Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky je možné, že sice PP-T40 je sice označení plastu, ale zatím to tak vypadá, že tehle typ plastu měl až ten display pro pal.poč.,takže sice je to označení nesměrodatné, ale jako pomůcka to může pomoct.

Odesláno

Nemáte někdo náhodou možnost sehnat ten kabelový svazek, který vede od dipsleje k BSI a k dalším částem???Na vrakovištích, kde jsem byl mi ho nikdo nechce vyndat :( Nemáte někdo někoho ochotného???

Odesláno
Původně zaslal: Tom4F

Mam 206SW 1.4HDi, 10/2003 :

- packa pripravena, vicko sundavaci

- display s 5 draty

Takze az bude cas sezenu display.

Nevite kolik stoji novy?

Tom

Na novej se raději ani neptej nebo ta cena tě poasdí na prdel :D

Odesláno

dnes jsem náhodou narazil na jedno tema kde se polský server zabývá radiem a je tam obrázek jak je zapojen displej což by říkalo že 5tý kablik se nevede od BSI ale muže být od radia - obrázek

pelcdmul.gif

celej článek jeZDE

Odesláno
Původně zaslal: carbik

zase jedna jeste probihajici aukce na display typ B

http://cgi.ebay.com/PEUGEOT-206-LARGE-SCREEN-CENTER-DISPLAY-UNIT_W0QQitemZ200161539782QQihZ010QQcategoryZ10406QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

[upravil dne 15.10.2007 carbik]

Myslím, že je to každýho věc kde si displej sežene proto bych tento threat nezasíral zbytečnostmi tohoto formátu :D

Kdo chce displej věnuje maximální usilí tomu aby ho sehnal ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

V čem je chyba?

Mam 206 1.4HDi, 5/2005 :

- packa pripravena, vicko sundavaci, dodělaná tyčka na kontakt

- kabely displaye s 5 draty

- namontován dislay typ B (z 307 z r.2002, měla funkční PP)

- aktivace PP v BSI provedena v AUTOSPOL Praha

Výsledek:

Display ukazuje vše včetně teploty a radia, ale nelze prepnout datum na údaje z PP. Stejně se ale choval už před aktivací PP.

Rozdělal jsem i celý otočný vršek páčky stěračů (ovládá zadní stěrač a ostřik.)jestli je tam kontakt - byl. Zkusil jsem propojit přímo a zase nic.

Buď udělal AUTOSPOL aktivaci PP a dislaye špatně, nebo vadí display z P307 a nebo chybí drát k přepínání PP do páčky stěračů. Přívody k páčce stěračů jsem nekontroloval. Nechce se mi sundávat volant, airbag...prostě hrabat se v COMu. Můžu zkontrolovat všechny přívody do COMu nebo vstupy a výstupy z BSI.

Nevzpomenete si někdo co přesně nastane (stav displaye) při přepnutí na PP v případě, že není provedena jeho aktivace v BSI?

Objeví se údaje (těch asi 5 možností) PP bez hodnot(asi jen čárky), ale s jednotkama a ikonkou, a nebo je pořád na displayi jen datum a nic se nepřepíná?(Můj případ!)

Víte někdo jaká je pozice , barva drátu na svorkovnici COMu co přepíná PP a vede do páčky stěračů.

Díky moc za jakoukoliv odpověď, chápu že téma je už nezajímavé. Všichni kdo chtěli PP ho už mají a ostatní tyto řádky už vůbec nečtou.

Odesláno

Tak s tím, že to je neaktuální nesouhlasím, každým dnem čekám zásilku s palubákem a čeká mě tahání 5-tého kabelu a montáž displeje + potřeby s tím spojený...Takže jestli sis nechával dělat tu diagnostiku u Autospolu a nejde to, tak asi zkusím FEDERAL CARS...Ale to je otázka někdy tak příštího týdne, o průběžném stavu budu informovat ( v koutku duši si přeju aby to fungovalo hned, ale moc s tím nepočítám)

Odesláno
Původně zaslal: Tommy002

Tak s tím, že to je neaktuální nesouhlasím, každým dnem čekám zásilku s palubákem a čeká mě tahání 5-tého kabelu a montáž displeje + potřeby s tím spojený...Takže jestli sis nechával dělat tu diagnostiku u Autospolu a nejde to, tak asi zkusím FEDERAL CARS...Ale to je otázka někdy tak příštího týdne, o průběžném stavu budu informovat ( v koutku duši si přeju aby to fungovalo hned, ale moc s tím nepočítám)

doporučuji www.autodea.cz je to neautorizak .

Odesláno

Moje zkušenost se zprovozněním palubního počítače (kopie mého příspěvku z fora TuningClub206):

Existují P206 s multiplexem a COMem(např. moje P206 1.4HDI r.v.:5/2005 Paříž (Poissy)), kde nestačí vyměnit displej za typ B (a ev. provést aktivaci PP v BSI) a upravit pravou páčku stěračů na přepínání PP.

Páčka sice obsahuje tento přepínací kontakt, ale ten není asi někde v COMu dále zapojen. Frantíci se asi poučili a schválně zamezili jednoduchému zprovoznění PP. Snad někdy sundám volant, airbag a rozeberu COM a dodělám spínání PP.

Bohužel nemám el. schema. Předpokládám, že PP "sídlí" v čipu v BSI a signál o jeho přepnutí jde z páčky stěračů do COMu a dále z COMu do BSI, nebo se pletu?

Takže zatím PP nemám :mad:

[upravil dne Mirek2]

Odesláno
Původně zaslal: Mirek2

Moje zkušenost se zprovozněním palubního počítače (kopie mého příspěvku z fora TuningClub206):

Existují P206 s multiplexem a COMem(např. moje P206 1.4HDI r.v.:5/2005 Paříž (Poissy)), kde nestačí vyměnit displej za typ B (a ev. provést aktivaci PP v BSI) a upravit pravou páčku stěračů na přepínání PP.

Páčka sice obsahuje tento přepínací kontakt, ale ten není asi někde v COMu dále zapojen. Frantíci se asi poučili a schválně zamezili jednoduchému zprovoznění PP. Snad někdy sundám volant, airbag a rozeberu COM a dodělám spínání PP.

Bohužel nemám el. schema. Předpokládám, že PP "sídlí" v čipu v BSI a signál o jeho přepnutí jde z páčky stěračů do COMu a dále z COMu do BSI, nebo se pletu?

Takže zatím PP nemám :mad:

[upravil dne Mirek2]

Už jednou jsem ti psal na tuning foru jak to funguje je to těžký pochopit a kopírovat to do všech fór kde jsi vznesl svůj dotaz ?

Zkusím tedy ještě jednou naposledy

- ověřit jestli je opravdu pal. PC aktivován (je nahrán poslední soft do BSI ?)

- zkusit i jiný displej (nemáš záruku že na tom co máš to funguje) vada může být právě v něm

- hledat chybející drát u COM je pitomost COM posílá data po sběrnici VAN/CAN takže by ti nefungovalo více věcí. (blinkr, světla, atd) vyloučil bych rozpojení kabelu v COMu já mám ročník 2005 z FR a tam to šlape.

- rozebírat COM to bych viděl až jako krajní a poslední možnost ! natož tak jeho výměnu

- jinak co je mux se můžeš dočíst zde aby jsi pochopil jak to funguje http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplexer a nebo zde co je sběrnice vozu http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_bus či http://en.wikipedia.org/wiki/Controller_Area_Network

[upravil dne 31.10.2007 KoNG]

Odesláno

KoNG: doporučoval bych ubrat emocí. Bez schemat se oba můžeme jen domýšlet.

Myslím, že nemáš pravdu:

signal "Input: On board ECU scroll request"

se neposílá do BSI VAN protokolem, ale vlastním drátem!

Viz Xsara_BSI_manual str. 30 a 32http://www.citroeny.cz/servis/data/xsara/Xsara_BSI_manual.pdf

Hnědý 12-pinový konektor.

Pokusím se najít podobný konektor na BSI u P206 a přepínat PP přímo tam.

[upravil dne Mirek2]

[upravil dne Mirek2]

[upravil dne Mirek2]

Odesláno
Původně zaslal: Mirek2

KoNG: doporučoval bych ubrat emocí. Bez schemat se oba můžeme jen domýšlet.

Myslím, že nemáš pravdu:

signal "Input: On board ECU scroll request"

se neposílá do BSI VAN protokolem, ale vlastním drátem!

Viz Xsara_BSI_manual str. 21(někde zde byl odkaz).

Hnědý 12-pinový konektor.

Pokusím se najít podobný konektor na BSI u P206 a přepínat PP přímo tam.

[upravil dne Mirek2]

[upravil dne Mirek2]

Dále nemám co komentovat pokud si myslíš, že sólo drátem tak si hledej sólo drát - já ti moje doporučení napsal HOW

Co se týče COMu něco jsem řešil zde respektive tam máš fotky třeba najdeš co hledáš

PS: do mého COMU vede taky 5drátu a funguje :) jinak 12pinový konektor jsem u COMu nikde nenašel

[upravil dne 31.10.2007 KoNG]

Odesláno

- original jednoradkovy diplay

- display s 5 draty

Kdyz pomoci paratka spinam kontakt na pacce, zobrazi se mi misto hodin aktualni venkovni teplota - takze ten kontakt funguje.

Je vetsi display podminkou pro zobrazeni novych hodnot PC?

V Peugeotu mi rekli cenu 8000,-Kc za dodelani,.....

Odesláno
Původně zaslal: Tom4F

- original jednoradkovy diplay

- display s 5 draty

Kdyz pomoci paratka spinam kontakt na pacce, zobrazi se mi misto hodin aktualni venkovni teplota - takze ten kontakt funguje.

Je vetsi display podminkou pro zobrazeni novych hodnot PC?

V Peugeotu mi rekli cenu 8000,-Kc za dodelani,.....

Co takhle si pročíst tento příspěvěk než tu plácnout takovej primitivní dotaz na který se tu mele odpověď většinou dokola ?

Ano dipslej se musí vyměnit !

[upravil dne 3.11.2007 KoNG]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...