Přejít na obsah

Sion

Uživatel
  • Počet příspěvků

    139
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1996

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Dobruška
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Sion's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. Sion

    Brzdy - jaké kotouče a destičky

    Ahoj, časy se mění a kvalita obzvlášť. Jsou nějaké změny v kotoučích a deskách za ty dva roky co vzniklo tohle vlákno? Čeká mě výměna na P406 coupe 2.2i. Zakoukal jsem se do děrovaných Zimmermannu, dobré recenze nejen tady u vás. Doporučili by jste mi k nim i nějaký lepší destičky? Díky, Dave
  2. Sion

    Úchyt tapecu 406 coupé

    Za zrcátko jsem se bál zabrat. ani mě nenapadlo to zkoušet. až včera v jiném příspěvku jsem to zjistil. tím se práce ulehči, ale i tak tapec z auta nejde vyndat. není kudy dokud tam bude čelní/zadní okno A tapec jsem přilepený neměl. drží jen za gumy kolem oken, madla, stínítka atd.
  3. Sion

    Úchyt tapecu 406 coupé

    Ahoj, přeně stejný problém se mi stal v létě. Pravděpodobně po tom, co jsem se snažil mezi strechu a tapec narvat zesilovač pro antenu. ten ohnuty plech je původně nalepeny na tapec a ohnutou částí zasunutý do vystužení střechy. oprava byla slušná pakárna ale zatím mi to drží. Plech si diky starému lepidlu sedl na vytlačené místo kde byl. nové lepidlo jsem použil PATTEX 100% . dírky v plechu jsem vyčistíl od starého lepidla. celé to pokydal. hlavně dost do tech der aby to fixovali a nechal minimálně den bez hnutí. bylo léto takže se to pěkně vytvrdilo. A jak jsem se k tomu dostal? je potřeba uvolnit komplet tapec. Madla, stínítka, střední osvětlení a dokonce i pásy a gumy ve dveřích a zadních oknech. bohužel kvůli zpětnému zrcátku nejde tapec celý sundat takže stále visí na stropě, ale mezerou co vznikne se dá plíšek přilepit. trochu chirurgie ale jde to. při montáži zpět se musí začít práve od zadního okna. přimáčknout tapec ke střeše a zasunout k oknu aby plech zajel do toho vyztužení ve střeše. pak použít všechny ruce a hlavu aby se tapec nehl z místa a zafixovat ho aspon zadními držáky. co byl problem po uspěšnem přidělání bylo to, že gumy ve dveřích už nesedli jako originalní usazení a zlobilo dovírání oken, bud narazily a sjeli dolu a nebo nezajeli do žlábku a ohýbali gumu. chce to si s tím pohrat. u lvýcg dveří mam gumu nedosazenou aby se vnější část nestáhla a okno zajelo jak má.
  4. Postupoval jsem přesně jak píšeš. Teda první byl šampon od Megu. Myslel jsem si že první stupeň DEEP CLEAN bude podobný jako šampón a ono je to jak leštění. Leštění s carnaubem se mi líbí, do teď jsem používal turtle wax s carnaubem a je to snadná práce s pěkným výsledkem.
  5. Na výdrž vubec nemam odhad, co jsem to naleštil tak to 3 dny jezdilo v desti a hladky je to porad. vezmu to jen lehce vodou a hadrem dolestim do sucha a doufam ze to bude jako po vylesteni.
  6. Takhle se mi dařilo s doporučovanou sadou od Meguiar´s, asi desetihodinová ruční práce rozdělená do tří dnů. Je to těžká dřina, ale když ji miluješ ... Plná velikost
  7. Ja vam dekuju za poznatky.. objednavam sadu od meguiars
  8. Čaute Chlapi, nechci zakladat nove tema tak oživím tohle... blíží se nová sezona (taky narozeniny) tak uz par hodin koukam po netu a hledam jakou kosmetiku bych letos dal na auto... leštím ručne, stroje na to nemám. černá metaliza. zacinal jsem želvou, pak nekde našel že je dobry autoglym, a nakonec se mi asi nejvic libi sada od Meguiars kterou jsem na eBay stale našel v prodeji ... ty co ji maji.. je to dobra koupě/výběr?
  9. Taky bych měl rád ve svým coupe radio s CD, ale když čtu, že to neni sranda sehnat radio aby bylo to pravé tak se asi spokojim s těma 6ti kotoučkama v kufru
  10. Sion

    Peugeot 406 coupé

    Original textilni i s koženym lemem tam mam . ale bohužel letos uz jsem musel vytahnout auto na zimu do snehu a shanim gumove koberce. Pokud jsou stejne na celou 406 řadu tak mrknu na netu a zkusim toho Bosse jestli neco nema.
  11. Sion

    Peugeot 406 coupé

    Zdravím, mám dotaz ohledně gumových koberců do coupe. Máte nějaký typ na dobré a přesné gumy? jsou stejne pro sedana jako pro coupe? jde mi hlavně o přední aby dobře seděli.
  12. Sion

    Peugeot 406 coupé

    Zdravím, píšu en ze zvědavosti. Při mé cestě na dovolenou na Slovensko jsem potkal 3 kupátka.najdou se tu majitelé? 1. Brno - nějaka ulice mezi BVV a výjezdem na Hodonín - šedé coupe - 4.srpna 2. Kaplna SK (pod Trnavou) - červené coupe s duplexem a 4x koncovkou - 13. srpen 3. Letovice (myslim) nekde uprostřed - vínové coupe - 13.srpen tak co, potkal jsem nějakého člena?? PS: asi bychjich potkal vic kdybych vedel ze v piestanoch je sraz. jel jsem pres ne o vikendu a jen vim ze tam byl festak Grape...
  13. Sion

    407 SW "Modrý Ďábel"

    Pěknej ulovek ... nám google vyfotil jen psa.. auto jsem měl bohužel schovaný
  14. Sion

    Blackie - denní svícení

    Zdravím, po delší době bych mohl aktualizovat stav mojí Blackie. Nedávno mi na tachaku skočilo 100 000 km, tak přišla na řadu „generálka“ motoru. Od koupě auta uběhly dva roky a 12 000 km… STKčkem prošlo auto bez jedinné závady, ale pro klid duše (někde už i z nutnosti) bylo potřeba vyměnit pár věcí. Tak jsem to vzal z gruntu: 1. Komplet rozvody 2. Vodní pumpa 3. Plochý řemen 4. Vzduchový filtr 5. Kabinový filtr (stejný pro Peugeot 406 a Porsche Boxter, 911, Cayman ) 6. Olejový filtr + Olej 7. PRO-LONG OIL 8. Zapalovací svíčky 9. Brzdový desky (Brembo) Rozvody nebyli nic moc, řemen OK, ale kladky vyhrkaný, napínak už byl nadoraz, takže moc nenapínal a šel ztuha, vodní pumpa na tom nebyla o moc lip. U destiček už problikávala kontrolka, ale asi by ještě něco najeli. Sakumprdum i kámošovou prací co mi to dělal, to vyšlo na 11 tis, snad teď zase vydrží dlouho bez dalších investic. Budu taky hlídat jestli ten PRO-LONG o nějaký deci na 100 km sníží spotřebu a hlučnost studenýho motoru. PS: HID Xenony jsem před STK vyndal a už je tam dávat nebudu. Svítí nádherně, to se jim musí nechat, ale jednou za čas při jejich zapnutí mi to hodilo chybu jednotky. Podle OBD diagnostiky z ebay to byla asi chyba na vstřikování 2. válce. Koupil jsem Nightbreakery, když mám přes den denní tak snad vydrží dýl než v 306ce co sem měl.
  15. Sion

    Disky z 308 na 5008

    jo 3 mm jasny, to mi ulitlo ale potreboval bych to vedet urcite.
×
×
  • Vytvořit...