Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

K tej prekombinovanosti:

Olejový filter

1,6 HDi cca 400,- Sk

2,0 HDi cca 130,- Sk

Palivový filter

1,6 HDi cca 2000 - 2500,- Sk

2,0 HDi cca 400 - 500,- Sk

Ostatné filtre majú porovnateľné ceny.

Objem oleja

1,6 HDi 3,8 l

2,0 HDi 4,5 l

Z uvedeného vyplýva, že možnože 1,6 HDi nie je lacnejší na prevádzku. Alebo sa mýlim? :myslim

Zabudol si na fakt, ze 2.0 HDi ma interval udrzby 30 tisic km a 1.6HDi 20 tisic km....Cize dalsia rana pre 1.6 :D

A ked sa mi bude chciet pohladam vam aj presne ceny jednotlivych dielov ktore sa menia pri prehliadke ak by mal niekto zaujem.

Odesláno

Program údržby:

U vozidel s benzinovým motorem každých 30 000 km nebo 2 roky.

U vozidel s naftovým motorem s přímým vstřikem každých 20 000 km nebo 2 roky.

U vozidel s naftovým motorem s nepřímým vstřikováním každých 15 000 km nebo 2 roky.

Odesláno
Původně zaslal: mares

Program údržby:

U vozidel s benzinovým motorem každých 30 000 km nebo 2 roky.

U vozidel s naftovým motorem s přímým vstřikem každých 20 000 km nebo 2 roky.

U vozidel s naftovým motorem s nepřímým vstřikováním každých 15 000 km nebo 2 roky.

To bolo kedysi...Teraz najnovsie vozidla maju tieto intervaly prehliadok:

Benzinove motory maju 30 tisicovy interval okrem 107-ky jednolitroveho motora, ten ma interval udrzby 15 tisic.

Naftove motory maju takto:

2.2 HDi PUMA a 3.0 SOFIM (Boxer 3) ma 40 tisicovy interval prehliadok.

2.0 HDi, 2,2 HDi a 2.7 HDi ma vo vsetkych novych aut 30 tisicovy interval prehliadok.

1.9D ma 15 tisicovy interval prehliadok.

1.4 HDi ma 30 tisicovy interval prehliadok.

A nakoniec 1.6 HDi ma 20 tisicovy interval prehliadok okrem 1.6 HDi v novom Experte ktory ma predlzeny interval prehliadok na 30 tisic km.

Takze tak ;):roker

Odesláno

Včera v noci jsem se vracel po prázdné D2 a D1 od Břeclavi do Prahy.

Ztahaný jako pes, reakce zpozdilé, nebezpečí mikrospánku atd.

Tak jsem před nájezdem na D2 u Břeclavi vynuloval PP, "pověsil" se za jakýsi náklaďáček (asi tak 3t Iveco nebo tak něco) a poklimbávajíce se se za ním dovlekl až do Prahy.

No a když jsem se při zastavení na světlech na barrandovském mostě probral z příjemné letargie, ukazoval PP dosaženou průměrnou rychlost 84 km/h při průmměrné spotřebě 3.3 l/100 km...

Odesláno
Původně zaslal: LubošK

Tak jsem před nájezdem na D2 u Břeclavi vynuloval PP, "pověsil" se za jakýsi náklaďáček (asi tak 3t Iveco nebo tak něco) a poklimbávajíce se se za ním dovlekl až do Prahy.

No a když jsem se při zastavení na světlech na barrandovském mostě probral z příjemné letargie, ukazoval PP dosaženou průměrnou rychlost 84 km/h při průmměrné spotřebě 3.3 l/100 km...

Co je psáno, to je dáno.

Perfektní spotřeba.

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

To je hozená rukavice pro ostatní.

Odesláno

... no a abych se mu při jízdě z příkřejších kopců moc "nelepil na prdel", tak jsem buď dobržďoval na "pětku" motorem (takže ŘJ vypínala přívod paliva a okamžitá spotřeba pak byla 0l/100 km), nebo - pokud se ke mně zrovna zezadu neblížil někdo, kdo jel rychleji - jsem to Iveco s vyřazenou rychlostí "samospádem" občas předjel a poté se jím po zpomalení na cca 80 km/h v údolí a následném zařazení do "pomalého" pruhu v protikopci zase nechal předjet.

Takže řidič toho Iveca z toho asi musel být docela tumpachový, ale když jsem jej (ani ostatní řidiče) tím nijak neomezoval, mohl se tomu sice divit - ale důvod nadávat patrně neměl...

Odesláno
Původně zaslal: mares

Původně zaslal: LubošK

Co je psáno, to je dáno.

Perfektní spotřeba.

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

To je hozená rukavice pro ostatní.

na to že už apríla bylo to je celkem slušné :D

ale jo, to já jen tiše závidím:potlesk

Odesláno

Tak jsem dnes zkoušel také jet na spotřebu, na českou naftu: 100km/h 4,5l

130km/h 7l

150km/h 9l

vše na šestou rychlost, ale když má auto maximálku 210km/h

tak jet stovkou po dálnici je utrpení.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...