106diesel Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 zdravím.. když nastartuju studený motor,začne se tak po 10 sekundách ozývat takové šumivé pískání..po ohřátí vše přestane..klínový řemen je ale OK a rozvodový je po nedávné výměně včetně kladek..nemůže to být nekteré čerpadlo? Díky.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Šumivé pískání? Co vodní pumpa - kolik má za sebou? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
106diesel Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 ma to najeto 280 000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Původně zaslal: 106diesel ma to najeto 280 000 Tak dobře, zeptám se jinak: kolik km má to auto najeto od poslední výměny rozvodů? Jestli to nevíš (třeba jsi ho nedávno koupil), tak bych se ani nerozmýšlel a nechal ty rozvody vyměnit. Komplet, tj. kladky, řemen, pumpa. Mohlo by se ti stát, že jedna z těch věcí odejde a vezme s sebou i něco dalšího (a GO motoru je záležitost drahá). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
106diesel Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 rozvody jsem nechal dělat tak před 30 000km...je tam novej řemen a obě kladky.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Takže pumpa zůstala stará? V tom případě bych řekl, že máme příčinu. Vyměnit - stejně za chvíli začne týct. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
106diesel Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 Ok necham si to udělat.. na kolipak ta pumpa přijde? Poslední dobou sem do toho totiž vrazil dost peněz,komplet spojka,brzdy a tak.. :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Původně zaslal: 106diesel Ok necham si to udělat.. na kolipak ta pumpa přijde? Poslední dobou sem do toho totiž vrazil dost peněz,komplet spojka,brzdy a tak.. :-( Pumpa cca 1500Kč, ale je na tom (prý) dost práce, takže to asi zadarmo nebude. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trsek Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Mám tak relativně nedávno po cýměně rozvodů. Ptal jsem na pumpu v peugeotu a rada zněla my ji neměníme doku nesákne, ale může mě to potkat i krátce po výměně- nemáš jen někde uvolněný kryt rozvodů?? jeden šroub jsem žpatně utáhl a upadl a pak jsem slyšel divné šelesty. Po doatžení a dopnění chybějícího je vše v pořádku. Do výměny mi podobné zvuky za studena dělala napínací kladka \"klíńáku\", tak jsem ji měnil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts