rastikt Posted March 24, 2007 Share Posted March 24, 2007 Nazdar,kto by vedel poradiť ako vymeniť prednu pružinu na 307.Mam ju prasknutu a prišiel som na to asi až po 3 mesiacoch!!!Stále mi v predu niečo buchalo ,tak som to cele prehliadol a šoky.Prosím poraďte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastikt Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 no predstav si ,že ano.Ono to ani necítiš keby to nebuchalo.Bracho mal na oktavke prasknutu v zadu a tiež na to prišiel až po čase. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1 Posted March 24, 2007 Share Posted March 24, 2007 Přesně tak,dá se s tím jezdit.Já to měl také na služebním. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastikt Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 a teda ako to vymeniť ? mate skusenosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted March 24, 2007 Share Posted March 24, 2007 to je na servis,musis mit kvalitni 2 STAHOVAKY NA PRUŽINY ,musi se vyndat tlumič ,pak se stahne pružina aby se to povolilo a vytahlo. pak se stahne nova pružina dase na tlumič ten se zajisti matkou,ta ze zhora,a stahovaky se povoli,tim se pružina roztahne a sednesi do uloženi(ty gumove podlozky),když se to vrati na auto tak to musi jit na geometrii naprav takže se servisu opravdu nevyhneš, když si najdeš nějaky obyč servis tak s cenou za praci a geometrii by ses měl vejit do 1600,- počítam geometrie 800,- (laserova) nekdo ma jeste tu optickou a ta je za 400,vasledek je ale stejny ale trva to dele, a pak pocitam dohromady 2hod prace tzn 2x 400,-, pocitam ze pruzinu si zajistis sam. horší bude pokud zjisti jestli ta pružina při 3mesicnim provozu nepoškodila to gumove uloženi popř cely tlumič,pak ta cena stoupne a to odost pač se vždy měni oba tlumiče.doufam že jsem aspon trochu pomohl a nevěš hlavu ,tohle jsou zatim jen prkotiny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastikt Posted March 25, 2007 Author Share Posted March 25, 2007 Dík,ta pružina je prasknuta dole na tlmiči asi jeden závit.Takže hore by to nemalo byť poškodené.Myslím ,že geometriu asi netreba iba ak by šli kratšie/športové/ pružiny inak nie.Veď s riadením sa nič nebude robiť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 ale až se vynda tlumič tak se rozhodi odklon kola, takže geometrie musi byt. Jinak budeš mit odklon kola třeba takhle /---| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastikt Posted March 25, 2007 Author Share Posted March 25, 2007 no na fabii som menil športove a daval som aj geošku lebo to bolo nižšie a bolo to rozhodené.Tlmič je dole uchytený tak ,že sa náprava nepohne,pretože to príde presne tak ako to bolo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 jenže aby se ti podařilo ho vyndat z auta tak musiš povolit těhlici, tzn , povolis poloosu,sundáš třmen ,povoliš tyčky stabilizatoru ,popř vyklepneš kulovy čep ,možna i rejdovy(svysly v ramenu) tim padem to rozhodiš ,no uvidíš sam,ja jen řikam , že geo se spravně nevyhneš,leda bys měl jo oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omegaalfa Posted March 26, 2007 Share Posted March 26, 2007 ....jen pro pořádek - napřed se musí stáhnout pružina a pak sundat tlumič, pokud se tlumič sundá tak se hne s odklonem kola ( takže je lepší udělat pak tu geometrii) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts