Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zdní náprava na 405D -demontáž


camel

Recommended Posts

Čus pežo?áci, potřebuju poradit jak demontovat zadní nápravu? Co je ptřeba odmontovat krom brzdového sistému, ruční brzdy, nádrže. Jsou při demontáži a následné montáži nějaké chytáky? Jsou potřeba nějaké speciální nářadí?

Díky Maxim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nádrž sundavat nemusíš. Stačí sundat tu tlustou přívodní hadici (samozřejmě ne při plné nádrži :) )

Samotná náprava drží vpředu na dvou šroubech, klíč č.18 (velmi doporučuji dlouhý ořech!), a vzadu na silentblocích na 2x2 šroubech M8 shora, klíč č.13 (očko, nebo malá Gola se tam vejde v pohodě.

Zadní silentbloky bývají upadané, často je třena koupit nové (v Benexu tuším 600 nebo 800,-/kus. Horší je to vpředu, přední silenbloky bývají často zarezlé, a pak je fuška tu nápravu sundat dolů. Já na to mám dvoumetrovou tyč, a většinou je lepší , když to nejde samo dolů, ten silentblok rovnou rozřezat nebo naseknout sekáčem, a zase koupit nový.

Jinak je to v pohodě, jediné mínus je, že je ta náprava těžká jak prase, a blbě se s ní manipuluje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To oddie: Já tu nápravu vezu na repas do STRAKONIC. (p.Lexa) za výměnu jehlových lož. + vyvrtání maznic do ramene. chce 2500,-. Ještě se chci zeptat jestli jde vyměnit nápravu s paknama+brzd. bubnem za nápravu s kotoučema? Bude to vůbec možné a má kotouč nápr. nějaké výhody oproti nápr. s paknama - brzdí to lépe. P.S. asi to bude draší na údržbu, destičky+kotouče. ČUS MAXIM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Deeper: zas toho tolik není, to se může naučit každej.

Camel: ty nápravy jsou stejné. Ale nevím, jak a nakolik se dají míchat dohromady jednotlivé brzdové systémy, jestli třeba pro všechny 4 kotouče není jiný brzd. válec, omezovač atd. Takže do toho bych asi nešel, zvláš? do atm. diesela mi to přijde jako zbytečnost.

Ještě k té demontáži, ty zadní silentbloky jsem popsal trochu blbě. Ten zadní silentblok je samozřejmě zespodu auta, chycený šroubem do podélníku v podlaze. Náprava je k tomu silentbloku přišroubována dvěma šrouby M8, které mají hlavu shora silentbloku - tedy v mezeře mezi podlahou a silentblokem. Eh, lepší je to vidět...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Číslo nevím, stránky má tuším www.edda.cz.

S těmi repasemi náprav, už se to tu dostkrát probíralo, ale dost podstatné je, v jakém je ta náprava stavu. Zda bude stačit jen výměna ložisek (málokdy), nebo zda je to vymačkané a vyrezlé, a bude třeba opravovat i nápravnici. Na to se zeptej, než to někam dáš, jestli to dělaj taky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by mě taky docela zajímalo, co všecko se chová do těch 5500,- co stojí repase 205 v Příbrami u Kačírka, budu tam muset po novým roce zajet, abych pak nekulil očka :o až na mě vybafne s něčím navíc ( mám na mysli s nějakým megaobnosem )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kačírek by to za těch 5500 (6500 za 405-ku) měl mít komplet. Už to tu taky jednou někdo vypisoval, co všechno to obnáší.

Nicméně, nedávno mi někdo říkal, že rozebrali po Kačírkovi nápravu, a nebyly tam ty orig. ložiska, ale bronzová futra. Nevíte o tom něco? Mě se to nezdá, ale u Kačírka jsem nikdy nebyl, tak nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šmarjápanno, to jako kluzný ložisko, né dveře... :D;)

Hele, jestli tam někdo pojedete, nebo budete volat, zeptejte se na to...

Každopádně, dávaj 2 roky záruku, a já mám na svém autě nápravu, kterou dělali před téměř 3 roky (sundal jsem jí z vraku), a je naprosto OK, takže mě to zajímá jen ze zvědavosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patera dělá jen ložiska a chce za ně 5500,- vč. DPH dle jejich ceníku.

Nu porovnejte ale myslím si,že Kačírek je sice o tágo dražší ale nápravu udělá celou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...