CNA Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 2.0 zcela urcite staci na bezne pohodove denni jezdeni, ale vic necekej. Chybi rezerva vykonu, auto samo je dost tezke. 2.2HDI je ekonomickou variantou, ma slusny vykon (na 2.2 objem vsak nicmoc) dve vyvazovaci hridele takze na diesel kultivovany chod, 16 ventilu a tezi ze slusneho krouticiho momentu. Turbo je vsak velke a rozumne fouka az kolem 2200 otacek. Spotreba do 8 litru, nejaka rezerva vykonu tam je. Nekdy pusobi divne zvuk dieslu u takoveho auta. 3.0V6 ma uz z principu krasny zvuk. Starsi verze ma nizsi vykon, ale je jednoduzsi za to ma vyssi spotrebu nez novejsi verze. Vetsi vykon V6 je vsak vykoupen i vyssi hmotnosti pusobici na predni napravu. Kupatko s V6 je sladenim krasy a pekneho zvuku motoru, nicmene zvuk pro mne nebyl duvodem pro akceptovni vyssich provoznich nakladu (spotreba) a k vykonu V6 jsem se uz vyjadril. Martin Citovat
sharpers Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 naftu do takoveho auta nechcu, ta patři do náklaďáku nebo dodávek coupečko se mi strašně libi, ceny dílů mě až tak neštvou protože to na většinu novějších aut vychází zhruba stejně...spotřebu u takoveho motoru taky beru, ale já sem třeba pro lpg protože auto jezdí pořád stejně ale o dost levněji , a ne že bych chtěl ušetřit ale spiše ty penize strčím jinam , třeba do uprav, než do něčeho co za pár minut vyletí výfukem ven . Citovat
Sion Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Me dnesni nafty uz neprijdou takovy hro hro jako driv naopak kdyz vidim LPG tak se vyavi stodvacitka nebo žigul... chapu ze spotřeba V6 je dost velka a LPGčkem se snizi naklady. ale co je to za sportak kdyz je z vyfuku citit plyn . Ale jak uz tu psal Y2K - každy rád něco jíneho. Ja si zrovna vyhlidl jednu naftu v Bratislave Citovat
jozefsv Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 pre tich co hovoria o jednoduchosti stareho 3,0 v6.zabudate na to ze cievky nema samostatne,tzn u novsieho je to menej penazi na vymenu,za dalsie tie cievky na novom tak neodchadzaju.dost podstatne je aj to ze pri vymene rozvodov zohnat napinaciu kladku na starsi motor je problem ako sa to tu minule riesilo. nehovoriach o tom ze novsi model ma v interieri par zmien k lepsiemu [upravil dne 18.3.10 jozefsv] Citovat
CNA Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Auto jezdi porad stejne pouze s nejnovejsi a zaroven nejdrazsi verzi vstrikovani LPG (spotreba, vykon). Je treba si uvedomit, ze nacpes do stareho auta skoro 50% jeho ceny a do podzemnich garazi se uz nepodivas (v CZ a pokud neporusis zakaz). Citovat
@re Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Původně zaslal: jozefsv pre tich co hovoria o jednoduchosti stareho 3,0 v6.zabudate na to ze cievky nema samostatne,tzn u novsieho je to menej penazi na vymenu,za dalsie tie cievky na novom tak neodchadzaju.dost podstatne je aj to ze pri vymene rozvodov zohnat napinaciu kladku na starsi motor je problem ako sa to tu minule riesilo. nehovoriach o tom ze novsi model ma v interieri par zmien k lepsiemu [upravil dne 18.3.10 jozefsv] ad. cívky: 4.000Kč / 100tis.km zas není pohroma, btw. kolik stojí jedna cívka na nový typ? Interiér má hezčí, to je pravda. Rozvody? sehnat se určitě dá, v tom bych problém neviděl... Citovat
sharpers Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 třeba na v6ku stojí sekvence lpg 35tis, to fakt není polovina zachovalého coupečka Citovat
CNA Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 pokud je to vcetne velke toroidni nadrze a ukazatele mnozstvi paliva tak mas samozrejme pravdu. Jeste tam jsou pravidelne kontroly. Citovat
sharpers Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 j ale myslim ze i s tema kontrolama je to levnejsi nez normal ze ale je pravda ze jeste budu uvazovat... nejak me spise prepadla myslenka ze bude stacit dvojlitr , tam bych hodil lpg at to jezdi levnejsi a zapracovat na vzhledu....nemyslim tuning ale opravit jakoukoliv malinkou chybicku a privest to k suprovemu stavu Citovat
Chepp Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 @re: tak na novym modelu je civek sest, pro kazdy valec zvlast... ted sem mnenil vim.. nova civka vyjde na 1100-1300,- jak kde... kdyz mam slevu tak 900,- se da zvladnout.. .a je to pakarna... Jak bych to rekl jenom k tomu 140 vs 152kw.. rekl bych to slovi kohosiho co je dokonale se spatne zlepsuje, ale dokazaly to... Jinak se priznam.. taky sem chvilku o lpg premyslel.. ale zatim sem to zavrhnul.. i kdyz zere mno.. zere... teda je fakt ze ja aktualne jezdim 12-15.. jo i deset kdyz delsi trasy.. ale jenom takovy to popocuravani do mesta a z5... Citovat
sharpers Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 spíše zvolím ten dvoulitr, myslím že výkon tam nějaky bude, a myslim že stejně bych ten třílitr nevyužil....a platit větši pojistku, spotřebu, dražší díly apod jenom aby to mělo lepší zvuk a lepší pocit z toho co mám pod kapotou to mi zato moc nestojí co se týče těch dvoulitrů ...četl sem že nejlepší je 2.2 benzín , je to pravda ? Citovat
jozefsv Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Původně zaslal: @re Původně zaslal: jozefsv pre tich co hovoria o jednoduchosti stareho 3,0 v6.zabudate na to ze cievky nema samostatne,tzn u novsieho je to menej penazi na vymenu,za dalsie tie cievky na novom tak neodchadzaju.dost podstatne je aj to ze pri vymene rozvodov zohnat napinaciu kladku na starsi motor je problem ako sa to tu minule riesilo. nehovoriach o tom ze novsi model ma v interieri par zmien k lepsiemu [upravil dne 18.3.10 jozefsv] ad. cívky: 4.000Kč / 100tis.km zas není pohroma, btw. kolik stojí jedna cívka na nový typ? Interiér má hezčí, to je pravda. Rozvody? sehnat se určitě dá, v tom bych problém neviděl... minule tu riesil kukikuk ze nevie zohnat napinaciu kladku taku aka tam ma byt,nepasovala s vodnou pumpou.vraj sa ta povodna uz nevyraba.nakoniec vraj kvoly tomu kupil druhy motor. cievka v peugeote stoji 50 euro.ja som zohnal valeo za 30 Citovat
Guest dreamtalks Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Původně zaslal: sharpers spíše zvolím ten dvoulitr, myslím že výkon tam nějaky bude, a myslim že stejně bych ten třílitr nevyužil....a platit větši pojistku, spotřebu, dražší díly apod jenom aby to mělo lepší zvuk a lepší pocit z toho co mám pod kapotou to mi zato moc nestojí co se týče těch dvoulitrů ...četl sem že nejlepší je 2.2 benzín , je to pravda ? Nechci ti do tho kecat, ale nebude lepsi si projet oba dva motory a pak se rozhodnout. Vis ono na papirech kw/nm ti moc poradne nerekne jak auto bude ochotny pro tve potreby. Citovat
Y2K Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 Tak tak...treba skusit a co bude vyhovovat. Okrem vykonu ale a objemu si treba uvedomit ze ten 3,0 (iba ten ak sa bavime o 2,0 a 3,0) ma brzdy Brembo. Plus iny podvozok a podobne. A to uz nehovorim o vybave. V tzv fullke (ach ako ja toto prirovnanie neznasam ) najdes skor 3,0, 2,0 bude v nejakej slusne vybave asi doost malo Citovat
sharpers Odesláno 18. březen 2010 Odesláno 18. březen 2010 tak určitě bych si před koupí chtěl vyzkoušet oba motory to je jasny. Ano, koukal sem hodně na netu a u 2.0 je to s vybavou horší, 3.0 sem viděl ve většina snad v plne i s kuži....Vim že maji jine např ty brzdy, podvozek, ale zase musim trochu přihližet i na penize. Pokud by mezi těmi dvěma variantami nebyl velky rozdil tak jasně že spíše V6, ale prostě pokud tam je citelný rozdíl, což když sem koukal na díly tak je , tak prostě budu muset uvažovat jeslti bych tu V6 vůbec využil, ať prostě neplatím za díly a pojistku 2x víc jen zato že má motor lepší zvuk Citovat
rootsky Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 Mám starší 3,0 a šel bych do ní zase, když si chce člověk na autě něco udělat sám, nebo porůznu servisovat, tak je to jasná volba. Ta zapalovací lišta není nic moc, ale dá se, každé auto má něco a při součtu toho má novější 3,0 tak nějak pořád víc (multiplex, katalyzátory)...Co se faceliftů týče, tak výplně \"žábry\" a nový P nárazník byly až ke konci výroby, jinak je to v inter až na velký display a přeházená tlačítka a opravdu drobné detaily jedno a to samé - nehledě na to že se spoustě lidí ten starší líbí víc (mě ne pár věcí překopávám, originály samo nechávám) Pěkná výbava se dá sehnat u všech verzí, samo nejlepší z tohoto pohledu jsou ty nejvýkonější, prože mají kožená Recara a Bremba brzdiče - všechno se to dá opět s ohledem na stupeň výbavy jednoduše předělat (jenom je to o nějakých těch penězích a shánění). Jinak 3,0 bych na normální ježdění osobně neuživil, kvůli spotřebě (servis mi přijde dost v pohodě, zvlášť s přispěním zdejších členů a zde prodávaných dílů => čímž všem děkuji), ale to je samo individuální, sám provozuji pro radost víc vozidel a když se to sečte tak dávám v sezoně všechny peníze jenom do benzínu (ještě že je tady na horách sezona krátká)... Citovat
Y2K Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 Ak myslis tie \"ziabre\" v tapaciru na dverach tak to bolo hned po face v 2000, ja take mam Ku koncu vyroby uz bol len ten naraznik iny, palubka strieborna a obsity volant do farby koze.. A ako som tu uz vela krat spominal, poistka nebyva problem, osobne mam mensiu ako na fabiu 1,2 Citovat
sharpers Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 Základní pojistka se dá sehnat v poho, jenže já bych radši i havarjini, hned to vyjde draž, ale u mě je spíše problem že určitě budu muset pojistit proti vykradeni, ukradeni , vandalum, protože nemam garaž a auto bude stat na parkovišti.....sice je monitorovane měšťákama, a nepamatuju že by se tu někdy něco řešilo, ale i na mojí blbé Felině mi tu čmajzli znaky Škoda Citovat
Y2K Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 Aha...tak to ano, to sorac...havarijna bude palka. Aj ked osobne si myslim ze na auto starsie ako 5 rokov sa neoplati. Ale kazdy ako chce... Citovat
sharpers Odesláno 19. březen 2010 Odesláno 19. březen 2010 tak zakladni povine co sem koukal mě vyhcazelo na 7tis, což je celkem v klidu když ted platim na feldu 4tis spíše to havarijni no....u te feldy neřešit bo stejdu do přikopy , naraznik koupim za kilo na vrakaču a pohodička ale u takoveho auta bych přecejenom to havarijni asi chtěl jen takovy dotaz jeslti se mužu zeptat, ty třeba na toho žluťase havarijko nemáš ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.