hnusoba Odesláno 11. duben 2007 Odesláno 11. duben 2007 Původně zaslal: Martinsk K tej prekombinovanosti: Olejový filter 1,6 HDi cca 400,- Sk 2,0 HDi cca 130,- Sk Palivový filter 1,6 HDi cca 2000 - 2500,- Sk 2,0 HDi cca 400 - 500,- Sk Ostatné filtre majú porovnateľné ceny. Objem oleja 1,6 HDi 3,8 l 2,0 HDi 4,5 l Z uvedeného vyplýva, že možnože 1,6 HDi nie je lacnejší na prevádzku. Alebo sa mýlim? Zabudol si na fakt, ze 2.0 HDi ma interval udrzby 30 tisic km a 1.6HDi 20 tisic km....Cize dalsia rana pre 1.6 A ked sa mi bude chciet pohladam vam aj presne ceny jednotlivych dielov ktore sa menia pri prehliadke ak by mal niekto zaujem. Citovat
mares Odesláno 11. duben 2007 Odesláno 11. duben 2007 Program údržby: U vozidel s benzinovým motorem každých 30 000 km nebo 2 roky. U vozidel s naftovým motorem s přímým vstřikem každých 20 000 km nebo 2 roky. U vozidel s naftovým motorem s nepřímým vstřikováním každých 15 000 km nebo 2 roky. Citovat
hnusoba Odesláno 12. duben 2007 Odesláno 12. duben 2007 Původně zaslal: mares Program údržby: U vozidel s benzinovým motorem každých 30 000 km nebo 2 roky. U vozidel s naftovým motorem s přímým vstřikem každých 20 000 km nebo 2 roky. U vozidel s naftovým motorem s nepřímým vstřikováním každých 15 000 km nebo 2 roky. To bolo kedysi...Teraz najnovsie vozidla maju tieto intervaly prehliadok: Benzinove motory maju 30 tisicovy interval okrem 107-ky jednolitroveho motora, ten ma interval udrzby 15 tisic. Naftove motory maju takto: 2.2 HDi PUMA a 3.0 SOFIM (Boxer 3) ma 40 tisicovy interval prehliadok. 2.0 HDi, 2,2 HDi a 2.7 HDi ma vo vsetkych novych aut 30 tisicovy interval prehliadok. 1.9D ma 15 tisicovy interval prehliadok. 1.4 HDi ma 30 tisicovy interval prehliadok. A nakoniec 1.6 HDi ma 20 tisicovy interval prehliadok okrem 1.6 HDi v novom Experte ktory ma predlzeny interval prehliadok na 30 tisic km. Takze tak Citovat
LubošK Odesláno 14. duben 2007 Odesláno 14. duben 2007 Včera v noci jsem se vracel po prázdné D2 a D1 od Břeclavi do Prahy. Ztahaný jako pes, reakce zpozdilé, nebezpečí mikrospánku atd. Tak jsem před nájezdem na D2 u Břeclavi vynuloval PP, "pověsil" se za jakýsi náklaďáček (asi tak 3t Iveco nebo tak něco) a poklimbávajíce se se za ním dovlekl až do Prahy. No a když jsem se při zastavení na světlech na barrandovském mostě probral z příjemné letargie, ukazoval PP dosaženou průměrnou rychlost 84 km/h při průmměrné spotřebě 3.3 l/100 km... Citovat
Martinsk Odesláno 14. duben 2007 Odesláno 14. duben 2007 To LubošK: Aj si stúpal na plyn, alebo ťa to Iveco ťahalo. Klobúk dolu, je to pekný výsledok. Citovat
mares Odesláno 14. duben 2007 Odesláno 14. duben 2007 Původně zaslal: LubošK Včera v noci jsem se vracel po prázdné D2 a D1 od Břeclavi do Prahy. Ztahaný jako pes, reakce zpozdilé, nebezpečí mikrospánku atd. Tak jsem před nájezdem na D2 u Břeclavi vynuloval PP, "pověsil" se za jakýsi náklaďáček (asi tak 3t Iveco nebo tak něco) a poklimbávajíce se se za ním dovlekl až do Prahy. No a když jsem se při zastavení na světlech na barrandovském mostě probral z příjemné letargie, ukazoval PP dosaženou průměrnou rychlost 84 km/h při průmměrné spotřebě 3.3 l/100 km... Co je psáno, to je dáno. Perfektní spotřeba. :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk To je hozená rukavice pro ostatní. Citovat
LubošK Odesláno 14. duben 2007 Odesláno 14. duben 2007 ... no a abych se mu při jízdě z příkřejších kopců moc "nelepil na prdel", tak jsem buď dobržďoval na "pětku" motorem (takže ŘJ vypínala přívod paliva a okamžitá spotřeba pak byla 0l/100 km), nebo - pokud se ke mně zrovna zezadu neblížil někdo, kdo jel rychleji - jsem to Iveco s vyřazenou rychlostí "samospádem" občas předjel a poté se jím po zpomalení na cca 80 km/h v údolí a následném zařazení do "pomalého" pruhu v protikopci zase nechal předjet. Takže řidič toho Iveca z toho asi musel být docela tumpachový, ale když jsem jej (ani ostatní řidiče) tím nijak neomezoval, mohl se tomu sice divit - ale důvod nadávat patrně neměl... Citovat
lamancha Odesláno 15. duben 2007 Odesláno 15. duben 2007 Původně zaslal: mares Původně zaslal: LubošK Včera v noci jsem se vracel po prázdné D2 a D1 od Břeclavi do Prahy. Ztahaný jako pes, reakce zpozdilé, nebezpečí mikrospánku atd. Tak jsem před nájezdem na D2 u Břeclavi vynuloval PP, "pověsil" se za jakýsi náklaďáček (asi tak 3t Iveco nebo tak něco) a poklimbávajíce se se za ním dovlekl až do Prahy. No a když jsem se při zastavení na světlech na barrandovském mostě probral z příjemné letargie, ukazoval PP dosaženou průměrnou rychlost 84 km/h při průmměrné spotřebě 3.3 l/100 km... Co je psáno, to je dáno. Perfektní spotřeba. :potlesk:potlesk:potlesk:potlesk To je hozená rukavice pro ostatní. na to že už apríla bylo to je celkem slušné ale jo, to já jen tiše závidím:potlesk Citovat
Leos Odesláno 15. duben 2007 Odesláno 15. duben 2007 Tak jsem dnes zkoušel také jet na spotřebu, na českou naftu: 100km/h 4,5l 130km/h 7l 150km/h 9l vše na šestou rychlost, ale když má auto maximálku 210km/h tak jet stovkou po dálnici je utrpení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.