Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zdní náprava na 405D -demontáž

Recommended Posts

Odesláno

Čus pežo?áci, potřebuju poradit jak demontovat zadní nápravu? Co je ptřeba odmontovat krom brzdového sistému, ruční brzdy, nádrže. Jsou při demontáži a následné montáži nějaké chytáky? Jsou potřeba nějaké speciální nářadí?

Díky Maxim

Odesláno

Nádrž sundavat nemusíš. Stačí sundat tu tlustou přívodní hadici (samozřejmě ne při plné nádrži :) )

Samotná náprava drží vpředu na dvou šroubech, klíč č.18 (velmi doporučuji dlouhý ořech!), a vzadu na silentblocích na 2x2 šroubech M8 shora, klíč č.13 (očko, nebo malá Gola se tam vejde v pohodě.

Zadní silentbloky bývají upadané, často je třena koupit nové (v Benexu tuším 600 nebo 800,-/kus. Horší je to vpředu, přední silenbloky bývají často zarezlé, a pak je fuška tu nápravu sundat dolů. Já na to mám dvoumetrovou tyč, a většinou je lepší , když to nejde samo dolů, ten silentblok rovnou rozřezat nebo naseknout sekáčem, a zase koupit nový.

Jinak je to v pohodě, jediné mínus je, že je ta náprava těžká jak prase, a blbě se s ní manipuluje...

Odesláno

2Oddie: Taky bych chtěl někdy mít v hlavě takovejch věcí o pegině co ty. Taky je lepší mít auto na dvou heverech, teda když nemáš celej zvedák. Občas se to auto má tendenci naklonit:(

Odesláno

To oddie: Já tu nápravu vezu na repas do STRAKONIC. (p.Lexa) za výměnu jehlových lož. + vyvrtání maznic do ramene. chce 2500,-. Ještě se chci zeptat jestli jde vyměnit nápravu s paknama+brzd. bubnem za nápravu s kotoučema? Bude to vůbec možné a má kotouč nápr. nějaké výhody oproti nápr. s paknama - brzdí to lépe. P.S. asi to bude draší na údržbu, destičky+kotouče. ČUS MAXIM

Odesláno

Deeper: zas toho tolik není, to se může naučit každej.

Camel: ty nápravy jsou stejné. Ale nevím, jak a nakolik se dají míchat dohromady jednotlivé brzdové systémy, jestli třeba pro všechny 4 kotouče není jiný brzd. válec, omezovač atd. Takže do toho bych asi nešel, zvláš? do atm. diesela mi to přijde jako zbytečnost.

Ještě k té demontáži, ty zadní silentbloky jsem popsal trochu blbě. Ten zadní silentblok je samozřejmě zespodu auta, chycený šroubem do podélníku v podlaze. Náprava je k tomu silentbloku přišroubována dvěma šrouby M8, které mají hlavu shora silentbloku - tedy v mezeře mezi podlahou a silentblokem. Eh, lepší je to vidět...

Odesláno

To oddie: Dík za rady. Já to mam přibližně ve voku ale jen mě zajímalo jestli tam neni nějakej chyták se kterým bych si nevěděl rady a nemusel si pak zavolat odtahovku a poslat to do servisu. Dík MAXIM

PROČ NEJDOU VLOŽIT SMAJLÍCI DO TEXTU

Odesláno

To oddie: V příspěvku z 11.4. jsi radil \"voštík\" že repasi náprav dělaj i v PRAZE nějakej p.PATERA. Nemůžeš mi napsat tel. číslo na něj. Nemusel bych to táhnout až do STRAKONIC. Dík MAXIM

Odesláno

Číslo nevím, stránky má tuším www.edda.cz.

S těmi repasemi náprav, už se to tu dostkrát probíralo, ale dost podstatné je, v jakém je ta náprava stavu. Zda bude stačit jen výměna ložisek (málokdy), nebo zda je to vymačkané a vyrezlé, a bude třeba opravovat i nápravnici. Na to se zeptej, než to někam dáš, jestli to dělaj taky...

Odesláno

To by mě taky docela zajímalo, co všecko se chová do těch 5500,- co stojí repase 205 v Příbrami u Kačírka, budu tam muset po novým roce zajet, abych pak nekulil očka :o až na mě vybafne s něčím navíc ( mám na mysli s nějakým megaobnosem )

Odesláno

Kačírek by to za těch 5500 (6500 za 405-ku) měl mít komplet. Už to tu taky jednou někdo vypisoval, co všechno to obnáší.

Nicméně, nedávno mi někdo říkal, že rozebrali po Kačírkovi nápravu, a nebyly tam ty orig. ložiska, ale bronzová futra. Nevíte o tom něco? Mě se to nezdá, ale u Kačírka jsem nikdy nebyl, tak nevím...

Odesláno

Šmarjápanno, to jako kluzný ložisko, né dveře... :D;)

Hele, jestli tam někdo pojedete, nebo budete volat, zeptejte se na to...

Každopádně, dávaj 2 roky záruku, a já mám na svém autě nápravu, kterou dělali před téměř 3 roky (sundal jsem jí z vraku), a je naprosto OK, takže mě to zajímá jen ze zvědavosti.

Odesláno

Já tam budu muset 100 %, ale až budou korunky, už to vrže a šmajdá dost dlouho ... teda pokud v říjnu na STK nebudou kuy a nebudou skrzevá toto prudit ... pak bych musel někde zatnout sekeru a udělat to akúto ... :(

Odesláno

Patera dělá jen ložiska a chce za ně 5500,- vč. DPH dle jejich ceníku.

Nu porovnejte ale myslím si,že Kačírek je sice o tágo dražší ale nápravu udělá celou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...