdo nechá zařadit do pruhu, pustí tě z vedlejší a dokonce i poděkuje, když ho pustíš ty sám. Bylo by hezký zažít, kdyby se takhle chovali všichni, ale víc bych se bavil, kdyby si na pár dní řekli slušný řidiči a dost! A nechali by jezdit jen pičusy. To bych si sed do parku na lavičku a s chutí bych pozoroval, jak se nikdo, ale vůbec NIKDO! nemůže nikam, ale vůbec NIKAM! dostat. Konečně by ty kreténi pochopili, že chyba není v systému, ale v nich samotneych!

[Editován dne 2/10/03 Hics]

Odesláno

No to já mám tenhle rok najeto po Praglu tak dvacet. Chvílema je to šílená masturbace Podle provozu v ulicích jde celkem v pohodě zjistit kolik je hodin. Skočíte do auta a víte, že je to dvanáct a půl kilometru, ale ještě nevíte kterou ulicí pojedete, podle času máte jenom hrubou představu, pak je to podle toho kde se co ucpává. Celkem legrace, když spolujezdec pronáší věty typu \"Tady sem vživotě nebyl\" . nebo \" Cože kde to sme? \" ( přitom bydlí celej život v Praze ).

Po těch pár letech už sem se naučil řikat i včas \"drž se\".

Je pravda, že provoz v Praze je strašnej, ale můžeme se utěšovat tim, že na Bratislavu to zdaleka nemá. (Co tam jezdí za sbírku trotlů to se hned tak nevidí). Když někdy pojedete přez Blavu, tak nejrychlejší je vždycky pravej pruh, to je dobrý si pamatovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...