Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte.Pomozte, poradte mi prosim. Mam 405 MI 16 v zime alebo v horucom lete sa mi rucicka na budiku teploty motora nepohne skoro vobec ani o milimeter pri jazde, ale ked auto zastavim a postoji asi 5min tak teplota stupne na cca 70 C° a zapne sa ventylator. tak neviem je OK alebo nie. mam spotrebu ako tank 12l:o tak skusam co sa daa dik za kazdu radu.

Odesláno
Původně zaslal: matos

Ahojte.Pomozte, poradte mi prosim. Mam 405 MI 16 v zime alebo v horucom lete sa mi rucicka na budiku teploty motora nepohne skoro vobec ani o milimeter pri jazde, ale ked auto zastavim a postoji asi 5min tak teplota stupne na cca 70 C° a zapne sa ventylator. tak neviem je OK alebo nie. mam spotrebu ako tank 12l:o tak skusam co sa daa dik za kazdu radu.

neviem isto ale asi máš v prdeli ukazovateľ alebo snímač teploty pri motore. Ak ti už zapne ventilátor to znamená že máš prehriaty motor, či nie?

Odesláno

Nejjednodušší je ten termostat vyndat a vyzkoušet ho v kastrolu s vodou a teploměrem. Potom uvidíš, co je špatně. Vzhledem k tomu, že ti budík ukazuje málo (a asi i špatně, když při jeho 70°C spustí větrák) a máš vyšší spotřebu, řekl bych, že termostat je furt otevřenej a proto to víc žere (jede jakoby na sytič dlouhou dobu).

Odesláno

I když je termostat stále otevřený, je to špatně. Motor pracuje pod svou normální teplotou a poškozuje se, takže termostat vyměň, pokud při ohřívání v kastrólu zjistíš, že je na prd.

Čidlo teploty motoru - spoj to tam s kostrou a pokud ručka vylítne nahoru, je jasné, že čidlo je v háji. Takže taky vyměnit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...