Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neníte někdo co je jiného v motoru 2.0HDI který ná 66kW a motorem který má tentýž obsah akorát výkon 80kW?Není tam třeba jen jiná hlava?Protože bych do svého Peugeota 206 chtěl dát ten silnější a kdyby to byla jen třeba ta hlava tak by to bylo jednoduší než tam dávat celý jiný motor

Odesláno

Má 80kW turbo určitě naklánění lopatek :myslim? Když jsem se pídil po tom, proč při větším záběru motoru turbo slyším a při normálním provozu ne, tak mne hned napadlo, že se lopatky nakloní a turbo se víc roztočí, ale v servisu mi řekli, že tam žádné naklánění není, tak nevím (možná mi špatně rozuměli, podobně jak v jednom vlékně bylo servisem řečeno, že 66kW HDI turbo nemá:D).

Odesláno

Taky si nemyslim že má 80kW verze natáčecí lopatky v turbu, ma jen vetsi mezichladic co ja vim a jinaci turbo. Jinak zmena motoru kvuli zmene vykonu z 66 na 80kW, to se mi zda trosku zbytecny, tedy aspon kdyz to jde uplne jednoduse chipem, neboli preprogramovanim jednotky. Ja si to tak nechal udelat a mam tam tech 80kW i s prvnim HDickem, tak byt tebou radsi bych zapremejslel... :myslim

Odesláno
Původně zaslal: powertiger

no jo ele kdyby tam byl ten 80kW nebo upravenej ten 66kW na 80kW tak s chipem by měl tenhle motor 138 koní a to je určitě zajímavější než ,,jen´´ těch 110 koní

da se i vic nez 138... kdyz si prolezes forum, tak se o tom doctes vic, da se i 210 koniku, ale nikdo nevi, jak dlouho ten motor vydrzi.. :D

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Původně zaslal: powertiger

no jo ele kdyby tam byl ten 80kW nebo upravenej ten 66kW na 80kW tak s chipem by měl tenhle motor 138 koní a to je určitě zajímavější než ,,jen´´ těch 110 koní

da se i vic nez 138... kdyz si prolezes forum, tak se o tom doctes vic, da se i 210 koniku, ale nikdo nevi, jak dlouho ten motor vydrzi.. :D

No já bych to tak nedramatizoval.

Rozdíly mezi DW10TD/RHY (RHY2) a DW10ATED:

Silnější verze má navíc.

Jiné turbormychadlo s variabilní geometrií lopatek. (což neznamená, že se někde něco natáčí, ale že se mění průměr kanálku)

IC stlačeného vzduchu. Tedy i jiné vedení od Turbodmychadla do hlavy. (Jiné koleno na sání u hlavy motoru)

Snímač tlaku za turbodmychadlem (slabá verze má vyvedené dáty , ale není osazeno a zapojeno v ECU... spoustal lidí kouká na ty dráty a přemýšlí, kam asi vedou)

Jinou hlavní řemenici na servisáku, s jinak provedeným tlumičem torzních kmitů.

Jinou spojku s dvouhmotnostním setrvačníkem.

A to je vše přátelé.. tádydádydá.

Akorát údaje jako 130 koní a 210 koní jsou poněkud přehnané, protože u slabé verze se při cca 120PS začně přehřívat sání takovým způsobem, že výkon těch 130 je tam akorát chvilku. Navíc se nezmění průběh, který se v nízkých otáčkách dohání fází vstřikování a dávkou paliva. Turbo zatáhne stále až nahoře, jen se to lépe sebere do´jeho účinných otáček. U silné vezre zase v cca 180PS začíná klouzat spojka a ta je poněkud drahá.

Navíc u obou aut jdou do kytek poloosy a přiznejme si to u silnější verze je to takový rozdíl, že i brzdy si začínají stěžovat.

66kW verze pak má problém s přehříváním turba, tak, že je choulostivá na použitý olej a způsob jízdy.

Doufám, že sem na nic nezapoměl.:D

Odesláno
Původně zaslal: vector

No já bych to tak nedramatizoval.

Rozdíly mezi DW10TD/RHY (RHY2) a DW10ATED:

Silnější verze má navíc.

Jiné turbormychadlo s variabilní geometrií lopatek. (což neznamená, že se někde něco natáčí, ale že se mění průměr kanálku)

IC stlačeného vzduchu. Tedy i jiné vedení od Turbodmychadla do hlavy. (Jiné koleno na sání u hlavy motoru)

Snímač tlaku za turbodmychadlem (slabá verze má vyvedené dáty , ale není osazeno a zapojeno v ECU... spoustal lidí kouká na ty dráty a přemýšlí, kam asi vedou)

Jinou hlavní řemenici na servisáku, s jinak provedeným tlumičem torzních kmitů.

Jinou spojku s dvouhmotnostním setrvačníkem.

A to je vše přátelé.. tádydádydá.

Akorát údaje jako 130 koní a 210 koní jsou poněkud přehnané, protože u slabé verze se při cca 120PS začně přehřívat sání takovým způsobem, že výkon těch 130 je tam akorát chvilku. Navíc se nezmění průběh, který se v nízkých otáčkách dohání fází vstřikování a dávkou paliva. Turbo zatáhne stále až nahoře, jen se to lépe sebere do´jeho účinných otáček. U silné vezre zase v cca 180PS začíná klouzat spojka a ta je poněkud drahá.

Navíc u obou aut jdou do kytek poloosy a přiznejme si to u silnější verze je to takový rozdíl, že i brzdy si začínají stěžovat.

66kW verze pak má problém s přehříváním turba, tak, že je choulostivá na použitý olej a způsob jízdy.

Doufám, že sem na nic nezapoměl.:D

\"Jiné turbormychadlo s variabilní geometrií lopatek. \" - to jsem mel presne na mysli, akorat jsem spatne pochopil co to znamena :mad:

A tech 130 a 210 jsem myslel u te silnejsi verze (81kw). Samozdrejme tech 210 je extrem na kratkou chvili, ale prej to de - nekdo to tu psal..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...