Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ventilátor topení u 306

Recommended Posts

Guest PavelRy
Odesláno

Zdravím všechny,

mám Peugeot 306 Break 1,6 a objevila se závada.Když nastavím kruhový ovladač ventilátoru topení na stupně 1-3, tak nefunguje vůbec. Když ho dám na 4, čili na největší výkon, tak jede. Mohli byste mi,prosím, poradit, kde je závada? Případně zda ji zvládnu jakožto laik a středně zručný kutil:-)opravit sám, nebo je lepší se obrátit na odborníky?A kolik by mohla taková případná oprava v servisu řádově stát??

Díky moc za jakoukoli radu.

Pavel

Odesláno

No něco podobného jsem nedávno řešil, sice ne na peugeotu, ale na xantii, byl tam stejný problém. U ovladače byl upadlý kontakt, takže tam se to vyřešilo přiletováním, ale ještě může být problém v samotném ovladači, může mít přepálené stupně, takže doporučuju vyndat a proměřit a myslím, že budeš vědět na čem jsi. Jinak nemyslím si, že je to závada, se kterou by jsi musel do servisu, teda pokud to bude takhle banální:papa;)

Odesláno

Už se to tu řešilo několikrát je přepálený předřadný odpor (prostě regulace) na větráku, u 306 je myslím pod stěrači před spolujezdcem, něco přepájet a chodí, ale detaily u lidí jako je Ferry či dej hledat. Odkud jsi?

Guest PavelRy
Odesláno

Díky supersonic i rebik za odpovědi. Situace se zatím změnila tak, že ventilátor nejde už ani na 4, takže vůbec :-(.Měl jsem teď spoustu jiných starostí, takže se snad teď dostanu k tomu, že vezmu chytrou knihu \"jak na to\" a pokusím se najít předřadný odpor pod těmi stěrači. Jinak - jsem z Prahy.

Odesláno

Měl jsem podobný problém, postupně mi ventilátor nešel ani na max. nastavení. Zkusil jsem rozebrat ovládání, vyčistil a od té doby jede jako za mlada. Popis opravy: . Snad Ti to pomůže. :super

Odesláno

ahoj,jak rikal Rebik je to urcite predradnym odporem,zkus vyndat pod steracema na miste spolujezdce mrizku a pod ni je dalsi trosku zalepena nejakym silikonem a za ni je desticka s predradnyma odporama .Zkus ji vyndat a premostit bo premerit odpory a uvidis jestli maka;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...